Kuva: Istockphoto
Madridin nähtävyydet

Madridin kiinnostavimmat nähtävyydet – esittelyssä viisi kohdetta, joissa kannattaa vierailla loman aikana

Madridin lukuisat nähtävyydet ja kaunis arkkitehtuuri tarjoavat tekemistä pidemmällekin lomalle. Tässä on esiteltynä viisi kiehtovaa nähtävyyttä, joita ei kannata jättää väliin kaupungissa lomaillessa.

1. Museo del Prado

Espanjan pääkaupunki Madrid on tunnettu lukuisista tasokkaista taidemuseoista ja -gallerioista, joihin tutustuminen kannattaa aloittaa Museo del Prado -taidemuseosta. Museolla on maailman suurin espanjalaisen taiteen kokoelma, johon kuuluu muun muassa Francisco de Goyan ja Diego Vélazquezin töitä. Ensimmäistä kertaa jo vuonna 1819 avattu museo keskittyy erityisesti 1500–1800-lukujen maalaustaiteeseen ja museon kokoelma koostuu yli 8 000 taulusta. Espanjalaisen taiteen lisäksi museossa on esillä mestariteoksia myös muualta Euroopasta.

Museo on avoinna vuoden jokaisena päivänä lukuun ottamatta muutamia juhlapyhiä. Aikuisten sisäänpääsy maksaa noin 15 euroa. Lapset sekä 18–25-vuotiaat opiskelijat pääsevät museoon vierailemaan ilmaiseksi. Museo del Prado sopii vierailukohteeksi myös pienellä bujdetilla reissaaville, sillä museon pysyviin näyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy illan viimeisinä tunteina.

Taiteen ystävien kannattaa Museo del Pradon lisäksi vierailla myös Reina Sofian ja Thyssen-Bornemiszan taidemuseoissa. Reina Sofian museo keskittyy pääasiassa 1900-luvun taiteeseen ja museossa pääsee ihailemaan esimerkiksi Pablo Picasson ja Salvador Dalín teoksia.

2. Kuninkaallinen palatsi

Madridin upeimpiin nähtävyyksiin lukeutuu valtava Kuninkaallinen palatsi, joka on yksi Länsi-Euroopan suurimmista palatseista. 1700-luvulla rakennetussa palatsissa on jopa noin 3 000 huonetta ja osa tiloista on avoinna myös vierailijoille. Vaikka palatsia kutsutaan Espanjan kuninkaan viralliseksi virka-asunnoksi, ei nykyinen kuningaspari asu palatsin tiloissa.

Madridin nähtävyydet
Kuva: Istockphoto
Kuninkaallinen palatsi on yksi Madridin näyttävimpiä nähtävyyksiä.

Kuninkaallinen palatsi on auki vierailijoille päivittäin ja liput voi ostaa etukäteen kätevästi netistä. Aikuisilta sisäänpääsy maksaa noin 10 euroa.

3. Parque del Retiro

130-hehtaarinen Retiron puistoalue tarjoaa miellyttävän pakopaikan Madridin hälinästä. Puisto on suosittu ulkoilualue ja piknikpaikka sekä paikallisten että kaupungissa vierailevien matkailijoiden keskuudessa.

Madridin nähtävyydet
Kuva: Flickr/Alejandro Castella
Retiron puisto on suosittu ulkoilualue sekä paikallisten että lomailijoiden keskuudessa.

Retiro on täynnä erilaisia patsaita ja monumentteja. Puiston suosituimpia nähtävyyksiä ovat minilampi, hulppea Kristallipalatsi sekä erilaiset puutarha-alueet. Lammelle pääsee myös soutelemaan veneellä.

Retiron puisto on auki aikaisesta aamusta iltamyöhään, mutta puistossa yksin liikkumista pimeällä on suositeltavaa välttää.

4. Plaza Mayor

Plaza Mayor on kuuluisa aukio ja suosittu nähtävyys Madridin keskustassa. Alkuperäisen aukion suunnittelu ja rakennustyöt aloitettiin jo 1500-luvun lopulla, kun Madridista tuli pääkaupunki. Vuonna 1790 rakennukset tuhoutuivat lähes kokonaan tulipalossa, jonka jälkeen aukio rakennettiin uudelleen arkkitehti Juan de Villanuevan johdolla. Aukion keskellä komeilee kuningas Filip III:n patsas, jonka vallan aikana alkuperäinen aukio rakennettiin.

Madridin nähtävyydet
Kuva: Flickr/Dani Oliver
Tunnelmallisella Plaza Mayorilla on useita ruokapaikkoja ja kahviloita.

Erityisen tunnelmallinen Plaza Mayor on auringonlaskun aikaan. Aukiolla ja sen ympäristössä on lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi istua katselemassa aukion kaunista arkkitehtuuria. Välillä aukiolla järjestetään myös konsertteja ja erilaisia tapahtumia. Plaza Mayorilta on lyhyt matka San Ginésin kahvilaan, jossa kannattaa poiketa herkuttelemassa churroilla.

5. Debodin temppeli

Muinaisen Egyptin aikainen temppeli Temblo de Debod on yksi Madridin kiehtovimmista nähtävyyksistä, vaikka se onkin monelle matkailijalle vielä tuntematon. Vuonna 1968 Egypti lahjoitti temppelin Espanjalle, koska rakennus uhkasi jäädä tulvaveden alle. Temppeli purettiin ja kuljetettiin Espanjaan, jossa se koottiin uudelleen Parque del Oeste -puiston alueelle.

Madridin nähtävyydet
Kuva: Flickr/Hector de Pereda
Debodin temppeli on erityisen upea näky iltavalaistuksessa.

Temppeli on avoinna vierailijoille joka viikko tiistaista sunnuntaihin. Temppelin alueelle on ilmainen sisäänpääsy, mutta mikäli suunnitelmissa on vierailla sisällä temppelissä, kannattaa varautua odottamaan hetki, sillä sisälle päästetään kerralla vain rajoitettu määrä ihmisiä.

Lue myös: Kymmenen vinkkiä kaupunkilomalle Madridiin – koe ainakin nämä!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto, Flickr/Alejandro Castella, Dani Oliver, Héctor de Pereda

Päivitetty: 25.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 4,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia