hero taustakuva

Kauniin Gdanskin kolme parasta nähtävyyttä – koe ainakin nämä

Istockphoto artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Gdansk on viehättävä kaupunkikohde Puolassa. Koe ainakin nämä kolme nähtävyyttä vieraillessasi kaupungissa.
Teksti: Anni Moilanen
Päivitetty: 01.12.2017
facebook   whatsapp

Gdansk on vanha hansakaupunki

Perinteikäs hansakaupunki Gdansk sijaitsee Puolassa Itämeren rannikolla. Merellinen sijainti ja kaupungin värikäs historia tekevät Gdanskista hurmaavan kaupunkikohteen. Kauniita värikkäitä rakennuksia, rantaa ja rentoa tunnelmaa riittää, minkä lisäksi kohde sopii hyvin rentoon lomailuun kahviloiden terasseilla tai Sopotin hiekkarannoilla.

Vanhasta kauppakaupungista löytyy runsaasti merkittäviä ja Euroopan historiasta kertovia paikkoja, joista matkailijan täytyy nähdä ainakin nämä kolme.

1. Kulje pitkin historiallisen vanhankaupungin katuja

Suuri osa Gdanskin viehätyksestä syntyy kaupungin historiasta, joka on läsnä erityisesti vanhassakaupungissa ja satama-alueella. Vanhankaupungin sydämeen Dlugi Targ -kadulle kuljetaan läpi Kuninkaan tien.

Yksi kaupungin vaikuttavimmista rakennuksista on Mariankirkko, joka on maailman suurin tiilikirkko. Keskiaikaiseen rakennukseen mahtuu parhaimmillaan 25 000 ihmistä. Kirkon tornista avautuu upea maisema yli Gdanskin ja naapurikaupunkien.

Kaupungissa vieraileva ei voi olla huomaamatta myöskään kaupungintaloa, joka sijaitsee vanhankaupungin eläväisen pääkadun varrella. Kadun päässä sijaitsevalla aukiolla on monia viihtyisiä terasseja, joilta voi seurata vanhankaupungin vilinää.

2. Euroopan pisin puusilta Molo

Gdansk muodostaa sen kyljessä sijaitsevien Sopotin ja Gdynian kaupunkien kanssa kolmoiskaupungin, joiden rajoja ei oikeastaan edes huomaa.

Lyhyen matkan päässä Gdanskin keskustasta sijaitsevassa Sopotissa sijaitsee koko Euroopan pisin puusilta, jonka nimi on suomalaisittain vitsikäs Molo. Sillalle kulkemaan päästäkseen joutuu pulittamaan pienen, muutaman euron suuruisen pääsymaksun. Sopotin muihin nähtävyyksiin kuuluu muun muassa vaikuttava Grand Hotel.

Kesäisin Sopotin hiekkarannoilla voi viettää rantalomaa ja kaupungissa on läpi vuoden vilkas yöelämä.

3. Keskiaikainen nosturi on kaupungin tunnusmerkki

Gdanskin vanhankaupungin pääkatu päättyy satamaan, jossa sijaitseva ikoninen Zurav-nosturi on kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä.

Keskiaikainen nosturi on poikkeuksellisen suuri ja hyvin säilynyt. Valokuva nosturista löytyy lähestulkoon jokaisen Gdanskissa vierailleen lomakuvien joukosta.

Satama on tyypillinen hansa-aikainen kauppasatama, joten se on ehkäpä koko kaupungin paras paikka aistia vanhan vapaakaupungin tuhatvuotista historiaa.

>> Lue lisää: Rantapallon kohdeopas Gdanskiin

Kuva: Istockphoto
Teksti: Anni Moilanen

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.