hero taustakuva

Helppous ja edulliset hinnat houkuttavat Tallinnaan – lue viisi syytä matkustaa Viron pääkaupunkiin

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Halpa hintataso, lyhyt välimatka ja hyvä palvelutarjonta houkuttavat suomalaisia Tallinnaan kerta toisensa jälkeen.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 03.01.2019
facebook   whatsapp

1. Vaivaton kohde ulkomaanmatkalle

Suomenlahden rannalla sijaitseva Viron pääkaupunki Tallinna on helppo matkakohde erityisesti eteläsuomalaisille, sillä laivamatka Helsingistä taittuu näppärästi parissa–kolmessa tunnissa. Myös muualta Suomesta on hyvät yhteydet Tallinnaan Helsingin kautta.

Inka KhanjiTallinna, Viro
Tallinnaan suuntaavat laivamatkustajat nousevat laivaan Helsingin Länsiterminaalista.

Tallink Silja ja Eckerö Line liikennöivät Helsingin ja Tallinnan välillä useita kertoja päivässä. Saatavilla on sekä yksittäisiä reittejä että risteilyjä, kuten päivä Tallinnassa -risteilyjä. Laivamatkojen hinnat ovat hyvin edullisia, ja halvimmillaan risteilyn tai edestakaisen laivamatkan voi saada alle kymmenellä eurolla.

>> Löydä halpa laivamatka Tallinnaan Rantapallon risteilyhaun avulla!

2. Erinomainen hotelli- ja ravintolatarjonta

Tallinnan suosio matkailukaupunkina takaa hyvän hotelli- ja ravintolavalikoiman. Kaupungissa on lukuisia perushotelleja, muun muassa suomalaiseen Sokos Hotels -ketjuun kuuluvat Original Sokos Hotel Viru ja Solo Sokos Hotel Estoria. Myös esimerkiksi Radisson Blu- ja Tallink Hotels -ketjuilla on toimipisteet Tallinnassa.

Lisäksi kaupungissa on hyvä valikoima putiikki- ja luksushotelleja. Tunnetuimpien luksushotellien joukkoon lukeutuvat muun muassa Swissotel, The Three Sisters sekä Hotel Telegraaf.

Inka KhanjiViro, Tallinna
Solo Sokos Hotel Estoria on suosittu majoituskohde erityisesti suomalaismatkailijoiden keskuudessa.

Hotellien lisäksi myös Tallinnan ravintolavalikoima on hyvä ja monipuolinen. Maan parhaiden ravintoloiden joukkoon yltävät Tallinnan Ö ja Noa Chef’s Hall, mutta valikoimaa on myös muille kuin fine dining -ruokailujen ystäville. Muun muassa Rataskaevu 16, Salt, Grenka ja Riis -ravintolat ovat hyviä ruokapaikkoja Tallinnan-matkalla.

>> Lue myös: Missä syödä Tallinnassa? Tässä ovat kaupungin parhaat ravintolat

3. Hyvät shoppailumahdollisuudet

Shoppailumatka Tallinnaan on aina hyvä idea, sillä liikkeiden valikoima ja putiikkitarjonta on monia kotimaan kaupunkeja monipuolisempi. Tallinnassa toimii myös useita kansainvälisiä ketjuja, jotka eivät vielä ole rantautuneet Suomeen. Esimerkiksi Bershkalla, Pull&Bearilla sekä River Islandilla on liikkeet Tallinnassa.

Kansainvälisten ketjuliikkeiden lisäksi Tallinnassa on hyvä valikoima paikallisia pikkuputiikkeja, joita löytää esimerkiksi Kalajaman entisestä tehdaskaupunginosasta ja sataman läheisyydessä sijaitsevasta Rotermannin korttelista. Ostoskeskuksista suosituimmat ovat keskustassa sijaitsevat Viru-keskus ja Nautica sekä hieman ydinkeskustan ulkopuolella sijaitseva Solaris.

Tavaratalojen ystävien kannattaa piipahtaa erityisesti Viru-keskuksessa sijaitsevassa Kaubamajassa, jossa on monipuolinen valikoima niin miesten kuin naisten muotia sekä kosmetiikkaa.

>> Shoppailijan opas Tallinnaan: esittelyssä viisi suosittua ostospaikkaa

4. Halpa hintataso

Tallinnan hintataso on selvästi Suomea edullisempi, mikä on monille pääsyy matkustaa kaupunkiin. Samalla rahalla saa Virossa enemmän kuin kotimaassa, joten Tallinnan-lomalla on helppo panostaa esimerkiksi tavallista parempaan hotelliin tai normaalia tasokkaampaan ravintolaan.

Inka KhanjiViro, Tallinna
Herkutteluloma Tallinnassa onnistuu pikkurahalla. Esimerkiksi suosittu Rataskaevu 16 -ravintola on edullinen valinta.

Edullisen hintatason vuoksi Tallinnaan matkustetaan niin hemmottelu- kuin shoppailulomallekin. Budjettimatkailija keskittää esimerkiksi vaate- ja kosmetiikkaostokset Tallinnan-matkalle ja käy niin kampaajalla kuin kauneushoidoissakin matkan aikana. Palvelua saa vaivatta englanniksi tai jopa suomeksi, mikä tekee matkailusta entistä helpompaa.

>> Unohda kiireet ja lähde hemmottelulomalle – 5 ihanaa kylpylää Tallinnassa

5. Kiinnostavat nähtävyydet

Vaikka shoppailu, ravintolat, hemmotteluhoidot ja hotellit tarjoavat tekemistä viikonlopun mittaiselle lomalle, ei Tallinnassa kannata unohtaa kaupungin nähtävyyksiä. Tunnetuin kohde on ehdottomasti tunnelmallinen vanhakaupunki, jonka kauniit rakennukset ja poukkoilevat mukulakivikadut ovat kokemisen arvoisia.

Inka KhanjiViro, Tallinna
Toompean kukkulan näköalapaikalla sijaitseva The Times we had -maalaus on suosittu valokuvauskohde. Teksti on maalattu uusiksi, ja näyttää nykyisin erilaiselta.

Tallinna on kuitenkin paljon muutakin kuin vanhakaupunki. Vieraile keskustan ulkopuolella sijaitsevassa Kadriorgin kaupunginosassa upeassa puutarhassa ja kiinnostavissa museoissa sekä vajaan kymmenen kilometrin päässä keskustasta sijaitsevassa Piritan rantakaupunginosassa. Myös esimerkiksi Tallinnan televisiotorni kannattaa kokea.

>> Ensikertalaisen Tallinna – lue vinkit onnistuneeseen matkaan

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Tallinnassa hampuraiset hesessä 2x isompia kun hesassa, olen viettänyt useita viikonloppulomia tallinnassa :)


  2. Hyviä vinkkejä jälleen kerran! Pitää muistaa nämä, kun ensi kerralla menemme mieheni kanssa Tallinnaan.


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.