Hyppää sisältöön

Kymmenen kohdevinkkiä kevään kaupunkilomalle – näistä löytyy varmasti jokaiselle sopiva vaihtoehto

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 04.01.2023
Haaveiletko kaupunkilomasta? Ota varaslähtö kevääseen näissä kaupungeissa!

1. Lissabon

Portugalin pääkaupunki Lissabon on erinomainen kohde kevätlomalle, sillä lämmin ilmasto takaa mukavat lämpötilat jo aikaisin keväällä. Keskilämpötila on 15 asteen yläpuolella jo huhtikuusta alkaen, joten Lissabonissa pääsee nauttimaan kesätunnelmasta jo siinä vaiheessa, kun Suomessa vielä saa kolata lunta etupihalla.

ShutterstockLissabon, Portugali
Lissabonin ikoniset kolisevat keltaiset raitiovaunut luovat tunnelmaa kaupunkiin.

Lissaboniin pääsee näppärästi Helsinki-Vantaalta suorilla lennoilla. Matka-aika on noin viisi tuntia, joten lentäminen Euroopan toiselle puolelle vie vauhdilla uusiin maisemiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Lontoo

Euroopan suosituimpiin kaupunkikohteisiin lukeutuva Ison-Britannian pääkaupunki Lontoo on parhaimmillaan keväällä, kun kaupunki on puhkeamassa kukkaan ja heräämässä kesään. Sään puolesta arvaamaton kaupunki saattaa hemmotella jo maalis-huhtikuussa lämpimillä ja aurinkoisilla päivillä, mutta vastaavasti viileät sadepäivät saattavat yllättää vielä kesä- ja heinäkuussakin.

ShutterstockLontoo, Iso-Britannia
Lontoo on ihana kevätkaupunki, missä riittää tekemistä kevätlomalle.

Suomesta on helppo matkustaa Lontooseen, sillä suorat lennot Helsingistä kestävät kolmisen tuntia ja yhteyksiä on hyvin tarjolla. Helsinki-Vantaalta voi lentää Lontooseen muun muassa Finnairin, British Airwaysin ja Norwegianin lennoilla.

3. Barcelona

Espanjan rakastettu Barcelona on matkailukaupunkien klassikko, joka hemmottelee lämpimällä säällä jo varhaiskeväästä alkaen. Ei ole ihme, jos kaupungissa voi nauttia 20 asteen lämpötiloista sekä auringosta jo maaliskuussa, joten Barcelona sopii erinomaisesti kevään kaupunkilomalle.

ShutterstockBarcelona, Espanja
Barcelonan arkkitehtuuri hurmaa matkailijan.

Kevät on erityisen hyvä aika matkustaa Barcelonaan, sillä valtavat matkailijamassat vyöryvät kaupunkiin vasta kesän lähestyessä. Jos siis ajoitat matkasi maalis-, huhti- tai toukokuulle, voit vielä välttää pahimmat ruuhkat.

4. Berliini

Saksan pääkaupunki Berliini on suosittu kaupunkikohde, jonka kiehtova historia ja edullinen hintataso kompensoivat monen matkailijan silmissä hieman viileää ilmastoa. Saksan pohjoispuolella sijaitsevassa kaupungissa on selvästi lämpimämpää kuin Suomessa, mutta aivan Espanjan kaltaisista lämmöistä ei Berliinissä vielä keväisin nautita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockBerliini, Saksa
Berliinin nähtävyyksien liepeillä on vielä melko rauhallista kevätkuukausina.

Siitä huolimatta Berliinin-matka on varaslähtö kevääseen, ainakin suomalaisella mittapuulla. Toukokuussa kaupungissa on jo mukavan lämmintä, ja se onkin paras aika vierailla Berliinissä ennen kesää.

Suomesta pääsee Berliiniin näppärästi parissa tunnissa suorilla lennoilla.

5. Vilna

Edullinen Vilna on kaupunki, joka on jäänyt monilta suomalaisilta huomiotta. Liettuan pääkaupunki ei kuitenkaan jää muita kaupunkikohteita huonommaksi, sillä hyvin edullisen hintatason lisäksi kaupungissa voi nauttia kiinnostavista kulttuurielämyksistä sekä herkullisesta ruoasta. Keväinen hemmotteluviikonloppu Vilnassa sisältääkin hyvän hotellin, herkkuruokaa ja rentoa oleskelua.

Shutterstock
Vilna on halpa ja helppo kaupunkikohde.

Vilnaan matkustaa Suomesta näppärästi, sillä lento Helsinki-Vantaalta kestää vain reilun tunnin ja yhteyksiä on saatavilla pari kertaa päivässä. Säiden puolesta Vilnassa on hieman lämpimämpää kuin Etelä-Suomessa.

6. Budapest

Historiallinen Budapest on edullinen kohde, joka kiinnostaa erityisesti keväisin. Kauniit nähtävyydet, lämmin limasto ja halpa hintataso saavat matkailijat valitsemaan Unkarin pääkaupungin kevään lomakohteeksi.

Shutterstock
Tonava halkoo Budapestin kahteen osaan.

Budapestin ilmasto lämpenee jo aikaisin keväällä, sillä huhtikuun keskilämpötila on jo komeasti kymmenen asteen yläpuolella. Toukokuun keskilämpötila lähentelee jo 20 astetta, joten ilmasto lämpenee nopeasti.

7. Pariisi

Mikä sopisikaan paremmin kevään lomakohteeksi kuin maailmankuulujen nähtävyyksien täyttämä Pariisi? Ranskan pääkaupungin lämpötilat ovat kevätkuukausina maltilliset, mutta suomalaisnäkökulmasta ihanan lämpimät jo huhti-toukokuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockPariisi, Ranska
Kevät on mainiota aikaa matkustaa Pariisiin.

Keväinen kaupunkiloma Pariisissa sujahtaa nopeasti Eiffelin tornia bongaillessa kauniiden rakennusten välissä, shoppaillessa pienissä tunnelmallisissa putiikeissä sekä tietysti ranskalaisten herkkujen äärellä. Pariisin pääsee vaivatta Suomesta noin kolmessa tunnissa.

8. Bukarest

Jos etsit eksoottista lomakohdetta tälle keväälle, suuntaa Romanian pääkaupunkiin Bukarestiin. Eteläisen Ranskan korkeudella sijaitseva sisämaakaupunki on helppo kohde Suomesta, sillä suora lento Helsinki-Vantaalta kestää vain hieman alle kolme tuntia.

ShutterstockBukarest, Romania
Bukarestiin pääsee Suomesta todella edullisesti.

Bukarestin valtti on kauniin arkkitehtuurin lisäksi todella edullinen hintataso, sillä sen lisäksi että kaupunkiin on tarjolla hyvin edullisia lentoja, myös kaupungin yleinen hintataso on halpa.

9. Wien

Historiallinen Wien sijaitsee Keski-Euroopan sydämessä ja on parhaimmillaan keväällä, kun ilmasto on lämmin mutta turistimassat eivät ole vielä vallanneet keskustan katuja. Itävallan pääkaupunki lämpenee mukavasti kevään lähestyessä, ja huhti-toukokuussa kaupungissa on jo mukavan lämmin: keskilämpötila on jo noin 15 astetta.

ShutterstockWien, Itävalta
Kevätkuukausina aurinko lämmittää Wienissä jo mukavasti.

Wieniin pääsee Suomesta helposti, sillä lentoaika on vain noin kaksi ja puolituntia. Finnair liikennöi kaupunkiin suorilla lennoilla Helsinki-Vantaalta ja yhteyksiä on tarjolla päivittäin.

10. Ateena

Jos toivot kaupunkilomaltasi ensisijaisesti lämmintä ilmastoa, lähde Ateenaan. Kreikan historiallinen pääkaupunki hemmottelee ihanalla lämmöllä jo varhain keväällä, sillä jo maaliskuussa lämpömittari lähentelee 15 astetta. Toukokuussa lämpötilat ovat jo komeasti 20 asteen yläpuolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Shutterstock
Ateena hurmaa historiallisilla nähtävyyksillä.

Ateenaan pääsee Suomesta suorilla lennoilla Helsinki-Vantaalta. Lentoaika on hieman alle neljä tuntia.

>> Kevään matkat Ateenaan alk. 362 € / 7 vrk

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää