Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Missä ovat Los Angelesin parhaat näköalapaikat? 10 vinkkiä

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Los Angeles ei ole pilvenpiirtäjien kaupunki, mutta näköalapaikkoja on helppo löytää. Kokeile klassikoita tai paikallisten suosikkeja!
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 28.10.2019
facebook   whatsapp

1. Griffith Observatory

Jos käyt Los Angelesissa vain yhdellä näköalapaikalla, on Griffith Observatory ehkä kaikkein paras vaihtoehto. Valkoinen rakennus seisoo upealla paikalla Griffith Parkin puistoalueella Hollywoodin kukkuloilla, ja sitä kiertävät kävijöitä varten suunnitellut näköalaterassit.

Observatorion piha-alueelle, näköalaterasseille ja sisätiloihin on aina vapaa pääsy, mutta varaudu maksamaan parkkipaikasta. Paikan päälle pääsee myös 50 senttiä maksavalla Dash-bussilla. Samuel Oschin Planetariumiin on ostettava pääsylippu. Sisätilat on suljettu maanantaisin.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

2. Runyon Canyon

Hollywoodin suosittu lenkkipaikka Runyon Canyon tarjoaa samalla yhdet kaupungin parhaista maisemista. Täältä näet Downtownin siluetin, kuivasta maastosta nousevat palmurivit ja kaupunkia halkovat isot bulevardit – samalla kun pidät huolta kunnostasi. Kukkuloille noustessasi pääset samalla bongailemaan Hollywood Hillsin upeita taloja.

Runyon Canyonin eri mittaisten reittien joukosta löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto. Puiston pääsisäänkäynti on Fuller Avenuen päässä.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

3. OUE SkySpace

Downtown Los Angelesissa sijaitseva OUE SkySpace on kaupungin – ja koko Kalifornian – korkein näköalatasanne U.S. Bank Towerin 70. kerroksessa. Noin 310 metriin kohoava torni tunnetaan hauskasta erikoisuudesta: lasipohjaista liukumäkeä pitkin laskeutuessasi allesi jäävät Los Angelesin katot.

Perusliput näköalatasanteelle maksavat 25 dollaria eli noin 22 euroa. Liukumäestä peritään lisämaksu. Tornissa on myös baari.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

4. Getty Center

Bel Airin ja Brentwoodin hienostoalueiden välissä sijaitseva taidemuseo Getty Center toimii hyvin myös näköalapaikkana. Elämys alkaa jo parkkialueelta, josta lähtee raitiovaunu ylös kukkulan huipulla sijaitsevaan museoon. Vaunun kyydistä voit vielä bongata alhaalla kiitävän kiireisen moottoritien 405:n, kunnes perillä tunnelma rauhoittuu. Kirkkaana päivänä museon alueelta voi nähdä merelle saakka.

Museo on maksuton, mutta vuokra-autolla saapuvien on maksettava parkkipaikasta.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

5. Los Angelesin kattobaarit

Vaikka Los Angelesissa on vain vähän pilvenpiirtäjiä, ei kaupungissa ole pulaa kattobaareista. Maisemia varten ei tarvitse nousta kovin korkealle, sillä matala rakennuskanta pitää näköalat avoimina. Los Angelesin korkein kattobaari on InterContinental Downtown Los Angeles -hotellin 73. kerroksessa sijaitseva Spire 73. Maisemabaariin on pääsymaksu.

Los Angelesissa kannattaa kokeilla myös esimerkiksi Hollywoodin Mama Shelter -hotellin kattobaaria, Downtownin NoMad-hotellin kattobaaria tai Malibun Surfrider-hotellin kattobaaria. West Hollywoodissa sijaitsevan Mondrian-hotellin Skybar ei ole rakennuksen katolla, mutta sieltä aukeaa yhtä kaikki hienot maisemat kaupungin yli.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

6. El Matador Beach

Kun ollaan Los Angelesissa, on luonnollisesti löydettävä rannoille avautuvia maisemapaikkoja. Yksi parhaista näköaloista löytyy Malibussa sijaitsevalta El Matador Beachilta. Parkkialueelta laskeutuvat portaat alas rannalle, jota koristavat luolat ja kalliomuodostelmat.

Ranta-alue on kapea, joten pidä varasi nousuveden kanssa.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

7. Hollywood-kyltti

Onko legendaarisempaa Los Angeles -maisemaa, kuin näkymä Hollywood-kyltin takaa? Vaelluksen kyltin taakse voi aloittaa vaikka Beachwood Drivelta, jonka kupeessa toimivasta marketista ehtii vielä hankkia mukaan evästä ja vettä. Matkalla kannattaa pysähtyä kuvaamaan itse kylttiä.

Kannattaa huomioida, että Hollywood-kyltin kirjaimien luo patikointi ja niiden koskeminen on kielletty. Tuttua maisemaa voi siis tähyillä vain etäisyyden päästä tai kirjaimien takana sijaitsevalta näköalapaikalta.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

8. Los Angeles City Hall

Lomakohteessa halutaan usein kokea asioita paikallisten tapaan. Los Angelesin kaupungintalon huipulla sijaitseva ilmainen näköalatasanne on kuitenkin niin hyvin piilotettu helmi, etteivät monet paikallisetkaan ole koskaan kuulleet siitä.

Downtownissa sijaitsevaa kaupungintaloa kiertää näköalaterassi rakennuksen 27. kerroksessa. Maisemapaikkaa koskevat toimistoaukioloajat: paikan päällä voi vierailla maanantaista perjantaihin kello 8-17 välillä. Varaa mukaan henkilötodistus.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

9. Santa Monican maailmanpyörä

Santa Monican huvilaiturin päästä löytyvä maailmanpyörä on rannan tunnistettavin maamerkki. Laiturin huvilaitteet ovat melko vaatimattomia, mutta maailmanpyörä sopii hyvin maisemien ihailuun ja ilahduttaa myös lapsia. Parhaimmillaan Etelä-Kalifornian pehmeä valo on hieman ennen auringonlaskua.

Ajelu maailmanpyörässä maksaa kymmenen dollaria eli noin yhdeksän euroa. Jos haluat käydä myös muissa huvipuistolaitteissa, voit ostaa yhteislipun.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

10. Baldwin Hills Scenic Outlook

Culver City on sisämaassa lähellä Venice Beachiä sijaitseva kaupunginosa, jossa ei ole suosittuja turistinähtävyyksiä. Siksi sieltä löytyvä Baldwin Hillsin näköalapaikka onkin lähinnä paikallisten käytössä.

Kukkulan huipulle nousevat jyrkät portaat tunnetaan nimellä Culver City Stairs, ja niitä käytetään innokkaasti treenaamiseen. Huipulta aukeaa 360 asteen näköala, josta erityisesti Downtownin pilvenpiirtäjät erottuvat selkeästi.

Embed from Getty Images

Lue myös: Missä Los Angelesissa kannattaa majoittua? Näin löydät itsellesi sopivan alueen

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.