Kuva: Visit Britain / Britain On View
Lontoon hylätty tunneliverkosto aukeaa kävijöille

Lontoon katujen alla kiemurtelee hylättyjen tunnelien verkosto – salainen reitti aukeaa turisteille

Lontoon salaiseen tunneliverkostoon pääsee pian tutustumaan kuka tahansa.

Maanalainen Lontoo aukeaa kävijöille

Kaupunkilomien klassikko Lontoo houkuttelee myös suomalaismatkailijoita helppojen yhteyksien ansiosta – erityisesti nyt, kun punnan lasku on tehnyt kalliina pidetystä metropolista aiempaa edullisemman.

Yksi Lontoon puhutuimpia nähtävyyksiä juuri nyt on syyskuun 2017 alussa aukeava Mail Rail -tunneliverkosto. Lontoon postin käytössä olleet maanalaiset tunnelit pitävät sisällään junaradan, jolla kirjeitä ja paketteja kuljetettiin aikoinaan ympäri kaupunkia.

Automatisoidut, ilman kuljettajaa liikkuneet junat kiisivät kaupunkilaisten tietämättä Lontoon katujen alla yhteensä yli 75 vuoden ajan 1920-luvulta lähtien. Päivän aikana raiteita pitkin matkusti huimat neljä miljoonaa kirjettä junien liikennöidessä 22 tuntia vuorokaudessa.

Kaikki toiminta loppui Mail Railin tunneleissa vuonna 2003 kustannussyistä. Vuosien varrella hylätyn verkoston ovet ovat auenneet ulkopuolisille vain muutamia kertoja.

Lontoossa on puhuttu tunneliverkoston uudesta tulemisesta jo pitkään. Syyskuusta lähtien kaupunkilaiset ja matkailijat pääsevät kurkistamaan maan alle ja matkustamaan Mail Railin raiteita pitkin alkuperäistä tyyliä mukailevalla pienikokoisella junalla. Raiteiden yhteydessä toimii myös aiheelle omistettu postimuseo.

Kierros alkaa Mount Pleasantin asemalta, joka sijaitsee 21 metriä maanpinnan alapuolella. Juna kuljettaa kävijöitä hylättyjä tunneleita pitkin noin 20 minuutin ajan.

Mahdollisuus tutustua salaiseen verkostoon on saanut Lontoossa innostuneen vastaanoton, ja liput nähtävyyden ensimmäisille kuukausille on jo myyty loppuun.

Lähde: The Guardian, The Evening Standard
Kuva: Visit Britain / Britain On View

Päivitetty: 4.8.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia