hero taustakuva

Onnistunut loma ei vaadi suurta budjettia – näin matkustat halvalla Barcelonaan

iStockphoto artikkelin kuva
Lue vinkit ja lähde halvalle lomalle Espanjan suosittuun matkailukaupunkiin.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 25.01.2018
facebook   whatsapp

Lennä edullisesti halpalennolla

Suomesta pääsee Espanjan itärannikolla sijaitsevaan Katalonian pääkaupunkiin Barcelonaan kätevimmin lentäen. Suoria lentoja Helsingistä Barcelonaan tarjoavat muun muassa Norwegian, Vueling, Finnair ja Iberia.

Norwegian ja Vueling ovat halpalentoyhtiöitä, joiden tarjouslennoilla Barcelonaan voi päästä hyvin edullisesti. Edestakaiset lennot voi saada parhaimmillaan alle sadalla eurolla. Tarjouslentojen hintoja kannattaa alkaa seurailla hyvissä ajoin ennen lähtöä.

Osta lennot ajoissa etenkin jos aiot matkustaa sesonkikausina. Kesäkuukaudet ja juhlapyhät, kuten joulu tai pääsiäinen, nostavat hintoja. Myös matkustuksen viikonpäivät vaikuttavat lentolipun hintaan. Lennot saa edullisimmin jos olet valmis matkustamaan arkena. Tyypillisesti lennot ovat halvimmillaan viikon alkupuolella.

Helsingin ja Barcelonan väliset lennot ovat yleensä melko edullisia ympäri vuoden, mutta halvimmillaan lennot ovat marraskuusta helmikuuhun joulukausi poislukien. Barcelonassa voi mainiosti vierailla milloin tahansa, sillä talvenkin keskilämpötila kaupungissa on noin kymmenen asteen tietämillä.

>> Etsi halpoja lentoja Helsingistä Barcelonaan Rantapallon lentohaun avulla

Majoitu keskustan ulkopuolella

Barcelonan hotellien hinta elää samassa tahdissa lentojen hinnoittelun kanssa, ja majapaikat ovat halvimpia samaan aikaan kuin lennot: marraskuusta helmikuuhun joulua lukuun ottamatta.

Matkan ajankohdan lisäksi myös hotellin sijainti vaikuttaa suuresti majoituksen hintaan. Barcelonassa saatat säästää satasia, jos varaat hotellin keskeisen kadun sijaan sivukujalta parin korttelin päästä. Yleiseltä hintatasoltaan Barcelona ei valitettavasti ole erityisen edullinen hotellikaupunki, joten varaudu korkeampiin majoituskustannuksiin kuin monessa muussa Espanjan matkakohteessa.

Jos suunnitelmissasi on liikkua Barcelonassa julkisilla kulkuvälineillä, voi majapaikan varata huoletta hieman keskustan ulkopuolelta. Kun majoitut muualla kuin suosituimmilla turistikaduilla, voit säästää jopa useita kymmeniä euroja yössä. Kaupunginosia, joissa on tarjolla edullisia majapaikkoja, ovat esimerkiksi Barri Gotic, La Ribera ja Eixample.

Hotellien lisäksi edullista majapaikkaa etsivän kannattaa miettiä myös muita majoitusvaihtoehtoja. Barcelonassa on lukematon määrä hostelleja, jotka tarjoavat hyvätasoista majoitusta parhaimmillaan murto-osalla hotellien hinnoista, mutta myös pieniä yhden ja kahden hengen huoneita. Erityisesti perheen tai kaveriporukan kesken matkustavat hyötyvät myös kotimajoituksesta, jota on Barcelonassa tarjolla runsaasti.

>> Löydä edullinen hotelli Barcelonasta Rantapallon hotellihaun avulla

Syö opiskelijoiden suosimissa paikoissa

Barcelona on todella suosittu matkailukaupunki, ja se näkyy selvästi suosittujen turistikohteiden hinnoissa. Esimerkiksi ravintolat ovat usein huomattavasti halvempia parin kadun päässä suosituilta turistikaduilta, kuten vaikkapa La Ramblalta tai Passeig de Gracialta. Halpoja ravintoloita on runsaasti esimerkiksi yliopiston alueella, sillä ravintolat yrittävät houkutella opiskelijoita edullisilla hinnoilla.

Edullista lounasta tai halpaa illallista etsivän kannattaa siis suunnata keskustan ulkopuolelle ravintoloihin, joiden asiakkaat ovat pääasiassa paikallisia. Parhaat vinkit edullisista ravintoloista saat rohkeasti kysymällä esimerkiksi majoituspaikasta.

Paras tapa nauttia lounasta halvalla Barcelonassa on tietysti piknik jossakin kaupungin lukemattomista puistoista. Kaikkein edullisimmin lounaan saa hakemalla ruokatarpeet lähikaupasta.

>> Lue myös: Viisi vinkkiä Barcelonan yöhön

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Riikka Krenn

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. olisi kiva käydä Barcelonassa,espanian saaret on käyty.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.