Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Koe jotain uutta Berliinin-lomalla – 5 elämystä, joita ei kannata jättää väliin

Inka Khanji artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Berliini on klassinen kaupunkikohde, missä voi tehdä paljon muutakin kuin shoppailla ja herkutella ravintoloissa. Katso tästä viisi kiinnostavaa vinkkiä kaupunkilomalle!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 13.08.2019
facebook   whatsapp

1. Kiipeä valtiopäivätalon katolle

Saksan pääkaupunki Berliini on täynnä kiinnostavia vierailukohteita, ja yksi suosituimmista paikoista on aivan kaupungin sydämessä sijaitseva valtiopäivätalo. Näyttävä rakennus kohoaa aivan Berliinin päärautatieaseman vieressä, ja on siitä syystä tuttu useimmille matkailijoille – ainakin ulkonäöltä.

Inka KhanjiBerliini, Saksa
Valtiopäivätalon kupoli on todella näyttävä kohde.

Kiinnostavinta valtiopäivätalossa matkailijan näkökulmasta on se, että rakennus on ilmainen näköalapaikka. Vuonna 1999 kunnostetun valtiopäivätalon katolla sijaitseva lasinen kupoli tarjoaa vaikuttavan näkymän Berliinin yläpuolelle. Sieltä käsin voi katsella vaikkapa televisiotornia ja Potsdamer Platz -aukiota.

>> Lue lisää: Koe Berliinin parhaat maisemat ilmaiseksi – erikoinen rakennus on helppo vierailukohde

2. Tutustu kaupunkiin pyöräillen

Useimmat matkailijat kiertelevät Berliinissä jalkaisin, mutta parhaiten kaupunkilomasta saa irti hyppäämällä pyörän selkään. Kun mukana on kaupungin tunteva opas, eivät kiinnostavat tarinat tai hauskat yksityiskohdat jää huomaamatta, uusista kaupunginosista puhumattakaan.

Inka KhanjiBerliini, Saksa
Pyöräileminen on näppärä tapa tutustua Berliiniin uudella tavalla.

Berliinissä pyöräkierroksia järjestää esimerkiksi Berlin on Bike, jonka pyöräretkillä voi tutustua Berliiniin paitsi osana ryhmää myös kaksin oppaan kanssa.

3. Vieraile entisellä lentoasemalla

Lyhyen matkan päässä Berliinin keskustasta sijaitseva entinen Tempelhofin lentoasema on kiinnostava nähtävyys erityisesti matkailijoiden keskuudessa, sillä vanhan lentokentän piha-alueilla voi vierailla vapaasti. Vanhat kiitoradat ja rullaustiet ovatkin nykyisin niin kaupunkilaisten kuin vierailijoidenkin käytössä.

Berliini, Saksa
PItkät kiitoradat ovat nyt Tempelhofin lentoasemalla vain vierailijoita varten.

Lentoasema toimi vuoteen 2009 saakka, ja se avattiin yleisölle pari vuotta myöhemmin. Nykyisin Tempelhof on suosittu ulkoilu- ja piknikalue, joka soveltuu erinomaisesti esimerkiksi leijan lennättämiseen, pyöräilyyn ja kävelyyn. Lisäksi 386 hehtaarin kokoisessa Tempelhofissa on grillaus- ja piknik-alueet.

>> Lue lisää: Natsien entinen lentoasema on nykyisin kaupunkilaisten olohuone – katso kuvat

4. Tee retki vanhalle bunkkerialueelle

Lyhyen matkan päässä Berliinin keskustasta sijaitseva Humboldthainin puisto kätkee sisälleen toisen maailmansodan aikaisen ilmatorjuntatornin ja bunkkerin. Useimmat matkailijat eivät kuitenkaan tiedä näistä historiallisista kohteista, mutta korkealla kukkulalla sijaitseva paikka on kiinnostava vierailukohde.

Inka KhanjiBerliini, Saksa
Bunkkerin yhteydessä näkee monia graffiteja.

Nykyisin puistossa on nähtävillä rutkasti graffititaidetta, minkä lisäksi puisto on erinomainen ulkoilualue. Bunkkereissa voi myös vierailla kesäisin.

>> Lue lisää: Kuulitko jo tästä Berliinin nähtävyydestä? Vanha ilmatorjuntatorni ja bunkkerit ovat paikallisten salaisuus

5. Tunnelmoi kylmän sodan aikaista vakoilukeskusta

Reilun kymmenen kilometrin päässä Berliinin keskustasta sijaitseva Teufelsberg oli ennen salattu kohde, mutta on nykyisin paikka, joka on useimpien tiedossa. Yhdysvaltain kuuntelu- ja vakoiluasemana kylmän sodan aikana toiminut keskus oli toiminnassa vuoteen 1989 saakka. Sittemmin Teufelsbergistä käsin valvottiin lentoliikennettä, kunnes toiminta loppui vuonna 1999.

Flickr / Marcel OosterwijkBerliini, Saksa
Vanha vakoiluasema on nykyisin kiinnostava vierailukohde, eikä vähiten näyttävien valkoisten kupoleiden vuoksi.

Nykyisin viiden valkoisen kupolin alla sijaitseva keskus on suosittu vierailukohde, joka sijaitsee 120 metriä korkealla keinotekoisella kukkulalla. Grunewaldin tunnetuimmassa kohteessa voi vierailla esimerkiksi järjestettyjen kierrosten avulla.

>> Lue myös: Näin pääset Berliinin kattojen ylle – 10 parasta näköalapaikkaa

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Inka Khanji sekä Flickr / Marcel Oosterwijk

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.