Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Loma minibudjetilla – kaiken tämän voit tehdä ilmaiseksi Pariisissa

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Pariisia pidetään kalliina kaupunkina, mutta myös pienellä budjetilla voi viettää kaupungissa kiinnostavan loman. Katso, miten voit nauttia Pariisista tuhlailematta!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 09.05.2022
facebook   whatsapp

Tutustu suosittuihin nähtävyyksiin ulkopuolelta

Monet Pariisin kuuluisat rakennukset ja monumentit ovat nähtävyyksiä, jotka voi kokea myös ilmaiseksi ulkopuolelta. Kaupunki on täynnä upeaa arkkitehtuuria eri aikakausilta, eikä kaikkiin rakennuksiin edes ole aikaa pujahtaa sisään.

ShutterstockPariisi, Ranska
Eiffelin torni on nähtävyys, jota voi katsella Pariisissa täysin ilmaiseksi.

Eiffel-torni ja Riemukaari ovat esimerkkejä nähtävyyksistä, joihin voi halutessaan tutustua myös vierailematta niiden maksullisissa sisätiloissa. Molemmat nähtävyydet näkee ja ikuistaa kuviin parhaiten lähiympäristöstä käsin, jonne kaikilla on vapaa pääsy. Jos suunnittelee maksavansa pääsylipusta ylhäältä aukeavien näkymien vuoksi, kannattaa muistaa, että Pariisissa on myös ilmaisia näköalapaikkoja.

Hyödynnä ilmaiset päivät

Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina pääsee lukuisiin Pariisin nähtävyyksiin sisään ilmaiseksi. Mukana on monia kaupungin suosituimmista museoista kuten taidemuseo Musee d’Orsay ja Musée des Arts et Métiers, joka esittelee teknologiaa ja teollista muotoilua.

Osassa nähtävyyksissä sunnuntain ilmaispäivä on voimassa vain tietyn aikaa vuodesta. Taidemuseo Louvreen on ilmainen sisäänpääsy kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina lokakuusta maaliskuuhun asti. Versaillesin palatsin ja Riemukaaren ensimmäisen sunnuntain ilmaispäivät kestävät marraskuusta maaliskuuhun.

Moniin Pariisin nähtävyyksiin pääsevät sisään ilmaiseksi 18–25-vuotiaat EU-maiden kansalaiset ja osaan myös alle 17-vuotiaat lapset.

Tee kävelyretkiä kaupungille

Pariisissa on monia mielenkiintoisia ja toisistaan eroavia alueita, joita voi kävellen lähteä tutkiskelemaan aivan ilmaiseksi. Eri tahot järjestävät kaupungissa myös ilmaiseksi ohjattuja kävelykierroksia.

ShutterstockPariisi, Ranska
Riemukaaren keskeinen sijainti tekee siitä helposti saavutettavan kohteen, minkä lisäksi sen voi yhdistää myös muihin paikkoihin.

Champs-Élysées on yksi maailman kuuluisimpia ostoskatuja ja Pariisin suosituimpia vierailukohteita, jota kävellessä törmää luksusputiikkeihin ja moniin tunnettuihin maamerkkeihin. Kävelyn voi aloittaa Riemukaarelta ja halutessaan jatkaa kadun päätyttyä aina Louvren taidemuseolle asti. Suora reitti on noin 3,5 kilometriä pitkä ja kulkee Jardin des Tuileries -puiston läpi.

Montmartre on Pariisin 18. kaupunginosassa sijaitseva boheemi alue, jolla kävellessä kannattaa käydä katsomassa elokuvista tuttua Moulin Rouge -kabareeta sekä Sacré-Coeurin katolista kirkkoa. Montmartre on Pariisin korkein kukkula, joten ylhäältä aukeaa hienot näkymät alas kaupunkiin.

Promenade Plantée on vanhan rautatien paikalle rakennettu puistokatu. Katu alkaa läheltä Bastillen oopperataloa ja vehreällä reitillä kulkiessa pääsee tutustumaan Pariisin 12. kaupunginosan maisemiin.

Vietä päivä puistossa

Pariisi on täynnä viihtyisiä puistoalueita, joissa on näyttävät maisemat ja kiinnostavaa tekemistä. Erityisesti kesäaikaan Pariisin puistot ovat täynnä elämää ja niissä järjestetään ilmaista ohjelmaa kuten ulkoilmaelokuvanäytöksiä.

Jardin du Luxembourg on yksi Pariisin suosituimmista puistoista, jossa viettävät aikaa niin paikalliset kuin turistitkin. Puistossa voi kierrellä katsomassa kukkaistutuksia, patsaita ja rakennuksia tai istahtaa penkille katselemaan paikallista elämänmenoa.

ShutterstockPariisi, Ranska
Jardin du Luxembourg on kaunis puisto, jossa saa nauttia kaupungin tunnelmasta ilmaiseksi.

Vehreitä maisemia ja lenkkeilypaikkaa etsivän kannattaa suunnata Parc des Buttes-Chaumont -puistoon, joka on yksi kaupungin on suurimmista. Puiston tunnetuin nähtävyys on Temple de la Sybille -huvimaja, joka tarjoaa korkean sijaintinsa ansiosta näkymiä Pariisin ylle.

Tunnelmoi Seinen rannalla

Seinen rantoihin voi tutustua jokiristeilyjen sijaan myös ilmaiseksi itse suunnitellulla kävelyreissulla. Monet Pariisin tunnetuista nähtävyyksistä kuten Eiffel-torni ja Notre-Damen katedraali sijaitsevat joen läheisyydessä. Suurin osa tärkeimmistä nähtävyyksistä osuu juuri näiden kahden päänähtävyyden väliselle osuudelle, joka on joenrantaa kulkiessa noin viisi kilometriä pitkä.

Jokimaisemista voi myös nautiskella piknikillä. Piknik on edullinen tapa viettää vaikkapa romanttinen hetki Pariisissa. Eväiden kanssa voi pysähtyä esimerkiksi rantakadun varrella sijaitseville penkeille tai Île de la Citén saaren Vert-Galant -aukiolle.

Kesäisin Seinellä pääsee myös rantatunnelmiin. Paris Plages on aina kesäaikaan Seinen rannoille ilmestyvä keinotekoinen hiekkaranta-alue, jolla voi ottaa rennosti aurinkotuolissa, osallistua aktiviteetteihin tai kuunnella musiikkiesityksiä.

Nauti taiteesta

Pariisi on taiteen kaupunki, jossa on lukuisia taidemuseoita ja -gallerioita. Monissa näistä on ilmainen sisäänpääsy museoiden pysyviin näyttelyihin. Esimerkiksi modernin taiteen museo Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris ja Petit Palais -rakennuksessa sijaitseva Pariisin kaupungin taidemuseo kuuluvat tähän joukkoon.

Kuvanveistotaiteen ystävien kannattaa vierailla L’atelier Brancusi -näyttelyssä, jossa on esillä kuvanveistäjä Constantin Brancusin töitä. Näyttelytila on Pompidou-keskuksen tiloissa ja se on auki ainoastaan iltapäivisin.

Poikkea kuuluisuuksien hautausmaalla

Père-Lachaisen hautausmaa on sopiva vierailukohde erilaista ja vähemmän ruuhkaista nähtävyyttä etsivälle. Suuri hautausmaa sijaitsee Pariisin 20. kaupunginosassa ja sinne on haudattu useita tunnettuja henkilöitä kuten laulaja Édith Piaf ja kirjailija Oscar Wilde. Hautausmaalta löytyy myös The Doors -yhtyeen laulajan Jim Morrisonin vaatimaton hautakivi.

>> Lue lisää vinkkejä Pariisiin!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Kiitos artikkelista, olemme perheen kanssa menossa 2 viikon kuluttua. Hyvä että löytyy edes jotain ilmaista muuten tosi kalliista Pariisista.


  2. Marché aux Puces de Saint-Quen kirpputorialue kannattaa myös käydä katsomassa.
    Varokaa taskuvarkaita ja rättikauppiaita kävellessänne alueelle.
    Lähin metroasema n.15min kävelymatkan päässä.


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.