Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kaupunkilomailijan Malaga – 7 tärkeintä vinkkiä matkallesi

Inka Khanji artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Rantakaupunki Malaga yllättää matkailijan monipuolisella kulttuuritarjonnallaan. Lue nämä vinkit ennen matkaa!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 07.11.2018
facebook   whatsapp

Malaga on kulttuuria ja rantoja

Espanjan Aurinkorannikolla sijaitseva reilun puolen miljoonan asukkaan Malaga on suosittu matkailukohde, sillä kaupungin rikas kulttuuritarjonta, hyvät shoppailumahdollisuudet sekä mainio ranta houkuttelevat matkailijoita kaupunkiin.

Myös Malagan hyvällä säällä on suuri merkitys kaupungin suosioon matkakohteena: kaupungissa paistaa aurinko keskimäärin 300 päivää vuodessa.

Malaga onkin mainio kohde yhdistää kaupunkiloma ja rento rantalekottelu, sillä kaupungin kymmenet museot ja historialliset nähtävyydet takaavat, etteivät kulttuurinähtävyydet lopu vielä loman alkumetreillä. Niiden lisäksi kaupungin oma Malagueta-ranta tarjoaa mahdollisuuden upottaa varpaat pehmeään hiekkaan ja hypätä Välimeren aaltojen vietäväksi.

Myös perinteiset espanjalaiset kulttuuriperinteet voivat hyvin ja ovat voimissaan Malagassa, ja kaupunki tunnetaankin erityisesti flamencosta ja härkätaisteluista.

Malagan vanhakaupunki hurmaa matkailijat kauniilla arkkitehtuurillaan, ja shoppailunnälkäiset matkailijat pääsevät antamaan budjetille kyytiä kaupungin hyvän shoppailutarjonnan avulla. Liikkuminen on Malagassa helppoa, sillä tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat melko lähellä toisiaan, ja niissä on helppo vierailla jalan.

Lue vinkit onnistuneelle Malagan-matkalle!

1. Syö kaupungin suosituimmassa ravintolassa

Malagan tunnetuimman ravintolan El Pimpin nimi herättää useimmissa suomalaisissa huvittuneisuutta, mutta todellisuudessa ravintolan nimi tarkoittaa kaupungin ensimmäistä turistiopasta. El Pimpi oli mies, joka vuosisatoja sitten oli Malagaan saapuneita vieraita vastassa ja auttoi heitä löytämään etsimänsä paikat, eli toisin sanoen toimi oppaana matkailijoille.

El Pimpi on Malagan suosituimpia ravintoloita, ja on paitsi matkailijoiden myös espanjalaisten julkisuuden henkilöiden suosiossa. Ravintolan seinillä onkin lukuisia tauluja, joista tarkkasilmäisimmät ravintolavierailijat voivat bongata tuttuja kasvoja.

El Pimpissä tarjoillaan malagalaista ruokaa, ja sieltä voi ostaa myös ravintolan omaa viiniä tuliaisiksi kotiin.

Málaga, Espanja
Malagan vanhassakaupungissa on omintakeinen tunnelma.

2. Tutustu espanjalaiseen kulttuuriin

Vuonna 2011 Malagan keskustaan avattu Carmen Thyssen -museo esittelee espanjalaista kulttuuria maalaustaiteen kautta. Museon kokoelma on yksityishenkilön omistuksessa, ja kaikki Carmen Thyssen -museon 234 maalausta on kuljetettu museoon lainaksi Madridista. Toistaiseksi laina-aika on kymmenen vuotta.

Museo on suosittu kohde erityisesti espanjalaisten matkailijoiden keskuudessa, mutta se tarjoaa mielenkiintoista nähtävää myös muista kulttuureista tuleville. Carmen Thyssen -museo onkin mainio kohde aloittaa Espanjan-loma, sillä se tarjoaa muhkean annoksen paikallista kulttuuria.

Esillä on näyttäviä maalauksia eri vuosisadoilta, ja ne kuvaavat yksityiskohtaisesti espanjalaista elämää eri vuosisadoilla. Maalaukset luovat tuokiokuvia muun muassa maantierosvojen, mustalaisten ja perinteisten espanjalaisten häiden tilanteista ja hetkistä.

3. Näe Malaga ylhäältä käsin

Haluatko nähdä kaupungin yläilmoista? Malagassa kaupungin yläpuolelle pääsee helposti, sillä keskustan tuntumassa sijaitsevalta Gibralfaron kukkulalta avautuu esteetön näkymä Malagan yläpuolelle.

Vaikuttavat, 130 metrin korkeudesta avautuvat maisemat esittelevät kaupunkikuvaa eniten hallitsevat elementit: Malaguetan rannan, Malagan suuren puiston sekä kaupungin espanjalaisista perinteistä muistuttavan härkätaisteluareenan.

Kukkulan tunnetuin nähtävyys on 900-luvulla rakennettu linna, jonka muuri on paras paikka ihastella maisemia. Linnan sisäänpääsy maksaa muutaman euron, mutta maisemat avautuvat hyvin myös rinteen varrella sijaitsevista näköalapaikoista käsin. Myös kukkulalle rakennetun Parador-hotellin piha on loistava paikka katsella kaupungin ylle avautuvaa näkymää.

4. Vietä Picasso-loma Malagassa

Malaga on taiteilija Pablo Picasson töitä rakastavan matkailijan lempikohde, sillä se on espanjalaistaiteilijan synnyinkaupunki. Picasso syntyi Malagassa vuonna 1881, ja kaupungissa on useita taiteilijalle omistettuja kohteita. Matkailijat voivat vierailla myös hänen Plaza de Merced -kadulla sijaitsevassa lapsuudenkodissaan, joka toimii nykyisin museona.

Kaupungin suurin ja merkittävin Picasso-kohde on Malagan keskustassa sijaitseva monipuolinen Picasso-museo, jonka kokoelmiin kuuluu kaikkiaan 233 taiteilijan teosta. Museo tarjoaa kattavan läpileikkauksen Picasson teoksiin kahdeksalta vuosikymmeneltä: ensimmäiset teokset ovat 1890-luvulta ja viimeiset 1970-luvulta.

Näytillä on muun muassa taiteilijan varhaisimpia töitä taideopintojen alkutaipaleelta, keramiikkakokeiluja sekä Picasson omia tulkintoja tunnetuista klassisista teoksista.

Málaga, Espanja
Gibralfaron kukkulalta avautuva näkymä Malagan ylle on monen matkailijan suosikki.

5. Aisti keskustan vaihtelevaa tunnelmaa

Malagan vanhakaupunki on useiden matkailijoiden suosikkialue kaupungissa, sillä kauniit rakennukset, koristeelliset yksityiskohdat ja kapeat kadut luovat alueelle omintakeisen tunnelman. Useimmat matkailijat vierailevat lomansa aikana vanhassakaupungissa, sillä alueella on paitsi loistava shoppailutarjonta myös runsas kahvila- ja ravintolatarjonta.

Vanhassakaupungissa on lukuisia tunnelmallisia aukioita, joita reunustavien kahviloiden terassille voi istahtaa kupposen äärelle seurailemaan Malagan tunnelmaa.

Loistavaa kontrastia vanhankaupungin arkkitehtuurille tarjoavat aivan koristeellisten rakennusten vieressä kohoavat modernit pilvenpiirtäjät. Nykyaikaista arkkitehtuuria voi ihailla erityisesti Malagan sataman tuntumassa.

6. Nappaa ruokatuliaiset Malagan kauppahallista

Ruoan ystävän suosikkituliaiset löytyvät helpoiten Malagan keskustassa sijaitsevasta kauppahallista. Atarazanas-kauppahalli on kaupungin suosituin, ja sieltä löytyy runsas valikoima hedelmiä, lihaa, kalaa, kasviksia ja juustoja.

Perinteiseen kaupantekotyyliin kauppiaiden hinnoissa on keskusteluvaraa, joten tuotteista ei aina kannata maksaa ensimmäisenä pyydettyä hintaa. Kaupanteon lomassa huomiota kannattaa kiinnittää myös kauppahallin arkkitehtuuriin, joka on saanut vaikutteita islamilaisesta arkkitehtuurista.

Kauppahallilla on myös kääntöpuolensa, sillä suositussa kohteessa vierailevat matkailijat ovat taskuvarkaiden suosikkikohde, joten tuliaisia valikoidessa on syytä pitää omista arvoesineistä tiukasti kiinni.

Málaga, Espanja
Modernit rakennukset tuovat kontrastia Málagan kaupunkikuvaan.

7. Koe flamencoelämys Malagassa

Espanjalainen kulttuuri voi hyvin ja paksusti Malagassa, ja erityisen hyvät oltavat on flamencolla – taidelajin juuret ulottuvat juurikin Andalusian alueelle. Flamenco on espanjalaista kansanmusiikkia, johon liittyvät tiiviisti runsashelmaiset pilkulliset mekot, korkeat korot ja dramaattinen tunnelma.

Malaga on juuri oikea paikka nauttia aidoista flamencokulttuurista, sillä kaupungissa on lukuisia ravintoloita missä voi katsella ja kuunnella alkuperäistä andalusialaista flamencoa.

Kesäkuukausina kaupungin terasseilla ja muilla ulkoilma-areenoilla pääsee näkemään flamencoesityksiä taivasalla. Lisäksi joka toinen vuosi järjestettävä flamencofestivaali Bienal de Flamenco tuo espanjalaisen kansanmusiikin näyttävästi Malagaan ja kerää yhteen maan parhaat flamencoartistit.

>> Lue lisää vinkkejä Malagaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (4) Jätä kommentti

  1. Haluaisin nähdä Picasso museon ja aidot flamencotanssijat eli tanssia ja taidetta,sekä ihania rantamaisemia.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.