Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kaipaatko jotain uutta Tallinnassa? 8 ideaa seuraavalle matkallesi

Istockphoto artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Rantapallon matkabloggaajat kertovat omat vinkkinsä suomalaisten rakastamaan Tallinnaan. Joko olet kokeillut näitä?
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 08.09.2016
facebook   whatsapp

Tallinnalla on paljon tarjottavaa matkailijalle

Jos puhutaan suomalaisten suosikkimatkakohteista, Viron pääkaupunki Tallinna on väistämättä mainittava. Sen sijainti Helsingin läheisyydessä, nopeat ja säännölliset lauttayhteydet sekä edullinen hintataso houkuttelevat kaupunkiin vuosittain tuhansia suomalaismatkailijoita.

Matkaajien suosituimpiin ohjelmanumeroihin Viron pääkaupungissa kuuluvat erilaiset hieronnat ja hoidot, Suomen hintatasoon verrattuna edulliset ostokset sekä laadukas, alati kasvava ravintolatarjonta.

Kulttuurilomailijakin viihtyy Tallinnassa: kaupunki on myös täynnä historiaa ja erilaisia museoita matkailijalle, jota Viron kulttuuri ja menneisyys kiinnostavat.

Matkabloggaajat ovat menettäneet sydämensä Tallinnalle muiden suomalaismatkaajien tavoin – lue vinkit tulevalle matkalle!

Leena-Mari LaukkanenTallinna, Viro
Tallinnan edullinen hintataso ja hyvä ravintolatarjonta hurmasivat Leena-Mari Laukkasen.

1. Miksi matkailijan on helppo ihastua Tallinnaan?

Jokaisella Tallinnan-kävijällä on omat syynsä ihastua Viron kauniiseen pääkaupunkiin.

London and beyond -blogia kirjoittava Leena-Mari Laukkanen vieraili Tallinnassa ensi kertaa aikuisiällä, ja on sittemmin nimennyt Tallinnan yhdeksi lempikohteistaan Euroopassa.

Laukkasen on hurmannut erityisesti kaupungin kohtuuhintainen ja laadukas ruokatarjonta sekä mielenkiintoiset ja erilaiset kulttuurikohteet kuten esimerkiksi Kulttuurikilometrin varrella sijaitsevat Linnahall ja Patarein hylätty vankila.

>> Lue lisää Laukkasen Tallinna-kokemuksista London and beyond -blogista!

2. Koe Tallinnan monet nähtävyydet vanhankaupungin ulkopuolella

Tallinnan vanhakaupunki on kohde, jonne moni matkaaja suunnistaa heti laivan saavuttua satamaan.

Syö Matkusta Rakasta -blogin Meri Vanhanen on tehnyt huomion, että hänen Tallinnan-matkansa saattavat usein mennä haahuiluksi vanhassakaupungissa.

Vanhanen on tästä inspiroituneena koonnut blogiinsa hyvin kattavan 23-osaisen listan nähtävyyksistä ja huomionarvoisista paikoista sekä vanhankaupungin reunamilla että sen ulkopuolella. Kokeneena Tallinnan-kävijänä Vanhanen on listannut runsaasti tuntemattomiakin kohteita ja tekemistä perinteisten turistikohteiden vastapainoksi.

Meri VanhanenTallinna, Viro
Vanhankaupungin laitamilta löytyy runsaasti mielenkiintoisia vierailukohteita.

>> Lue Tallinna-vinkit Syö Matkusta Rakasta -blogista!

3. Päiväreissu Tallinnaan onnistuu monella tapaa

Päiväristeily Helsingistä on suosittu ja usein edullinen tapa matkustaa Tallinnaan. Päiväristeilyä suosivat myös Meiän Matka -blogia kirjoittavat Eveliina Määttänen ja Harri Säynevirta, jotka matkustivat päiväksi Tallinnaan nauttimaan kaupungin ruokatarjonnasta.

Eveliina MäättänenTallinna, Viro
Meiän matka -blogin kaksikko vakuuttui Tallinnan ruokatarjonnasta.

Lautaselle päätyi herkullisen lounaan lisäksi myös maistuvia kakkuja, ja mahtuipa päivään myös yksi opetus: suosituimmista ravintoloista tulee varata pöytä etukäteen. Pariskunnan kulinaristisen hemmottelupäivän kruunasi aamuinen kylpylävisiitti kaupungin keskustassa.

>> Lue lisää Tallinnan päivästä Meiän Matka -blogista!

4. Tutustu vähemmän tunnettuihin Bastilionin tunneleihin

Tuttuun vanhaankaupunkiin sisältyy myös vähemmän tunnettuja kohteita, kuten Bastilionin tunnelit Kik in de Köök -tornin lähistöllä.

Present is Perfect -blogin Sandra Nenoselle Bastilionin tunnelit olivat ehdoton käyntikohde Tallinnassa.

Sandra NenonenTallinna, Viro
Vierailu Bastilionin tunneleissa tuo jotain uutta Tallinnan-kaupunkimatkaan.

Nenonen tutustui tunneleihin osana opastettua kierrosta: kierros oli Nenosen mukaan oivallinen tietoisku Tallinnan ja Viron historiaan, ja tarjosi hieman erilaista nähtävää perinteiseen Tallinnan-matkaan. Nenonen kehottaa Bastilionin tunneleissa matkaajaa varautumaan kohteeseen lämpimin varustein, sillä kosteat ja kalseat tunnelit ovat viileät kesäisenäkin päivänä.

>> Lue lisää Present is Perfect -blogista!

5. Koe karmiva Patarein vankila

Tallinnan sataman lähistöllä sijaitseva Patarein vankila on paikka, joka viehättää autioista paikoista kiinnostunutta matkailijaa. Muutama vuosikymmen sitten hylätty vankila huokuu surkeita ihmiskohtaloita ja epätoivoa.

Noora MuurimäkiTallinna, Viro
Vierailu Patarein vankilassa sopii matkailijalle, joka haluaa Tallinnan-matkaltaan jotain ainutlaatuista.

Kerran poistuin kotoa -blogia kirjoittava Noora Muurimäki vieraili Patarein vankilassa osana opastettua kierrosta, joka saa Muurimäeltä vahvat suositukset.

Muurimäen vierailu osui synkkään sadepäivään, joka oli omiaan nostattamaan aavemaista tunnelmaa vankilan alueella. Hän kuvailee paikkaa luotaantyöntäväksi ja kokemuksena raskaaksi, mutta samalla kuitenkin jollain tapaa puoleensavetäväksi.

Muurimäki suosittelee paikkaa kaikille, jotka etsivät Tallinnasta jotain ainutlaatuista mutta muistuttaa samalla, että paikka ei välttämättä sovi kaikkein pienimmille tai herkille matkailijoille.

>> Lisää Patarei-tunnelmia Kerran poistuin kotoa -blogissa!

6. Tutustu trendikkääseen Telliskiven alueeseen

Tallinnan kehittyviin ja alati suosituimpiin kohteisiin kuuluu muutaman kilometrin päässä vanhastakaupungista sijaitseva Telliskiven entinen tehdasalue. Alue on tänä päivänä täynnä kulttuuria, ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita.

Maria LehtinenTallinna, Viro
Telliskiven kaupunginosa on Maria Lehtisen suosikki.

Hear the World’s Whisper -blogia kirjoittava, ahkerasti Tallinnassa vieraileva Maria Lehtinen on myös pannut merkille Telliskiven alueen kehityksen. Trendikkääksi noussut persoonallinen Telliskivi saa Lehtiseltä vahvat suositukset, ja hän uskookin alueen kehittyvän entisestään tulevina vuosina. Lehtinen on listannut blogiinsa mielenkiintoisia ravintola- ja shoppailuvinkkejä alueelle, ja huomioi positiivisena asiana vanhaakaupunkia alemman hintatason.

>> Lue lisää trendikkäästä Telliskivestä Hear the World’s Whisper -blogista!

7. Näe Tallinna yläilmoista

Kaupungista saa usein hyvän käsityksen, kun sitä katsoo korkealta. Tallinna on kaupunki jossa ei korkeita rakennuksia liiaksi asti ole, mutta oikeat paikat löytämällä kaupunkia pääsee ihastelemaan myös lintuperspektiivistä.

Mira ViitasaloTallinna, Viro
Vanhankaupungin maisemat näkee parhaiten Olevisten kirkon tornista käsin.

Pöndekengissä-blogia kirjoittava Mira Viitasalo ihasteli Tallinnaa 124 metriin kohoavasta Olevisten kirkon tornista, josta avautuu vaikuttava näkymä yli kaupungin. Viitasalon mukaan Olevisten kirkko on mainio matkakohde, joskin vierailija joutuu pienimuotoiseen kuntotestiin torniin kiivetessään. Kirkon kapeat ja ahtaat portaat saavat hyväkuntoisenkin matkaajan haukkomaan henkeään, joten hyvät kengät kannattaa pakata mukaan.

>> Lue lisää Olevisten kirkosta Pöndekengissä-blogista!

8. Tutustu Teletorniin hieman keskustan ulkopuolella

Tallinnaa ja sen lähiseutuja pystyy tutkimaan yläilmoista myös Teletornista käsin. Pää pilvissä -blogin Maarit Tolppanen yhdisti Tallinnan-matkaansa visiitin hieman keskustan ulkopuolella sijaitsevaan Teletorniin.

Maarit TolppanenTallinna, Viro
Televisiotornista avautuu näyttävä maisema.

Komea 170-metrinen torni on Tolppasen mukaan mitä parhain fiilistelykohde, jossa on tarjolla Suomenlahdelle aukenevien vaikuttavien näköalojen lisäksi herkullisia leivoksia sekä avaruusaiheinen näyttely. Koska Teletorni ei sijaitse aivan keskustassa, Tolppanen vinkkaa matkailijaa maksamaan taksikuljettajalle tunnin palkan ja pyytää tätä odottamaan – paluukyydin saaminen ei välttämättä ole kovin helppoa.

>> Tutustu Teletorniin tarkemmin Pää Pilvissä -blogissa!

Koonnut: Leena-Mari Laukkanen
Kuvat: Istockphoto, Leena-Mari Laukkanen, Meri Vanhanen, Harri Säynevirta, Noora Muurimäki, Sandra Nenonen, Mira Viitasalo, Maria Lehtinen ja Maarit Tolppanen

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.