Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Gdanskin parhaat näköalapaikat – näin löydät upeimmat maisemat kaupunkiin

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Lyhyellä kaupunkilomalla voi nähdä koko Gdanskin kaupungin, jos nousee korkealle katsomaan näkymiä. Näistä paikoista löydät parhaat näkymät.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 02.07.2022
facebook   whatsapp

Mariankirkko

Puolassa sijaitseva Gdansk on vanha hansakaupunki, jota koristavat näyttävät rakennukset. Näyttävin näistä rakennuksista on Pyhän Marian kirkko, jonka on arveltu olevan yksi maailman suurimmista tiilikirkoista. Keskiaikaiseen kirkkoon mahtuu parhaimmillaan 25 000 ihmistä.

Mariankirkon parhaita osia on sen torni, jonka korkeus hipoo 80 metriä. Se on yksi kaupungin parhaista näköalapaikoista. Päästäkseen torniin on noustava 405 porrasta, mutta ylhäältä avautuva näkymä yli Gdanskiin ja sen naapurikaupunkeihin on vaivan arvoinen.

Torni on avoinna vierailijoille kesäaikaan, ja matkailijavirtojen rajoittamiseksi kirkkoon on pieni pääsymaksu.

Kaupungintalo

Entisessä kaupungintalossa pääsee nykyään tutustumaan Gdanskin kaupungin historiaan, sillä siellä sijaitsee Gdanskin historiallinen museo. Torin laidalla kohoavassa museorakennuksessa kohoaa myös torni, jonne pääsee vierailulle maksamalla pienen viiden zlotyn eli reilun euron suuruisen pääsymaksun. Torniin pääsee yhtenä päivänä viikossa myös ilmaiseksi.

Torniin on reilut 200 porrasta, ja siellä käydessään voi samalla tutustua museon antimiin.

Amber Sky -maailmanpyörä

Gdanskin tuorein näköalapaikka on vuonna 2016 käyttöön otettu Amber Sky -maailmanpyörä. Motlawa-joen varrella sijaitseva maailmanpyörä on 45 metriä korkea.

Maailmanpyörän sisäänpääsymaksu on hieman alle 30 zlotya eli noin seitsemän euroa. Se on näköalapaikkana muita vaihtoehtoja kalliimpi, mutta sopii maisemien katseluun erityisesti, jos et halua kiivetä portaita.

Ravintola Panorama

Haluatko nähdä Gdanskin korkealta, mutta et jaksa ihailla maisemaa niin kauaa, että maksaisit maisemasta erikseen pääsymaksun? Tällöin vaihtoehtona on mennä ravintolaan, joka sijaitsee hyvällä paikalla Gdanskin kattojen yllä.

Viihtyisä Panorama-ravintola toimii lähellä Gdanskin päärautatieasemaa, ja se on pääasiassa auki aamukymmenestä iltakahdeksaan. Maisemia voi ihailla esimerkiksi aamukahvin äärellä samalla, kun tekee päivän matkasuunnitelmia. Gdanskin edullisen hintatason ansiosta aamiaisen voi saada muutamalla eurolla ja pääruoan alle kymmenellä.

>> Suunnitteletko matkaa? Lue lisää vinkkejä Gdanskiin

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.