Kuva:

Lontoo minibudjetilla – 5 vinkkiä halpaan kaupunkilomaan

Ison-Britannian hintataso saattaa hirvittää matkailijaa, mutta näiden vinkkien avulla koet Lontoon-loman edullisesti.

1. Majoitu keskustan ulkopuolella

Kalliista hintatasosta tunnettu Lontoo saa budjettimatkailijan kiristelemään hampaitaan, sillä erityisesti majoituksen suhteen hinnat ovat pilvissä. Hyvää hinta-laatusuhdetta joutuu etsimään, ja sekä halvan että hyvän majapaikan löytäminen tuntuu mahdottomalta tehtävältä.

Lontoossa majoittujan onkin joustettava jostain, jos mielii majoittua budjetilla. Valitse joko mukavuus tai sijainti, sillä pienellä rahalla tässä kaupungissa ei voi saada molempia. Ydinkeskustassa majoittumisesta on turha haaveilla, mutta järkevän hintaisia majapaikkoja alkaa löytyä jo kolmen–viiden kilometrin säteellä Lontoon tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Lontoo minibudjetilla
Kuva: Inka Khanji
Halpoja hotelleja löytyy esimerkiksi Camdenin kaupunginosasta.

Kaupungin hintatason vuoksi Lontoon hostellitarjonta on erinomainen, ja halpaa majoitusta etsivän kannattaa tutustua myös hostellivalikoimaan. Tarjolla on paitsi perinteistä dormimajoitusta, joka usein on edullisin vaihtoehto, mutta myös esimerkiksi kahden hengen huoneita, jotka ovat hostelleissa perinteisiä hotelleja edullisempia.

>> Löydä edullinen hotelli Lontoosta Rantapallon hotellihaun avulla!

2. Koe ilmaiset museot

Kulttuurimatkailija ei pety Lontoossa, sillä kaupunki hemmottelee valtavalla museotarjonnalla. Parasta Lontoon museoissa on se, että niihin on usein vapaa pääsy. Esimerkiksi klassiset British Museum, National Gallery ja Natural History Museum ovat kävijöille täysin ilmaisia. Ovilla saatetaan pyytää vapaaehtoista lahjoitusta, mutta budjettimatkailijan mieltä lämmittää tieto siitä, että lahjoitus todella on vapaaehtoinen.

Lontoo minibudjetilla
Kuva: Shutterstock
Näyttävä British Museum on Lontoon kuuluisimpia museoita ja mikä parasta, täysin ilmainen vierailukohde.

Muita ilmaisia museoita ovat muun muassa Kensingtonissa sijaitseva Science Museum, nykytaiteeseen keskittyvä Tate Modern, vaikuttava Imperial War Museum sekä esimerkiksi upea Wallace Collection. Älä jätä väliin myöskään upeita ilmaispuutarhoja: Sky Garden ja Crossrail Place Roof Garden ovat kokemisen arvoisia.

3. Syö ulkona – kirjaimellisesti

Lontooseen kannattaa suunnata kesällä, jolloin sää on parhaimmillaan. Silloin matkailija saa kaiken irti kauniista kaupungista, mutta säästää myös ruokaillessa. Lontoossa kannattaakin syödä ulkona, sillä kaupungin puistot tarjoavat loistavat puitteet unohtumattomalle piknikille. Nauti esimerkiksi Hyde Parkin, Green Parkin tai Regent’s Parkin nurmista ja ihanasta puistotunnelmasta.

Lontoo minibudjetilla
Kuva: Shutterstock
Keskustan ulkopuolella sijaitseva Primrose Hill on upea piknikpaikka, mistä avautuu vaikuttava näkymä kaupunkiin.

Halvimmat eväät löytyvät tietysti ruokakaupoista. Isobritannialaisista ruokakaupoista löytyy lähes täydellinen valikoima puistopiknikiä ajatellen, sillä salaattien, kylmien ruokien, voileipien, leikattujen hedelmien ja muiden suupalojen valikoima on hyvin monipuolinen. Lisäksi hintataso on edullinen. Parhaimmat valikoimat löydät aivan tavallisista ruokakaupoista, esimerkiksi Sainsbury’sista tai Tescosta.

4. Tutustu kaupunkipyöriin

Halvin tapa liikkua ympäri Lontoota on tietysti jalan, mutta paikasta toiseen pääsee halvalla myös kaupungin edullisten kaupunkipyörien avulla. Pyöriä on ympäri kaupunkia, joten menopeli on helppo napata alle ja lähteä matkaan.

Lontoo minibudjetilla
Kuva: Shutterstock
Edulliset kaupunkipyörät on helppo bongata katukuvasta.

Pyörän aloitusmaksu on kaksi puntaa eli reilut kaksi euroa ja se on helppo maksaa omalla pankkikortilla. Toiset kaksi puntaa on maksettava aina puolta tuntia kohden, mutta välimatkat voi kulkea ilmaiseksi, jos samaa pyörää käyttää korkeintaan 29 minuuttia. Pyöräparkkeja on runsaasti, joten alle puolen tunnin ajomatkoilla kikkailu onnistuu vaivatta.

5. Hyödynnä ilmaiset vessat

Kaupunkimatkalla päänvaivaa aiheuttavat vessat – tai enemmänkin niiden puute. Mikään ei ole kamalampaa kuin huomata kesken kaupunkipäivän kammottavan vessahädän iskevän, eikä puistopiknikillä tietenkään ollut mahdollisuutta hyödyntää wc-mahdollisuutta. Kahvilaan tai ravintolaan asteleminen pelkän vessakäynnin vuoksi on toimiva mutta kyseenalainen ratkaisu.

Lontoo minibudjetilla
Kuva: Shutterstock
Trafalgar Square on Lontoon parhaita wc-paikkoja.

Lontoon keskustassa on budjettimatkailijan onneksi lukuisia ilmaisia vessoja, joita on helppo hyödyntää. Oxford Streetin paras vessapaikka löytyy Debenhams-tavaratalosta, Trafalgar Squarella taas kannattaa piipahtaa asioille joko National Gallery -museoon tai museon edustalla sijaitsevaan yleiseen käymälään. Myös kaupungin muut ilmaismuseot sekä näyttävä British Library tarjoavat mahdollisuuden ilmaiseen wc-käyntiin.

>> Lue lisää vinkkejä Lontooseen Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Päivitetty: 25.5.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia