Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Berliinin parhaat joulumarkkinat – 5 kohdetta, joissa pääset joulutunnelmaan

Visit Berlin artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Saksan pääkaupunki Berliini herää joulutunnelmaan jo marraskuussa, kun joulutorit avaavat ovensa. Tässä ovat kaupungin parhaat joulumarkkinat!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 06.11.2016
facebook   whatsapp

ILMOITUS

1. Alexanderplatz

Saksan pääkaupungissa Berliinissä kohoaa joulun alla yli 60 joulutoria. Valikoimaa riittää useaan makuun, ja torien välillä on helppo kulkea esimerkiksi Berliinin kaupunkikortin avulla.

Entisen Itä-Berliinin alueella sijaitseva Alexanderplatzin aukio muuttuu joulumaaksi, kun joulutori avataan 21. marraskuuta. Markkinoilla on kaikki perinteiset joulutorin elementit: puiset pienet torimökit, jouluherkut sekä ilmassa leijuva makea tuoksu.

Berliinin televisiotornin alla avautuvat markkinat kokoavat yhteen muun muassa savenvalajia, seppiä, lasinpuhaltajia sekä monia muita käsityöläisiä, joiden tuotteisiin voi tutustua tunnelmallisella joulutorilla.

Alexanderplatzin joulutorilla sijaitsee myös Euroopan suurin joulupyramidi, jossa on yli viisi tuhatta valoa. Pyramidin pohjakerroksessa voi herkutella hehkuviinillä tai muilla jouluherkuilla, ja ylemmissä kerroksissa pääsee katselemaan joulumarkkinoille avautuvaa näkymää.

Alexanderplatzin joulumarkkinat ovat avoinna 21.11.2016-26.12.2016.

2. Rotes Rathaus

Alexanderplatzin takana historiallisella Neptunbrunnenilla sijaitsevan Rotes Rathausin edustalla järjestetään nostalgiset joulumarkkinat. Puitteet ovat näyttävät, sillä markkinat nousevat aivan raatihuoneen ja komean Marienkirchen viereen.

Visit BerlinBerliini, Saksa
Raatihuoneen edustalla olevasta maailmanpyörästä voi nähdä Brandenburgin portin.

Joulutorilla soi posetiivimusiikki, pienet mökit myyvät hehkuviiniä ja kaupan on laaja valikoima taide- ja käsityötuotteita. Shoppailun ja herkuttelun lisäksi markkinoilla on suuri ilmainen luistelukenttä, ja paikan päältä voi vuokrata myös luistimia.

Lisäksi torilla on maailmanpyörä, jonka tunnelmallisista gondoleista näkee esimerkiksi Brandenburgin portin ja Potsdamer Platzin. Joulupukki vierailee markkinoilla, ja siellä on myös kotieläintarha ja karuselli, jotka ilahduttavat pienimpiä kävijöitä.

Rotes Rathausin joulumarkkinat ovat avoinna 21.11.2016-29.12.2016.

3. Opernpalais

Opernpalaisin perinteiset joulumarkkinat sijaitsevat kuuluisan Unter den Linden -kadun tuntumassa, johon kohoaa todellinen talven taikamaailma. Markkinoilla on yhteensä 150 puista mökkiä, ja myynnissä on muun muassa joulukoristeita ja kynttilöitä.

Visit BerlinBerliini, Saksa
Opernpalaisin joulutorille kohoaa 150 tunnelmallista mökkiä.

Jouluherkuista tarjolla on muun muassa paahdettuja manteleita ja kastanjoita, kuumaa siideriä sekä muita joulunajan erikoisherkkuja. Nostalgista tunnelmaa alleviivaavat myös historialliset huvipuistolaitteet kuten yli sata vuotta vanha maailmanpyörä.

Opernpalaisin joulumarkkinat ovat avoinna 23.11.2016-25.12.2016.

4. Breitscheidplatz

Kuuluisan Kurfürstendamm-kadun varrella nousevan Keisari Vilhelmin muistokirkon edustalle kohoaa joulun alla yli sata myyntikojua. Markkinoilla myydään käsitöitä, joulukoristeita, talvivaatteita, leluja ja asusteita.

Visit BerlinBerliini, Saksa
Entisen Länsi-Berliinin puolella sijaitseva joulutori on otollinen paikka nauttia perinteisiä saksalaisia jouluherkkuja.

Myös ruokavalikoima on kattava. Tarjolla on muun muassa Thüringenin bratwurstia, makeita vohveleita, karamellisoituja hedelmiä ja pähkinöitä sekä monia muita jouluun oleellisesti kuuluvia herkkuja. Markkinoiden valikoimaan kuuluvat myös hehkuviini sekä munatoti.

Breitscheidplatzin joulumarkkinat ovat avoinna 21.11.2016-1.1.2017.

5. Gendarmenmarkt

Lyhyen matkan päässä Berliinin kuuluisasta museosaaresta sijaitsevalla Gendarmenmarktilla kohoavat markkinat ovat Berliinin suosituimpia joulutoreja.

Näyttävien rakennusten reunustamalla aukiolla on marraskuun lopusta joulukuun loppuun pienien telttojen muodostama tunnelmallinen markkina-alue. Yli tuhat valonauhaa takaa joulutunnelman, ja markkinoilla vieraileekin yli 60 000 ihmistä ympäri maailman.

Visit BerlinBerliini, Saksa
Gendarmenmarktin joulutorilla vierailee yli 60 000 ihmistä.

Perinteisten joulutorieväiden lisäksi Gendarmenmarktilla voi maistella myös hyvin laadukkaita ruokia, sillä teltoissa kokkailee muun muassa Michelin-tähdellä palkittuja kokkeja.

Gendarmenmarktin joulutori on avoinna 21.11.2016-31.12.2016.

>> Katso esittelyt kaikista Berliinin joulutoreista!

Lähde: airberlin
Kuvat: Visit Berlin

ILMOITUS

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.