hero taustakuva

Dubailla on kallis maine, mutta kaiken tämän voit tehdä täysin ilmaiseksi – 10 vinkkiä

Inka Khanji artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Dubaissa voi viettää onnistuneen loman, vaikka säästelisikin nähtävyyksien tai rantaklubien sisäänpääsylipuissa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 07.03.2019
facebook   whatsapp

1. Vietä rantapäivä

Kuuman ja kuivan ilmaston Dubaissa rantapäivä on helpoin ja miellyttävin lomahuvi, johon ei välttämättä tarvitse kuluttaa euroakaan. Kaikki Dubain rannat eivät ole ilmaisia tai julkisia, mutta joukosta löytyy kaikille avoimia ranta-alueita. Kokeile esimerkiksi JBR Beachia, Kite Beachia tai Russian Beachia. La Mer on uusin ja trendikkäin tulokas.

2. Koe tanssivat suihkulähteet

Jättimäinen ostoskeskus Dubai Mall on nähtävyys itsessään, mutta poikkea ainakin sen ulkopuolella seuraamassa tanssivien suihkulähteiden show’ta. Kun kyseessä on Dubai, ovat suihkulähteet tietenkin maailman suurin ”esiintyvien suihkulähteiden” kokonaisuus. Musiikin, valojen ja värien kanssa leikittelevä show käynnistyy illan pimetessä puolen tunnin välein.

3. Kurkista akvaarioon

Dubai Mall -ostoskeskuksen yhteydessä toimivaan Dubai Aquariumiin pääsee kurkistamaan ilmaiseksi ostoskeskuksesta löytyvän lasiseinän kautta. Kävijät voivat kulkea tunnelia pitkin, jonka molemmilla puolilla lattiasta kattoon ui erilaisia kaloja. Eläintarhojen tapaan maailman suurimpien akvaarioiden joukkoon kuuluva Dubai Aquarium jakaa vahvasti mielipiteitä matkailijoiden keskuudessa.

4. Kiertele markkinoita

Dubain perinteiset markkinapaikat eli soukit ovat loman pakollinen ohjelmanumero. Markkinoilla kiertely ei maksa mitään, eivätkö ostoksetkaan välttämättä kevennä lompakkoa kovin paljon. Valitse itse kiinnostavatko sinua eniten mausteet, käsityöt, kultakorut tai hajuvedet. Samalla kannattaa tutustua myös vanhan Dubain alueeseen.

5. Ihmettele maailman korkeinta rakennusta

Maailman korkeimman rakennuksen Burj Khalifan näköalatasanteella vieraileminen ei ole ilmaista, eikä edes edullista. Et kuitenkaan tarvitse noin 30–90 euron hintaisia pääsylippuja ihaillaksesi näyttävää rakennusta ulkoapäin. 828 metriä korkean pilvenpiirtäjän voi bongata useista paikoista ympäri Dubaita – tai seistä sen juurella tuntemassa oman pienuutensa.

6. Vieraile Riverland Dubaissa

Dubai Parks & Resorts -teemapuistojen yhteydessä sijaitseva Riverland Dubai on koko perheen ostos-, ravintola- ja huvialue, johon on ilmainen sisäänpääsy. Riverland Dubai koostuu erilaisten teemojen mukaan rakennetuista alueista: täällä voit kuvitella olevasi esimerkiksi ranskalaisessa kylässä tai 50-luvun amerikkalaiskaupungissa keskellä Dubaita.

7. Tutustu Dubain puistoihin

Dubain puistot ovat helppo tapa paeta ruuhkaisia nähtävyyksiä. Puistot ovat ilmaisia, ja niistä löytyy tekemistä ja nähtävää kaikenikäisille. Poikkea esimerkiksi lapsiperheille sopivassa Zabeel Parkissa, Dubain keskustan Burj Parkissa tai Al Barsha Pond Parkissa, joka sopii hyvin ulkoilmatreeniä varten.

8. Ota selfie maailman korkeimman kehyksen kanssa

Yksi Dubain uudempia nähtävyyksiä on maailman suurimmaksi kehykseksi tituleerattu Dubai Frame, johon kuuluu lasipohjainen näköalasilta. Rakennukseen on luonnollisesti pääsymaksu, mutta kultainen kehys on näkemisen arvoinen myös ulkopuolelta. Dubai Framen alueesta on tullut suosittu kuvauspaikka – nappaa sinäkin selfie ja kehystä itsesi rakennuksen reunojen sisään.

9. Dubai Water Canal

Haluatko pysyä lomalla liikkeellä käyttämättä siihen ylimääräistä rahaa? Dubai Water Canal on keinotekoinen kanaalialue, josta löytyy 12 kilometrin mittainen pyöräilyreitti sekä kolmen kilometrin juoksurata. Kaupungin uudempiin jättihankkeisiin kuuluva Dubai Water Canal on niin ikään ilmainen kävijöille. Alueella on komeita siltoja ja muun muassa mekaaninen vesiputous.

Henkilön R (@travelogue0) jakama julkaisu

10. Ulkoilmaelokuvat Dubain taivaan alla

Talvikuukausina Dubaissa järjestetään perinteisesti ulkoilmaelokuvanäytöksiä, joista osa on ilmaisia. Ajankohtaiset aikataulut ja sijainnit kannattaa tarkistaa verkosta ennen matkaa. Ilmaisia elokuvia pääsee katsomaan toisinaan esimerkiksi Wafi-ostoskeskuksen Pyramids-rakennuksen kattoterassilla. Joulukuisen Dubai International Film Festivalin aikana tarjotaan niin ikään ilmaisia elokuvia JBR Beachin rannalla.

View this post on Instagram

Monday night cinema date ?

A post shared by Ashleigh Faddes (@ashleighfaddes) on

Lue myös: Budjettiloma Dubaissa – lue vinkit halvalle lomalle

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Inka Khanji, Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.