hero taustakuva

Halvalla Gdanskiin – lue vinkit kaupunkilomailijalle

Flickr / juergen.mangelsdorf artikkelin kuva
Matka Puolan kauniiseen Gdanskiin onnistuu helposti myös pienellä budjetilla.
Teksti: Anni Moilanen
Päivitetty: 22.07.2017
facebook   whatsapp

Halvat lennot yhdellä välilaskulla

Puolassa Itämeren rannikolla sijaitsevaan Gdanskiin pääsee lentämään läpi vuoden varsin edullisesti. Suoria lentoja on sekä Helsingistä että Turusta.

Finnair lentää suoraan Helsingistä Gdanskiin ja Turusta perille vievät alle kahdessa tunnissa suoraan Wizz Airin siivet.

Hinnat vaihtelevat sekä varauksen että lähtöajankohdan mukaan. Lennot Turusta voi saada halvimmillaan jopa noin 50 euron hintaan. Välilaskulla Helsingistä Gdanskiin pääsee Norwegianin, Scandinavian Airlinesin ja Lufthansan lennoilla. Halvimmillaan edestakaiset lennot Helsingistä voi saada noin 120 eurolla.

Suora lento Helsingistä Gdanskiin kestää vain kaksi tuntia, kun taas välilaskullisilla lennoilla joutuu matkustamaan Oslon, Kööpenhaminan tai Berliinin kautta ja matka-aika saattaa venyä jopa lähemmäksi kymmentä tuntia. Tässä tapauksessa aika kannattaa käyttää hyödyksi ja käydä kaupungissa pikavisiitilla välilaskun aikana, mutta kannattaa kuitenkin miettiä, tulisiko matkan kokonaishinta lopulta halvemmaksi suoraan lentämällä. Lentokentillä saa nopeasti käytettyä vahingossa isommankin summan rahaa jo pelkkiin virvokkeisiin ja välipaloihin.

Lennot saa usein hieman pienemmälläkin varoitusajalla kohtuullisella hinnalla, mutta kannattaa varata liput mielummin muutamaa kuukautta etukäteen saadakseen parhaan hinnan.

>> Löydä halvat lennot Gdanskiin Rantapallon lentohausta

Majoitu edullisesti

Gdanskissa on riittävästi eritasoisia majoitusvaihtoehtoja. Edullisimmin Gdanskissa voi yöpyä hostellissa. Yö jaetussa huoneessa hostellissa maksaa halvimmillaan noin kymmenen euroa, mutta useat kaupungin hostelleista sijaitsevat hieman ydinkeskustan ulkopuolella. Mikäli olet valmis maksamaan hieman enemmän, löytyy vanhankaupungin välittömästä läheisyydestä hyvätasoisia hostelleja. Kiireisimpinä loma-aikoina majoitus kannattaa kuitenkin varata hyvissä ajoin.

Mikäli hostellimajoitus jaetussa huoneessa ilman omaa suihkua ei houkuttele, myös hotellitarjonnasta löytyy kaikentasoisia vaihtoehtoja useita viiden tähden hotelleja myöten. Hotellihuoneidenkaan hinnat eivät päätä huimaa ja kiireisimmän lomasesonginkin aikana huoneen viiden tähden hotellista voi saada reilusti alle 200 eurolla. Suurin osa tasokkaammista hotelleista myös sijaitsee kaupungin keskustassa.

Kaupungissa on tarjolla myös runsaasti edullista kotimajoitusta. Hotellia halvemmalla mutta hostellia mukavammin voi vuokrata paikallisen asunnon vaikka aivan keskustan tuntumasta.

Gdansk muodostaa naapuriensa Sopotin ja Gdynian kanssa tiiviin kolmen kaupungin kokonaisuuden. Sopotin puolelta löytyy runsaasti majoitusvaihtoehtoja pitkän hiekkarannan tuntumasta ja myös Gdynian vaihtoehdot kannattaa katsastaa. Välimatkat kaupunkien välillä ovat erittäin lyhyet.

>> Löydä halvat hotellit Gdanskista Rantapallon hotellihausta

Kaupunki kävellen tutuksi

Gdanskin keskusta-alue on kompaktin kokoinen, joten siihen on helppo tutustua jalkaisin ja useilla vanhankaupungin kaduilla apostolinkyyti onkin ainoa vaihtoehto paikasta toiseen siirtymiseen.

Kaupungissa on myös kattava raitiovaunuverkosto ja lippu maksaa alle euron verran. Myös paikallisjunat ja -bussit ovat käteviä ja erittäin edullisia matkustusmuotoja, mikäli haluat nähdä kaupunkia myös keskustan ulkopuolelta. Paikallisjunalla pääsee Gdanskista nopeasti myös naapurikaupunkeihin Sopotiin ja Gdyniaan.

>> Lue tästä kymmenen vinkkiä Gdanskiin, Sopotiin ja Gdyniaan

>> Lue myös Rantapallon kohdeopas Gdanskiin

Teksti: Anni Moilanen
Kuva: Flickr / juergen.mangelsdorf

Lue kommentit (4) Jätä kommentti

  1. Lentokentältä pääsee päärautatieasemalle kätevästi ja halvalla bussilla 210. Lähtölaituri on lähinnä lentokenttärakennusta. Taksi keskustasta lentokentälle maksoi 80 plz maanantaiaamuna.


  2. Eukon kanssa lähdetään toukokuun lopulla, m-p lennot 79€ wizz klubin kanssa. keskusta hotelli 84€ ti-pe ajaksi. Ei muuta pahaa kuin tuo Turku, ollaan Tampereelta nääs


  3. Voin kyllä suositella kohdetta. Jokaiselle jotakin. On vanhaa kaupunkia ja nähtävyyksiä, on upeita ostoskatuja ja keskuksia ja on kymmeniä kilometreja upeaa rantaa. Lennettiin Turusta WizzAirilla ja vuokrattiin 3h+k asunto AirBnB:n kautta. Hintaa reissulle yhteensä vajaat 750 euroa! Ja ajankohta oli muuten keskellä heinäkuuta…


    • Niin ja muuten matkassa oli kaksi aikuista ja 11- ja 12-vuotiaat tenavat…


  4. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.