Kuva: Shutterstock
Mexico City, Meksiko

Koe kaupunkiloma Meksikossa – retkiä ja nähtävyyksiä Mexico Cityssä

Meksikon pääkaupunki Mexico City on tunnelmallinen miljoonakaupunki, jossa riittää nähtävää. Lue vinkit!

Suurkaupunki tarjoaa monenlaisia nähtävyyksiä

Mexico City on läntisen pallonpuoliskon vanhin kaupunki, ja se sijaitsee Meksikossa parin kilometrin korkeudessa vuoristotasangolla. Noin 20 miljoonan asukkaan Mexico City kuhisee elämää ja on Meksikon hallinnollinen ja kulttuurinen keskus. Jo pelkästään maan värikäs historia on syy matkustaa atsteekkien maille, mutta myös vauhdikas yöelämä ja henkeäsalpaavat maisemat houkuttelevat matkailijoita.

Mexico Cityn sydän ja keskus on valtava Zocalo-aukio, joka on yksi maailman suurimmista aukioista. Zocalo-aukion laitamilla sijaitsee kansallispalatsi, presidentin linna, atsteekkipalatsi ja katedraali. Mikäli tahtoo tehdä ostoksia tai heittäytyä iltaelämään, kannattaa suunnata Zona Rosan alueelle. Zona Rosan alueella sijaitsee kauppoja, hotelleja, ravintoloita ja baareja.

Mexico City, Meksiko
Kuva: Shutterstock
Zocalo-aukio sijaitsee Mexico Cityn keskiössä.

Mexico Cityssä kannattaa pistäytyä parissa taidemuseossa tai historiallisessa museossa, sillä valinnanvaraa on: Mexico Cityssä on enemmän museoita kuin missään muussa maailman kaupungissa. Museoissa voi ihastella Frida Kahlon maalauksia tai Diego Riveran freskoja tai tutustua atsteekkien aarteisiin. Bosque de Chapultepecin puistosta löytyy useita museoista, joista tärkeimpiä on Antropologista museo, eli Museo Nacional de Antropología.

Muita Mexico Cityn muita tunnettuja nähtävyyksiä ovat 1900-luvun alkupuolella rakennettu kulttuuritalo Palacio de Bellas Astes ja noin 50 kilometrin päässä keskustasta sijaitseva Teotihuacanin atsteekkitemppelialue.

Retkeilyä Mexico Citystä

Meksiko on erinomainen maa ikimuistoisille retkille, joista parhaat alkavat Mexico Citystä. Retkiä voi tehdä esimerkiksi Teotihuacanin pyramideille ja Taxcon kauniiseen kaupunkiin. Mexico Citystä voi myös esimerkiksi lentää Chihuahuaan ja lähteä unohtumattomalle junamatkalle halki mahtavien Copper Canyon -kanjonin maisemien.

Teotihuacan, Meksiko
Kuva: Shutterstock
Teotihuacanin pyramideille pääsee helposti Mexico Citystä.

Chihuahua al Pacifico Expreso -junamatkan varrella näkee uskomattomia maisemia Sierra Madren vuoristossa ja pysähdyspaikkoina ovat monet vuoriston viehättävimmistä kaupungeista. Varsinkin syrjäisen ja vaikeakulkuisen Copper Canyonin ympäristön maisemat ovat huikaisevia. Copper Canyon on jopa suurempi kuin Yhdysvalloissa sijaitseva maailmankuulu Grand Canyon.

Junamatkaa ei tarvitse taittaa yhtä päätä, sillä matkan varrella voi jäädä kyydistä ja majoittua jossakin persoonallisessa hotelleissa kanjonin tuntumassa ottaen reitistä kaiken irti.

>> Lue lisää vinkkejä Meksikoon Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 6.4.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (14 votes, average: 4,36 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia