hero taustakuva

Tässä ovat Dubrovnikin parhaat maisemapaikat – kolme vinkkiä

Inka Khanji artikkelin kuva
Kroatian kaunis rannikkokaupunki Dubrovnik hemmottelee matkailijaa upeilla maisemilla ja kiehtovilla näköalapaikoilla. Poimi tästä vinkit kaupungin upeimpien maisemien äärellä.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 06.07.2017
facebook   whatsapp

Tunnelmaa, rantoja ja erityisesti maisemia

Adrianmeren rannalla sijaitseva Kroatian Dubrovnik nostaa suosiotaan vuosi vuodelta, ja on ollut jo pitkään hyvin tunnettu matkakohde. Tunnelmallinen kaupunki täyttyy matkailijoista erityisesti kesäkuukausina, jolloin vanhankaupungin kapeilla kaduilla käy kova kuhina.

Kaupungin arkkitehtoniset kohteet tuovat Dubrovnikiin runsaasti kävijöitä, mutta osansa on myös vieressä turkoosina kimaltavalla Adrianmerellä. Maisemat niin merelle kuin vuoristoon ovat upeat, ja saavat kaupungissa vierailevat matkailijat nousemaan korkealla sijaitseviin kohteisiin parempien näkymien perässä.

Dubrovnik on myös rantalomakohde. Kaupungin rannikolla on useita pieniä rantakaistaleita, jotka toimivat mainioina uimapaikkoina niin lomalaisille kuin paikallisillekin. Valtaosa rannoista on kuitenkin kivipohjaisia, ja monet matkailijat saapuvatkin Dubrovnikiin nimenomaan maisemien vuoksi.

Katso Dubrovnikin parhaat maisemapaikat!

1. Vanhankaupungin muuri

Dubrovnikin keskiaikainen vanhakaupunki sijaitsee muurien sisäpuolella, ja on yksi koko kaupungin suosituimpia vierailukohteita.

Useimmat tyytyvät vierailemaan muurien sisällä, mutta entistä useammat matkailijat kipuavat muurin päälle. Sieltä avautuvat upeat maisemat niin Adrianmerelle kuin toisella puolella kohoaville kukkuloillekin.

Vanhankaupungin muurit muodostavat noin kahden kilometrin mittaisen reitin, joka kiertää koko vanhankaupungin. Pitkin muuria sijaitsee useita kahviloita, joihin voi pysähtyä hetkeksi katselemaan maisemia, lepuuttamaan jalkoja ja säästä riippuen nauttimaan joko vilvoittavaa tai lämmittävää juomaa. Muureilta avautuu näkymä paitsi vanhaankaupunkiin ja merelle myös muualle Dubrovnikiin.

Muureilla kävely on suosittu ajanviete, ja se näkyy eritoten vilkkaimpien matkailukuukausien aikana. Sisäänkäynti muureille sijaitsee Pilen portilla, ja pääsy muureille maksaa noin 15 euroa. Aikaa tulee varata pysähdyksistä riippuen noin kaksi tuntia.

Dubrovnik, Kroatia
Köysirata-ajelun jälkeen voi käydä ottamassa vaikkapa selfien vanhankaupungin ollessa taustalla.

2. Köysirata-ajelu kukkulan huipulle

Rennoin ja hauskin tapa katsella Dubrovnikin ylle avautuvia maisemia on hypätä köysiradan kyytiin ja nauttia ympärille avautuvasta 360-asteisesta näkymästä kaupungin yläpuolella. Asema sijaitsee vanhankaupungin edustalla, joten kyytiin voi hypätä vaikkapa muurien kiertämisen jälkeen.

Aikuisen edestakainen lippu maksaa noin 15 euroa ja matka kestää nelisen minuuttia. Välimatka on 778 metriä, mikä aikana vaunut nousevat 405 metrin korkeuteen. Kukkulan laella sijaitsevan aseman yhteydessä on kolme eri tasannetta, joista käsin maisemia voi katsella.

Ylhäältä avautuukin varsin mieleenpainuva näkymä Dubrovnikin ylle. Punaiset tiilikattoiset talot, vanhankaupungin muurit, turkoosina kimaltava Adrianmeri sekä laajalle levittäytyvä kaupunki muodostavat maiseman, joka tekee kaapelikärrykyydistä hintansa arvoisen. Kukkulan laelle pääsee myös omalla autolla, sillä parkkipaikkoja on mukavasti eikä näköalatasanteille ole pääsymaksua.

Dubrovnik, Kroatia
Dubrovnik avautuu uudesta perspektiivistä vedestä käsin katsottuna.

3. Katsele maisemia vedestä käsin

Koe rannikkokaupunki perspektiivistä, joka jää useimmilta matkailijoilta kokematta ja suuntaa merelle. Vanhankaupungin muurit sekä Dubrovnikin rannat näyttäytyvät täysin uudella tavalla vedestä käsin.

Muun muassa vanhankaupungin satamasta järjestetään useita veneretkiä kaupungin edustalle. Voit ostaa paikan risteilylle, mutta jos kaipaat yksityisyyttä ja joustavia aikatauluja, on paras tapa vuokrata itselle kokonainen vene miehistöineen. Veneen voi vuokrata esimerkiksi muutamiksi tunneiksi mutta tarvittaessa myös pariksi päiväksi tai jopa viikoksi.

Jos haluat edetä juuri omaan tahtiisi, vuokraa kajakki tai vesiskootteri. Molempia vuokrataan edulliseen hintaan paitsi Dubrovnikin vanhassakaupungissa myös monissa muissa rantakohteissa. Jo yhden päivän aikana vesiskootterilla tai kajakilla ehtii vierailla kaupungin edustalla sijaitsevilla saarilla sekä tietysti ihailla kaupunkia mereltä käsin.

>> Lue lisää vinkkejä Dubrovnikiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.