Kuva: Istockphoto
Praha

Löydä Prahan parhaat palat – viisi vinkkiä onnistuneeseen kaupunkilomaan

Praha on helppo ja edullinen kaupunkikohde, joka hurmaa matkailijan kiinnostavilla nähtävyyksillä ja herkullisella ruoalla.

Prahassa onnistuu rento viikonloppuloma

Tšekin pääkaupunki Praha on mainio viikonloppuloman kohde, mutta kaupungin nähtävyydet, monipuolinen ravintolatarjonta ja vilkas yöelämä takaavat ettei Prahassa tule tylsää pidemmälläkään reissulla.

Prahaan pääsee Suomesta suorilla lennoilla useita kertoja päivässä. Lentoaika reitillä on noin kaksi tuntia ja halvimmillaan suorat lennot voi saada hieman alle sadalla eurolla. Halvat lennot yhdistettynä edulliseen hintatasoon tekevät Prahasta myös pienemmän budjetin reissaajalle sopivan kohteen.

Katso vinkit kaupunkilomaan Prahassa!

1. Kierrä tunnetuimmat nähtävyydet

Prahassa riittää kuuluisia nähtävyyksiä, joista moni kaupunkiin ensi kertaa saapuva matkailija haluaa aloittaa kaupunkiin tutustumisen. Kaupungin päänähtävyydet ehtii helposti kiertää parin päivän reissun aikana, sillä monet niistä sijaitsevat lyhyen matkan päässä toisistaan.

Kaupungin ylle kohoava Prahan linna on mainio paikka nähtävyyskierroksen ensimmäiseksi pysäkiksi. Historiallinen linna on maailman suurimpia linna-alueita ja siellä on lukuisia nähtävyyksiä kuten palatseja, kirkkoja, museoita ja puutarhoja. Linnan jälkeen kierrosta voi jatkaa ylittämällä Prahan vanhankaupungin ja Malá Stranan yhdistävän Kaarlensillan, jonka molemmille puolille aukeaa kauniit näköalat Vltava-joelle.

Prahan linnan ja Kaarlensillan lisäksi kaupungin ykkösnähtävyyksiin kuuluvat vanhankaupungin aukio ja sen astronominen kello, Josefovin juutalainen kortteli sekä Žižkovin televisiotorni, jossa on näköalatasanne 93 metrin korkeudessa.

Praha on erittäin suosittu kohde erityisesti kesäaikaan, mikä näkyy myös ruuhkina kaupungin tunnetuimmilla nähtävyyksillä. Nähtävyyskierrokselle kannattaakin suunnata jo heti aamusta, jolloin ihmisiä on vielä liikkeellä vähemmän. Prahan nähtävyyksien hyvä puoli on, että monet niistä, kuten Kaarlensillan ja Vanhankaupungin aukion, voi kokea täysin ilmaiseksi.

Kuva: IstockphotoPraha
Prahan suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Kaarlensilta ja Prahan linna.

2. Herkuttele edullisesti ravintoloissa

Prahassa on monipuolinen ravintolatarjonta, joten herkuttelijat ja hyvän ruoan ystävät viihtyvät kaupungissa varmasti. Kaupungin ravintoloista löytyy vaihtoehtoja eri budjeteille ja Prahan-lomalla voi syödä myös tasokkaammissa ravintoloissa kohtuuhinnalla. Ravintoloiden hintataso on pääasiassa suomalaisittain edullinen, mutta matkailijoiden suosimien alueiden ympäristössä hinnat ovat usein korkeammat kuin muualla kaupungissa.

Prahassa lomaillessa kannattaa kokeilla tšekkiläisestä keittiön klassikkoannoksia, johon kuuluu tyypillisesti esimerkiksi porsaanlihaa, mykyjä ja hapankaalia. Tyypillisiin annoksiin Prahassa kuuluvat myös muun muassa schnitzel ja Unkarista lähtöisin oleva lihapata eli gulassi.

Jos tšekkiläinen ruoka ei reissun jokaisena päivänä maistu, löytyy Prahasta runsaasti muita ruokakulttuureja edustavia ravintoloita, joten kaupungissa voi herkutella myös vaikkapa italialaisella, georgialaisella tai vietnamilaisella ruoalla.

3. Vietä päivä shoppaillen

Prahassa on tekemistä myös shoppailijalle, sillä kaupungin ostoskaduilla ja kauppakeskuksissa riittää kierreltävää. Kaupungin tunnetuimmat ostoskadut ovat Pařížská ja Na Příkopě, jotka molemmat sijaisevat kaupungin historiallisen keskustan alueelta. Pařížskán varrella on monia kalliita merkkiputiikkeja, kun taas Na Příkopělta löytyvät suositut kansainväliset ketjuliikkeet.

Jos shoppailet mieluummin ostoskeskuksissa, on Prahassa monia suuria ostoskeskuksia. Lähellä Na Příkopěn ostoskatua sijaitsevassa Palladium-kauppakeskuksessa on laaja valikoima esimerkiksi vaatteita, asusteita, leluja ja elektroniikkaa myyviä liikkeitä.

Kuva: IstockphotoPraha
Prahasta löytyy kiinnostavaa tekemistä niin herkuttelijalle kuin shoppailijalle.

4. Tutustu kaupungin olutkulttuuriin ja yöelämään

Prahassa on runsaasti baareja, joista mieleisensä löytää niin oluen, viinin kuin cocktailien ystävä. Kaupungissa juhlimista voi jatkaa aamun tunneille asti, sillä Prahasta löytyy myös monia yökerhoja.

Tšekissä juodaan perinteisesti paljon olutta ja myös Prahan baareissa on tarjolla laaja valikoima paikallisia olutmerkkejä. Olut on kaupungissa halpaa, mutta edullisimpia baareja ei kannata turistialueilta etsiä, vaan ne ovat usein hieman syrjemmässä.

Bilettäjille Prahan tunnetuin kohde on koko Keski-Euroopan suurin yökerho Karlovy lázně. Yökerho sijaitsee vain muutaman kymmenen metrin päässä Kaarlensillasta. Karlovy lázněssa on viisi kerrosta, joissa kaikissa soitetaan eri tyylistä musiikkia.

5. Hyödynnä julkista liikennettä

Prahassa on helppo liikkua paikasta toiseen kävellen, mutta pidemmät matkat taittuvat kätevästi raitiovaunulla tai metrolla. Julkisen liikenteen käyttäminen on Prahassa edullista, sillä esimerkiksi 30 minuutin kertalippu maksaa vain noin euron ja kolmen päivän vuorokausilippu alle 15 euroa.

Julkinen liikenne toimii Prahassa hyvin myös yöaikaan, sillä kaupungissa liikennöi yöaikaan raitiovaunuja ja busseja. Yölinjojen numerot ja reitit kuitenkin poikkeavat päiväliikenteestä, joten reitti kannattaa varmistaa ennen kyytiin hyppäämistä.

Raitiovaunun 22 kyytiin kannattaa hypätä nähtävyyskierrokselle, sillä sen reitti kulkee useiden kaupungin kuuluisimpien nähtävyyksien ja kiinnostavien kaupunginosien läpi.

Myös lentokentältä kaupunkiin pääsee edullisesti käyttämällä julkista liikennettä, sillä paikallisbussit 100 ja 119 yhdistävät lentokentän Prahan metroverkostoon. Lipun saa kätevästi pysäkillä olevista automaateista. Lippua ostaessa on hyvä muistaa, että matkalaukun kuljettamisesta peritään pieni maksu.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto

Päivitetty: 12.2.2018

Sinua saattaisivat kiinnotaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 4,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia