hero taustakuva

Et ikinä arvaisi, missä kaupungissa on eniten Unesco-kohteita – miksi Espanjan ihanaa Córdobaa ei tunneta paremmin?

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Olisiko jo korkea aika tutustua Espanjan Córdobaan?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 19.12.2018
facebook   whatsapp

Cordoba on kaupunki, joka ansaitsee enemmän huomiota

Jos sinulta kysyttäisiin, missä maailman kaupungissa on eniten Unescon maailmanperintökohteita, et todennäköisesti veikkaisi ensimmäisenä Espanjan Córdobaa. Osaisitko sijoittaa sen kartalle?

Etelä-Espanjan Andalusiassa sijaitseva Córdoba on noin 330 000 asukkaan kaupunki, jossa on voimakkaita arabialaisvaikutteita. Unescon maailmanperintökohteet jakautuvat kulttuuri- ja luontokohteisiin sekä aineettoman kulttuuriperinnön kohteisiin, ja Córdobassa kohteita on yhteensä neljä.

Hämmästyitkö suhteellisen tuntemattoman kaupungin ykkössijaa? Sijoitus selittyy myös sillä, että monissa kuuluisissa kaupungeissa nähtävyydet on niputettu yhteen. Esimerkiksi Rooman historiallinen keskusta luetaan yhdeksi Unesco-kohteeksi.

Córdoba on vähemmän tunnettu ulkomaalaisten matkailijoiden keskuudessa. Yksi syy on se, että Andalusia on turistille varsinainen runsaudensarvi: Córdoba kilpailee kävijöistä Malagan, Sevillan ja Granadan kaltaisten kaupunkien kanssa. Usein aika loppuu reissaajilta kesken.

Córdoban Unesco-kohteet

Córdoban listalta löytyy niin ikään kaupungin historiallinen keskusta sekä ensimmäisenä paikalliseksi Unesco-kohteeksi 80-luvulla valittu Mezquita, jota kutsutaan moskeija-katedraaliksi. Rakennus valmistui aikoinaan moskeijaksi, mutta muutettiin myöhemmin katedraaliksi.

Córdoban erikoisin Unesco-kohde on itse asiassa tapahtuma. Patios Festival on niin tärkeä osa paikallista kulttuuria, että se on lisätty aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Toukukuisen juhlan aikaan talot avaavat kukilla ja viherkasveilla koristellut pationsa eli sisäpihansa kävijöille.

Viimeisin paikallinen Unesco-kohde lisättiin maailmanperintöluetteloon vuonna 2018. Keskustan ulkopuolella sijaitseva Medina Azahara on linnoitus ja merkittävä arkeologinen raunioalue.

Andalusian kaupunkien lisäksi Córdobaan on helppo matkustaa myös Madridista. Nopea junayhteys taittaa välimatkan kahdessa tunnissa.

Kun maita vertaillaan Unesco-kohteiden määrän mukaan, on Italia ykkönen. Espanja pitää kolmatta sijaa heti Kiinan jälkeen.

Katso alta kuvat Córdoban Unesco-kohteista!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lähde: CNN
Kuva: Shutterstock, Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.