Kuva: Istockphoto
Leon

Löydä uusi kohde Espanjassa – katso kuvat Leónista

Kuuluisalla pyhiinvaellusreitillä sijaitseva León on kiinnostava matkakohde historiasta, upeasta luonnosta ja herkuttelusta innostuneelle lomailijalle.

Koe uusi kohde Espanjassa

Luoteis-Espanjassa sijaitseva León on monille suomalaismatkailijoille vielä tuntematon matkakohde, mutta kaupunki on historiallisine nähtävyyksineen ja kaupunkia ympäröivine luontokohteineen kiinnostava vaihtoehto tutuille kohteille.

Leónin kuuluisin nähtävyys on hulppea goottilainen katedraali, jonka rakentaminen aloitettiin jo 1200-luvun alussa. Nähtävää lomalle tarjoavat myös kaupungin museot, kaunis arkkitehtuuri ja lukuisat aukiot, kuten lähellä katedraalia sijaitseva Plaza Mayor.

León sopii matkakohteeksi myös herkuttelijalle, sillä kaupunki on tunnettu herkullisista tapaksista sekä vilkkaista ravintola- ja baarialueista. León on valittu Espanjan ruokapääkaupungiksi vuonna 2018, jolloin kaupungissa järjestään lukuisia kiinnostavia tapahtumia.

Monille matkailijoille syy vierailla Leónissa on sen sijainti Santiago de Compostelaan vievän kuuluisan pyhiinvaellusreitin varrella, joka tunnetaan nimellä ranskalainen reitti. Reitti alkaa Ranskasta ja sen kävelemisessä voi kestää jopa yli kuukausi, sillä reitille kertyy pituutta noin 800 kilometriä. Vaikka reitti tunnettiin ennen kristittyjen pyhiinvaellusreittinä, houkuttelevat Pohjois-Espanjan upeat maisemat reitille nykyään myös paljon muita matkailijoita.

Leónista käsin voi tehdä retkiä myös monille Leónin maakunnan luontokohteille. Yksi kiinnostavimmista on kaupungista länteen sijaitseva Las Médulasin entinen kultakaivosalue, jonka maisemat ovat erikoisten kivimuodostelmien täyttämät. Alue on nykyisin Unescon maailmanperintökohde.

Suomesta ei ole Leóniin suoria lentoja, mutta kaupunkiin pääsee matkustamaan helposti Espanjan pääkaupungin Madridin kautta. Madridiin suoria lentoja tarjoavat sekä Finnair että Norwegian, ja matka Madridista Leóniin taittuu junalla parissa tunnissa.

Katso kuvat Leónin kaupungista!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto, Getty Images

Päivitetty: 5.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia