hero taustakuva

Kuusi yleistä myyttiä Tallinnasta – sinäkin olet kuullut nämä, mutta mikä on totta ja mikä tarua?

Istockphoto artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Monet yleiset käsitykset Tallinnasta osoittautuvat paikan päällä pelkiksi myyteiksi.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 20.06.2019
facebook   whatsapp

1. Tallinna on nähty päivässä – ei todellakaan!

Päiväristeilyjen kulttuuri on tehnyt Tallinnasta monien mielessä paikan, joka on kierretty päivässä. Tämä on kaukana totuudesta. Lähilomalle Tallinnaan kannattaa lähteä ainakin viikonlopuksi tai kesällä vaikka viikoksi.

Kuulutko sinäkin niihin, jotka käyvät kerran vuodessa Tallinnassa kiertämässä vanhankaupungin ja toteavat paikan nähdyksi? Kokeile seuraavalla kerralla muita kaupunginosia kuten boheemia Telliskiveä tai Piritan ranta-aluetta. Nopeasti kehittyvä Tallinna muuttuu koko ajan. Entä tiesitkö, että osa kaupungista levittäytyy saarelle?

Lue myös: Tunnetko jo Tallinnan kaupunginosat? Katso, mikä kuudesta alueesta sopii sinulle

2. Tallinna on bilekohde – totta, yöelämä on vilkas

Tallinnan maine suomalaisten rällästyskohteena alkaa olla jo aikansa elänyt. On kuitenkin totta, että Tallinnaan voi lähteä pitämään hauskaa ja nauttimaan vilkkaasta yöelämästä. Kaljakuppiloiden rinnalle on ilmestynyt tyylikkäitä cocktail- ja viinibaareja.

Halpalentoyhtiöiden reitit ovat tehneet Tallinnasta suositun kohteen myös esimerkiksi reppureissaajien ja brittiläisten polttariporukoiden keskuudessa. Molemmat reissaajatyypit näkyvät Tallinnan yössä erityisesti kesäkuukausina.

3. Tallinna on superhalpa – tietyissä asioissa kyllä

Tallinnaan alkoholiostoksille suunnanneet matkailijat ovat joutuneet viime vuosina pettymään Viron korotettua alkoholiveroa tuntuvasti vuosina 2017 ja 2018. Nyt veroa ollaan jälleen laskemassa kesällä 2019, sillä alkoholin myynti on laskenut ja suomalaisten matkailu vähentynyt.

Tallinna on edelleen suomalaisille kohtuuhintainen lomakohde. Hotellimajoitukset, ravintolaruokailut ja ruokaostokset onnistuvat etelänaapurissa edullisemmin. Toki hinnat ovat nousseet jonkin verran aivan kuten missä tahansa suosiotaan kasvattavassa kaupungissa.

ShutterstockMitkä myytit Tallinnasta pitävät paikkansa?
Jos et ole käynyt Tallinnassa moneen vuoteen, löydät muuttuneen kaupungin.

4. Tallinnaan ei tarvita passia – väärin

Koska Tallinnaan matkustettaessa ei aina välttämättä pyydetä passeja näytille, saattaa moni kuvitella, ettei niitä tarvita. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Suomalainen tarvitsee Viroon aina passin tai kuvallisen henkilökortin. Ajokorttia ei hyväksytä matkustusasiakirjaksi.

Lue myös: Hukkasitko passisi kesken Viron-matkan? Näin pääset kotimatkalle

5. Tallinnassa on vaatimatonta – ei pidä paikkaansa

Vältteletkö Tallinnaa, koska kuvittelet siellä olevan jotenkin nuhjuista tai vaatimatonta? Tämä ei voisi olla kauempana totuudesta. Tallinnassa on upeita hotelleja, tasokas ravintolatarjonta ja erinomaiset ostosmahdollisuudet. Tallinnasta löytyy monia ketjuliikkeitä, jotka eivät ole vielä saapuneet Suomeen.

Luksusmatkailijoille löytyy Tallinnasta valinnan varaa niin majoituksen kuin palveluidenkin suhteen. Tallinnaan voi hyvin lähteä vaikka häämatkalle tai viettämään merkkipäivää.

6. Tallinnan ulkopuolella ei ole mitään näkemistä – väärin, väärin, väärin!

Moni Viroon matkustanut suomalainen on käynyt vain Tallinnassa. Osittain siksi, että sinne matkustaminen on helpointa, mutta myös siksi, ettei muita kohteita välttämättä tunneta. Sinäkin saatat ajatella, ettei pienestä maasta löydy nähtävää pääkaupungin ulkopuolelta. Lähde road tripille ja anna Viron muuttaa mielipiteesi.

Viron saaret ovat kesäklassikoita, jotka ansaitsevat vierailun. Samaan joukkoon kuuluvat myös esimerkiksi Pärnun ja Haapsalun rantakohteet, joissa voi lomailla ympäri vuoden kylpylöissä.

Oma lukunsa ovat kaikki Viron erikoiset kohteet, joihin liittyy pysäyttäviä tarinoita. Joko olet kuullut rannalla sijaitsevasta Rummun louhoksesta, Viivikonnan aavekaupungista, Viron omasta puisesta Eiffel-tornista tai suljetusta kaupungista, joka oli niin salainen, ettei sillä ollut edes nimeä?

Lue myös: Älä mokaa Tallinnassa – 8 helppoa virhettä, joihin turistit kompastuvat

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Istockphoto, Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.