Kuva: Flickr/David Cobbin
Victoria Peak Hongkongissa

Hongkongin parhaat näköalapaikat – täällä ikuistat kuviin kaupungin upeimmat maisemat

Pilvenpiirtäjien ja kukkuloiden Hongkong on kaupunki, josta eivät näköalapaikat lopu kesken.

1. Victoria Peak

Victoria Peak on noin 550 metriä korkea vuori Hongkongin saaren länsipuolella. Se on yksi Hongkongin kuuluisimmista nähtävyyksistä, jonne matkailijat suuntaavat ikuistamaan kuviinsa yhtä Hongkongin tunnetuimmista maisemista.

Victoria Peakille noustaan yleensä vanhalla raitiovaunulla, jolla matkustaminen on osa elämystä. Garden Roadilla sijaitsevalle raitiovaunun lähtöpaikalle voi kävellä esimerkiksi Central Station -metroasemalta. Meno-paluulippu maksaa aikuisilta noin viisi euroa.

Victoria Peak Hongkongissa
Kuva: Flickr/Kārlis Dambrāns
Victoria Peak on Hongkongin suosituin näköalapaikka.

Ylhäällä Victoria Peakilla on esimerkiksi kävelyreittejä, kauppoja ja ruokapaikkoja. Peak Tower -rakennuksessa on Hongkongin korkein näköalatasanne Sky Terrace 428. Vierailijat voivat ostaa lipun, joka sisältää sekä raitiovaunumatkan että pääsyn näköalatasanteelle.

2. Sky100

Kowloonin puolella sijaitsevan International Commerce Centren 100. kerroksesta löytyy Sky100 näköalatasanne, jonne hissi kuljettaa vierailijat noin minuutissa. Se on Hongkongin korkein sisätiloissa sijaitseva näköalapaikka, ja sieltä aukeaa 360 asteen näkymä eri puolille kaupunkia ja erityisesti Victoria Harbouriin.

Pääsylippu näköalatasanteelle maksaa aikuisilta noin 20 euroa. Verkon kautta etukäteen ostettuna lipun hinta on hieman edullisempi. Huonon sään haitatessa näkyvyyttä huomattavasti voivat vierailijat saada veloituksetta uuden lipun, jotta he voivat palata nauttimaan näkymistä paremmalla säällä.

3. Ozone

International Commerce Centren rakennuksessa pääsee vieläkin korkeammalle yläilmoihin katselemaan Hongkongin maisemia. Rakennuksen 118. kerroksessa on nimittäin maailman korkeimmalla paikalla sijaitseva baari.

Ozone-baari on osa Hongkongin Ritz-Carlton -hotellia. Baarissa voi istahtaa ilta-aikaan katselemaan kaupungin valoja ja kokeilla samalla baarin omia drinkkejä tai jotakin ruokalistan antimista. Iltayhdeksän jälkeen baarin asiakkailta odotetaan siistiä pukeutumista, eikä esimerkiksi rantavaatteissa tai -kengissä sovi saapua paikalle.

4. Lantau Peak

Lantau Peak on Hongkongin toiseksi korkein huippu ja suosittu vaelluskohde. Alueella kulkeva Lantau Trail -vaellusreitti on yhteensä 70 kilometrin pituinen ja jakautuu 12 osaan. Lantau Peakille suuntaavan vaelluksen aloituspaikaksi kannattaa valita joko Ngong Ping tai Pak Kung Au.

Lantau Peak Hongkongissa
Kuva: Flickr/Leung Ching Yau Alex
Lantau Peak on Hongkongin toiseksi korkein huippu, jonka valloittaminen on vaivan arvoista upean näköalan vuoksi.

Lähtöpaikasta riippumatta kohti huippua nouseminen kannattaa aloittaa varhain, sillä upeimmat kuvat huipulta napataan auringonnousun aikaan. Vaellukseen voi yhdistää vierailun Lantaun kuuluisimmalla nähtävyydellä eli Big Buddha -patsaalla.

5. Two International Finance Centre

Two International Financial Centre on 420 metriä korkea pilvenpiirtäjä, joka on Hongkongin saaren korkein rakennus ja toiseksi korkein koko Hongkongissa.

Rakennuksessa ei ole varsinaista näköalatasannetta, vaan näköaloista nauttiakseen on vierailtava 55. kerroksessa sijaitsevassa Hongkongin rahataloutta esittelevässä näyttelytilassa. Tilaan on ilmainen sisäänpääsy, mutta kaikilla vierailijoilla on oltava mukana henkilöllisyystodistus.

Yksi IFC 2 -rakennuksen erikoisuuksista on kaksikerroksiset hissit, jotka kuljettavat ihmisiä rakennuksen 88 kerroksen välillä. Pilvenpiirtäjän juurella levittäytyy suuri IFC Mall -ostoskeskus, josta löytyy kaikkea merkkiliikkeistä ravintoloihin.

6. Aqua Spirit

Ilta-aikaan oivallinen näköalapaikka on Aqua Spirit -baari, joka löytyy One Peking -pilvenpiirtäjästä Tsim Sha Tsuin alueelta. Baarin ikkunoista aukeaa näkymä keskustaan ja Victoria Harbourin alueelle, jossa järjestetään joka ilta kahdeksalta noin vartin kestävä valoshow. Cocktailien lisäksi baarissa voi nauttia myös herkullisesta ruoasta, sillä listalla on tarjolla esimerkiksi italialaisen ja japanilaisen keittiön antimia.

Aqua Bar Hongkongissa
Kuva: Flickr/Chris
Aqua Spiritin ikkunoista aukeaa öisin upea näkymä Hongkongin keskustaan.

7. Central Plaza

Central Plaza on 374 metriä korkea toimistorakennus Wan Chain kaupunginosassa. Näköalojen vuoksi kannattaa nousta hissillä rakennuksen 46. kerroksen hissiaulaan. Rakennuksen keskeisen sijainnin vuoksi ylhäältä pääsee katselemaan Hongkongin monia kuuluisia maamerkkejä. Central Plaza on avoinna maanantaista perjantaihin toimistoaikojen puitteissa. Pilvenpiirtäjän erikoisuus on 75. kerroksessa sijaitseva maailman korkein kirkko.

Maisema Central Plaza
Kuva: Flickr/Elena G
Central Plazan näköalatasanteelta aukeaa näkymä Victoria Harbourin satama-alueelle.

8. Avenue of Stars

Vaikka Hongkong on pilvenpiirtäjien kaupunki, aina ei tarvitse nousta korkeuksiin löytääkseen hienoja maisema. Yksi kaupungin parhaista näköalapaikoista on Hongkongin elokuvateollisuuden tähtiä esittelevä Avenue of Stars -katu, joka sijaitsee Kowloonin eteläkärjessä aivan vastapäätä keskustan pilvenpiirtäjiä.

Avenue of Stars Hongkongissa
Kuva: Flickr/BORIS G
Ilta-aikaan kannattaa suunnata katselemaan maisemia Avenue of Stars -kadulle.

Hongkong on kuuluisa elokuvateollisuudestaan, ja rantaa pitkin kulkeva katu onkin yksi kaupungin suosituimpia vierailukohteita, jossa voi maisemien katselun lisäksi poseerata vaikkapa elokuvatähti Bruce Leen patsaan kanssa. Avenue of Stars on näillä näkymin suljettu kunnostustöiden vuoksi vuoteen 2018 asti.

9. Megabox-ostoskeskus

Megaboxin ostoskeskuksessa Kowloon Bayssä voi katsella maisemia hiukan vauhdikkaammalla tavalla. Ostoskeskuksen 10. kerroksessa on suuri luistelurata Mega Ice, jonka takana sijaitsevasta yli 30 metriä korkeasta ikkunasta aukeaa näkymä Hongkongin satama-alueelle.

Päivisin luistelemaan pääsee reilu viidellä eurolla, kun taas iltapäivisin ja illalla lipun hinta on pari euroa korkeampi. Megabox sijaitsee lähellä Kowloon Bayn metroasemaa, josta pääsee ostoskeskukseen kävellen tai noin 10 minuutin välein liikennöivällä bussikuljetuksella.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Flickr / David Cobbin, Kārlis Dambrāns, Leung Ching Yau Alex, Chris, Elena G, BORIS G

Päivitetty: 14.10.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia