hero taustakuva

Joko tunnet Tallinnan ”kolme sisarta”? Sinäkin voit yöpyä paikassa, joka on kuin suoraan postikortista

Visit Estonia artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Millaisia tarinoita on Tallinnan kauneimpien rakennusten takana?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 10.06.2019
facebook   whatsapp

Tallinnan kolme sisarta löytyvät vanhastakaupungista

Tallinnan vanhakaupunki on paikka, jossa lähes kaikki matkailijat haluavat poiketa jokaisella reissulla etelänaapuriin. Mutta tunnetko alueen merkittävimpien rakennusten tarinat?

Vanhassakaupungissa Pikk- ja Tolli-katujen risteyksessä sijaitsevia rakennuksia pidetään yhtenä parhaista esimerkeistä keskiaikaisesta rakentamisesta. Osoitteessa Pikk 71 vierekkäin seisovat vanhat kauppatalot ovat saaneet lempinimen kolme sisarta.

Keskiajalla Pikk oli yksi Tallinnan pääkaduista, jossa kaupiteltiin mausteita, lihaa ja viljaa. Vanhankaupungin kuvatuimpiin rakennuksiin kuuluvat kolme sisarta on rakennettu kiinni toisiinsa, mutta jokainen taloista on erilainen omine mielenkiintoisine yksityiskohtineen.

Halutessasi voit myös yöpyä samassa osoitteessa. Boutique-hotelli Three Sisters avattiin vuonna 2003 perusteellisen remontin ja entisöinnin jälkeen. Projektista vastanneen arkkitehtitoimiston mukaan rakennukset itse määrittivät sen, millaisia hotellihuoneista tuli.

Hotellissa on 23 huonetta, jotka ovat kaikki uniikkeja. Joukkoon mahtuu sekä perinteisiä hotellihuoneita että sviittejä, jotka ovat isompia huoneistoja. Alakerrasta löytyy ravintola ja Konyak-niminen baari.

Hotellin mukaan ensimmäiset merkinnät rakennuksista ovat jo vuodelta 1362, jonka jälkeen ne ovat olleet monien paikallisten merkkihenkilöiden omistuksessa. Tallinnan matkailutoimisto Visit Tallinn kertoo keskiaikaisilla rakennuksilla olevan tyypillinen kaava: pohjakerrokseen tehtiin keittiö ja kauppatilat, joiden takana oli asukkaiden huoneita. Ylempiä kerroksia käytettiin säilytystiloina.

Visit Tallinn vinkkaa myös muista paikoista, joissa pääsee näkemään klassisen keskiaikaisen rakennustyylin. Tällaisia ovat esimerkiksi monille suomalaisillekin tuttu ravintola Peppersack sekä Tallinnan kaupunginmuseo.

Moniin Tallinnan rakennuksiin liittyi mielenkiintoisia – ja joskus karmiviakin – tarinoita. Arkkitehtuurista kiinnostuneiden kannattaa tehdä vanhassakaupungissa kierros, joka poikkeaa esimerkiksi aikoinaan maailman korkeimpana rakennuksena pidetyssä Olevisten kirkossa, vankilamuseona toimivassa KGB:n entisessä tutkintavankilassa sekä Rataskaevu 16 -nimisessä ravintolassa, jossa väitetään kummittelevan.

Katso alta kuvia kolmesta sisaresta!

Lue myös: Tiesitkö tätä Tallinnasta? Viru-hotellin salattu menneisyys on nykyisin matkailuvaltti

Lähde: Visit Tallinn, Schuurman Architects, Three Sisters Hotel
Kuvat: Visit Estonia, Instagram

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Three Sisters hotelli on tuttu vain ulkoapäin nähtynä. Ihan hyvin voi ajatella sitä majapaikaksi. Mieluummin tuon tyylinen kuin iso hotelli


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.