hero taustakuva

Kulttuuria ja rientoja iloisessa Amsterdamissa – esittelyssä kolme suosituinta nähtävyyttä

Flickr / Margaret Bourne artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Iloinen Amsterdam elää aamusta myöhään yöhön. Nämä ovat kaupungin kolme suosituinta käyntikohdetta.
Teksti: Anni Moilanen
Päivitetty: 25.01.2018
facebook   whatsapp

Kaupunki haltuun kanavia ja katuja pitkin

Amsterdam on viehättävä kanavien halkoma kaupunki, jossa ajanvietettä riittää laidasta laitaan. Niin nuoret kuin vanhatkin matkailijat ovat ottaneet kaupungin omakseen ja iloinen Amsterdam onkin kuuluisa paitsi runsaasta kulttuuritarjonnastaan, myös paheellisesta Punaisten lyhtyjen alueesta ja vilkkaasta yöelämästä.

Ainoa oikea tapa tutustua Amsterdamiin on kanavaristeily, mutta kaupungin parhaat nähtävyydet löytää helposti kävellen ympäri keskustaa. Kaupunkiin tutustumista ei kannata myöskään rajoittaa pelkästän valoisaan aikaan, vaan illalla kannattaa suunnata tutustumaan öiseen Amsterdamiin johonkin kaupungin lukuisista pubeista tai yökerhoista. Nämä ovat Amsterdamin kolme tunnetuinta nähtävyyttä, joita ei kannata jättää väliin!

1. Maailmankuulua taidetta Van Gogh -museossa

Yksi Amsterdamin kuuluisimmista museoista – ellei jopa kaikista kuuluisin – on maailmankuulun kuvataiteilija Vincent van Goghin töille omistettu museo, jonka van Gogh -kokoelma on maailman suurin.

Museossa on esillä taiteilijan kuuluisien postimpressionististen maalausten lisäksi viimeisinä vuosinaan mielisairaudesta kärsineen taiteilijan kirjeitä hänen veljelleen.

Pysyvän näyttelyn lisäksi museossa on vaihtuvia näyttelyitä sekä työpajoja. Myös perheen pienimmille löytyy museosta mielenkiintoista nähtävää ja tehtävää, kuten aarteenmetsästystä sekä lapsille suunnattuja työpajoja.

2. Kurkista Anne Frankin kuuluisan päiväkirjan sivujen taakse

Anne Frankin kuuluisa päiväkirja, joka on julkaistu suomeksi nimellä Nuoren tytön päiväkirja, on nähtävillä Amsterdamissa talossa, jossa nuori juutalaistyttö perheineen piilotteli Alankomaiden ollessa saksalaisten miehittämänä.

Vierailijat pääsevät kurkistamaan Anne Frankin talossa kuuluisan kirjahyllyn taakse ja näkemään, millaisessa paikassa kaksi perhettä joutui pysymään piilossa noin kahden vuoden ajan ennen paljastumistaan. Museossa säilytetään myös alkuperäistä päiväkirjaa.

Museoksi muunnettu rakennus, joka toimi toimistorakennuksena vielä Toisen maailmansodan aikaan, sijaitsee kanaalin varressa aivan Amsterdamin keskustassa.

3. Seikkaile pitkin pahamaineista Punaisten lyhtyjen aluetta

Amsterdamin kuuluisa Punaisten lyhtyjen alue on yksi kaupungin suosituimmista käyntikohteista. Vaikka alue on pahamaineinen prostituution keskittymä, haluavat kaikenlaiset ja -ikäiset matkailijat nähdä sen punaiset lyhdyt ja ikkunoissa keikistelevät naiset.

Punaisten lyhtyjen alueelle järjestetään opastettuja kävelykierroksia, mutta alueeseen voi yhtä hyvin tutustua omatoimisestikin. Puheet turvattomuudesta ovat jo historiaa, sillä alueella käy jatkuvasti lukuisia turisteja. Väenpaljoudessa kannattaa kuitenkin pitää silmät auki taskuvarkaiden varalta.

Alankomaissa prostituutio on laillista ja verotettua liiketoimintaa, mutta silti alueella valokuvaaminen on ankarasti kielletty. Kieltoa valvovat alueen työntekijät suhtautuvat kieltoon hyvin tiukasti ja kamera kannattakin pitää visusti piilossa.

Teksti: Anni Moilanen
Kuva: Flickr / Margaret Bourne

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.