Hyppää sisältöön

Lasten kanssa Madridissa – vietä onnistunut kaupunkiloma koko perheen voimin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 22.08.2018
Espanjan pääkaupunki Madrid on helppo kohde perhelomalle, sillä kaupungista löytyy runsaasti perheen pienimpiä kiinnostavaa tekemistä. Lue tästä vinkit lomaan lasten kanssa Madridissa!

Suunnittele loma huolella

Espanjan pääkaupunki Madrid on kiehtova kaupunkikohde, joka sopii mainiosti kohteeksi myös perhelomalle. Matkaa Madridiin suunnitellessa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon muutama asia, jotta koko perhe voi paikan päällä nauttia rennosta ja onnistuneesta lomasta.

Paras matkustusajankohta lapsiperheille on kevät tai syksy, jolloin lämpötilat ovat miellyttävät. Kesäaikaan Madridissa kuumuus on ajoittain erittäin tukalaa, sillä kaupungissa lämpötilat kohoavat helposti yli 30 asteeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lasten kanssa matkustaessa helpoin vaihtoehto ovat suorat lennot, jolloin lentoaika on mahdollisimman lyhyt eikä vaihto aiheuta stressiä. Suomesta Madridiin suoria lentoja tarjoavat sekä Finnair että Norwegian. Majoitus kannattaa valita alueelta, joka sijaitsee joko lähellä tai helppojen kulkuyhteyksien päässä niistä kohteista, jotka kuuluvat loman ohjelmaan.

Koe kaupungin kiinnostavat kohteet

Madridissa eivät lomapäivät käy tylsiksi, sillä kaupungissa on lapsiperheille hauskaa tekemistä runsaasti. Kaupungin nähtävyydet, museot ja puistot mahdollistavat monipuolisen lomaohjelman suunnittelun jokaiselle päivälle.

Kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat esimerkiksi Kuninkaallinen palatsi sekä monet taidemuseot. Lapsiperheille kiinnostavia museoita ovat vaikkapa luonnontieteellinen museo tai robottimuseo, jossa on valtava kokoelma erilaisia robotteja.

Jos nähtävyydet ja museot eivät kuulu oman perheen suosikkeihin, tarjoavat kaupungin puistot ja ulkoalueet vaihtoehdon viettää aikaa ulkoilmassa. Madridin suosituin puisto on Parque del Retiro, jossa viihtyvät niin paikalliset kuin matkailijat. Puistosta löytyy esimerkiksi minilampi ja kaunis Kristallipalatsi, ja se on suosittu piknikpaikka. Vauhdikasta tekemistä taas löytyy Madrid Río -puistoalueelta, jossa on lapsille erilaisia leikkikenttiä.

Madrid on tunnettu jalkapallokaupunki ja vauhdikkaat ottelut tarjoavatkin ikimuistoisia hetkiä koko perheelle. Liput peleihin on syytä hankkia ajoissa, sillä kysyntä on usein kovaa. Mikäli matkan ajankohdalle ei osu pelipäiviä, voi joukkueiden stadioneilla vierailla myös esimerkiksi opastetulla kierroksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockLapsiperheen Madrid
Madridista löytyy lapsiperheitä kiinnostavia nähtävyyksiä, kuten puistoja ja museoita.

Lähde päiväretkelle lähialueille

Kun Madridin parhaat palat on nähty, voi vaihtelua lomapäiviin hakea päiväretkeltä. Päiväretkeä ei kannata suunnitella liian kauas, etteivät perheen pienimmät väsy jo matkalla, mutta onneksi Madridin lähialueilta löytyy runsaasti kiinnostavia vierailukohteita. Päiväretken voi toteuttaa vuokraamalla auton, mutta välimatkat taittuvat myös helposti junalla.

Madridin ympäristöstä löytyy esimerkiksi monia hauskoja teema- ja huvipuistoja. San Martín de la Vegan pikkukaupungissa Madridin eteläpuolella koko perhe pääsee nauttimaan hurjista huvipuistolaitteista Parque Warner -puistossa. Lähellä lentokenttää sijaitsevassa Torrejón de Ardozissa on Parque Europa -teemapuisto, jonne on rakennettu kopioita monista Euroopan tunnetuimmista nähtävyyksistä.

Madridista käsin voi tehdä vierailuja myös lähialueiden kiinnostaviin kaupunkeihin, jotka tarjoavat aitoa espanjalaista tunnelmaa ja mielenkiintoista nähtävää. Suosittuja päiväretkikohteita ovat esimerkiksi Aranjuez, Segovia ja Toledo.

>> Lue myös: Madridin kiinnostavimmat nähtävyydet – esittelyssä viisi kohdetta, joissa kannattaa vierailla loman aikana

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto, Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vinkit Baleaarien saarihyppelylle

Miksi mennä vain Mallorcalle, jos voi käydä myös naapurisaarilla? Näin se onnistuu

Mitä ovat Espanjan valkoiset kylät?

Mitä ovat Espanjan valkoiset kylät? Löytyvät läheltä suomalaisten suosikkikohdetta – katso 5 kauneinta

Espanjan parhaat kohteet

Oletko samaa mieltä? Tuhannet suomalaiset vastasivat: nämä Espanjan kohteet kiinnostavat eniten

Tippi Espanjassa

Pitääkö Espanjassa jättää tippiä? Näin annat juomarahaa lomalla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja