hero taustakuva

Lue penninvenyttäjän vinkit – näin pääset halvalla Dubrovnikiin

Shutterstock artikkelin kuva
Kroatian tunnelmallinen rantakaupunki Dubrovnik on historiallinen kohde, jonne voi matkustaa myös varsin edullisesti. Lue vinkit ja matkusta Dubrovnikiin halvalla!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 02.07.2018
facebook   whatsapp

Lennä lämpimään Dubrovnikiin edullisesti

Kroatian eteläiseen rantakaupunkiin Dubrovnikiin voi päästä Suomesta melko edullisesti, sillä halvin ja nopein tapa matkustaa kaupunkiin on valita suorat lennot. Dubrovnik on ensisijaisesti kesäkohde, joten sinne on tarjolla suoria lentoja Helsingistä vain kesäkaudella, jolloin kaupunkien väliset lennot ovat Norwegianin ja Finnairin valikoimissa. Suora lento Helsingistä Dubrovnikiin kestää noin kolme tuntia.

Halvimmillaan lennot voi saada noin 150 eurolla ja ne on syytä varata hyvissä ajoin, useaa kuukautta ennen matkaa. Lentoja etsiessä on hyvä seurailla lentoyhtiöiden tarjouskampanjoita ja ostaa lennot heti, kun sopiva hinta sattuu kohdalle. Loppukevään ja alkukesän lennot ovat tavallisesti loppukesän lentoja kalliimpia.

Lomakaudella lentopäivillä ei ole niin suurta merkitystä kuin lomakauden ulkopuolella, mutta omaa lomamatkaa suunnitellessa kannattaa edullisten lentojen perässä tarkistaa myös arkipäiville sattuvat lennot. Tavallisesti monille matkustajille huonoimpaan aikaan eli arkipäivisin aikaisin aamulla tai myöhään illalla liikennöivät lennot ovat kaikkein edullisimpia.

>> Löydä halvat lennot Dubrovnikiin Rantapallon lentohaun avulla!

Valitse edullinen koti- tai majatalomajoitus

Kroatian hintataso on huomattavasti edullisempi kuin Suomessa, mikä helpottaa edullisen matkan tekemistä. Hintaero näkyy erityisesti majoituksessa, sillä myös Dubrovnikissa on mahdollista yöpyä erittäin halvalla.

Kotimajoitus ja majatalot ovat muun Kroatian tavoin myös Dubrovnikissa varsin yleisiä, ja ne tarjoavatkin hyvin edullisen tavan majoittua mukavasti. Esimerkiksi kahden hengen huone kolmen tähden majatalossa maksaa halvimmillaan noin 30 euroa yöltä, joten Dubrovnikissa mukavuudesta ei tarvitse joustaa, vaikka haluaisikin matkustaa pienellä budjetilla. Perinteisiä hostelleja ei juuri ole, vaan halvimmat majapaikat ovat juuri majataloja tai yksityisten majoittajien tarjoamia huoneita.

ShutterstockDubrovnik
Dubrovnikin edullisimmat – ja usein myös tunnelmallisimmat – majapaikat ovat yleensä paikallisten vuokraamia asuntoja.

Dubrovnikin matkustajamäärä nousee räjähdysmäisesti heinä–elokuussa, mikä näkyy myös majapaikkojen hinnoissa. Jos siis suunnittelet halpaa matkaa Dubrovnikiin, matkusta kaupunkiin suosituimman matkustuskauden ulkopuolella. Esimerkiksi elokuussa majoituksesta voi joutua maksamaan jopa nelinkertaisen hinnan verrattuna toukokuuhun. Jos kuitenkin matkustat Dubrovnikiin juuri suosituimman sesongin aikana, varaa majoitus hyvissä ajoin, jolloin halpoja majapaikkoja saattaa olla vielä tarjolla.

>> Löydä edullinen majoitus Dubrovnikista Rantapallon hotellihaun avulla!

Dubrovnik on edullinen kohde

Dubrovnik ei matkakohteena käy matkailijan kukkarolle, sillä kaupungin päänähtävyys eli tunnelmallinen vanhakaupunki on täysin ilmainen kohde. Historiallinen vanhakaupunki on mukavan kokoinen, joten siellä riittää tutkittavaa vaikka kokonaiseksi päiväksi. Koska vanhakaupunki on suosittu matkailukohde, kannattaa säästäväisen matkailijan välttää alueen ravintoloita ja baareja, sillä matkailijoiden suosio nostaa hintoja tuntuvasti. Jos kuitenkin nälkä yllättää keskellä vanhaakaupunkia, kannattaa poiketa suosituimmilta pääkaduilta edes parin korttelin päähän, missä hintataso on huomattavasti edullisempi.

Ateria dubrovnikilaisessa ravintolassa maksaa halvimmillaan noin kuusi euroa. Parhaiten ruokakuluissa säästää kun ostaa raaka-aineet kaupasta tai torilta ja valmistaa ruoat itse majapaikassa, sillä useimmissa majataloissa ja kotimajoitusta tarjoavissa asunnoissa vierailla on mahdollisuus valmistaa ruoka myös itse.

Dubrovnikiin voi tutustua täysin ilmaiseksi kaupungin matkailutoimiston järjestämien kävelykierrosten avulla. Kierros on tarjolla niille matkailijoille, jotka vierailevat kaupungissa vähintään kolme päivää. Lauantaisin järjestettävän 90-minuuttisen opastetun kierroksen aikana kaupungin tärkeimmät nähtävyydet tulevat tutuiksi. Kierrosta ei kuitenkaan järjestetä suosituimman turistikauden aikana, vaan lauantaiopastuksia pidetään ainoastaan marraskuun loppupuolelta maaliskuun puoliväliin saakka. Lisätietoa ilmaisista kaupunkikierroksista saa Dubrovnikin matkailutoimiston verkkosivuilta.

>> Lue lisää vinkkejä Dubrovnikiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.