hero taustakuva

Näin löydät Rooman parhaat ostospaikat

Italian pääkaupunkia Roomaa pidetään yhtenä Euroopan muotitietoisimmista kaupungeista. Tässä vinkit jokaisen shoppailijan makuun!
Teksti: harjoittelija
Päivitetty: 07.05.2017
facebook   whatsapp

Ostoskeskuksia ja tavarataloja

Rooman päärautatieaseman Terminin yhteydessä toimii ostoskeskus Forum, josta löytyy liikkeitä kaikille budjeteille. Asematunnelissa on osittain Suomestakin tuttuja ketjuliikkeitä, mutta vastaan tulee myös uusia tyylikkäitä putiikkeja. Terminiin kannattaa suunnata päiväsaikaan, sillä alue on iltaisin levoton.

Hieman kauempana Rooman keskustasta on esimerkiksi Eur Palasportin ja Eur Fermin metroasemien välissä sijaitseva Euroma2 -tavaratalo (Via Cristoforo Colombo), josta löytää useita liikkeitä moneen makuun sekä ravintoloita ja kahviloita.

Piazza Colonna -aukiolta löytyy myös Rooman vanhin tavaratalo La Rinascente. Toinen vaihtoehto tavarataloa etsivälle matkailijalle on ympäri Italiaa levittäytynyt Coin.

Upeat ostoskadut Rooman ytimessä

Piazza del Popolo- ja Piazza Venezia -aukioiden välissä kulkee Rooman tunnetuin ostoskatu Via del Corso. Katu on kapea ja täynnä ihmisiä: kadulta löytyy kauppoja kalliista merkkiputiikeista aina halpaketjujen vaate- ja kosmetiikkaliikkeisiin asti.

Via del Corson varrella sijaitsevat myös kaupungin kalleimmat liikkeet, joten budjettimatkailijan ykkösvaihtoehto tämä ei välttämättä ole. Ostoskatu on kuitenkin monen matkailijan mielestä näkemisen arvoinen.

Via del Corsolta lähteviä sivukatuja pitkin pääsee helposti edullisempiin ravintoloihin ja kahviloihin, mutta itse ostoskadullakin sijaitsee muutamia ihastuttavia kahviloita ja herkullisia jäätelöpaikkoja.

Piazza di Spagna -aukion laitamilla espanjalaisten portaiden kupeessa on myös useita samanhenkisiä liikkeitä kuin Via del Corsolla. Toinen luksusliikkeiden keskittymä on Via Condotti.

Budjettimatkailijan markkinat ja turistiliikkeet

Jos mielii shoppailla edullisemmin Roomassa, kannattaa suunnata kirpputoreille ja markkinoille. Niistä tunnetuimpiin kuuluu muun muassa Montissa sijaitseva MercatoMonti. Viikonloppumarkkinoilta löytyy niin uutta kuin vanhempaakin tavaraa.

Toinen tunnettu ostospaikka on Trasteveren kaupunginosassa sunnuntaiaamupäivällä järjestettävät Porta Portesen markkinat. Täällä kannattaa pitää huoli lompakostaan, sillä markkinatungos on taskuvarkaille houkuttelevin apaja.

Trastevereen kannattaa suunnata muulloinkin kuin markkinapäivänä, sillä alue on viihtyisä ja kaunis. Kapeilla kaduilla on päivittäin kojumyyjiä myymässä käsintehtyjä uniikkeja koruja, vaatteita ja huiveja.

Niin Trasteveressä kuin monen muunkin kaupunginosan kaduilla on katukaupustelijoita, joihin kannattaa suhtautua varauksella. Tuotteet ovat harvemmin aitoja tai erityisen laadukkaita. Älä tule huijatuksi liian kalliiden hintojen kanssa, vaan seuraa sivusta, millaisia hintoja paikalliset markkinoilla ja kojuissa maksavat. Tinkiä kannattaa aina ja usein se onnistuukin.

Matkamuistomyymälöitä on Roomassa joka kadunkulmassa ja lähes jokaisessa liikkeessä on samat tavarat. Tuotteissa huomaa hintaeroja mitä kauemmas keskustasta liikkuu. Hauskojen korujen ja jääkaappimagneettien lisäksi turistiliikkeistä saa myös esimerkiksi postikortteja ja -merkkejä.

Teksti: Sara Laakkonen
Kuva: Flickr/jonrawlinson

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Moi!

    Postimerkkejä saa vain postista ja tupakkakaupoista!

    Milja


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.