hero taustakuva

Sisäpiirin vinkit Portugaliin – löydä uusi suosikkisi ja nauti maisemista

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Portugalin suosituimmat kohteet pysyvät samoina vuodesta toiseen. Mitä portugalilainen matkailualan ammattilainen suosittelee suomalaisille?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 25.10.2018
facebook   whatsapp

Ystävällinen Portugali vetää uudelleen ja uudelleen

Lempeän ilmaston Portugaliin matkustetaan vuoden ympäri. Algarven rantakohteet ovat suosittuja kesäkohteita, kun taas talvea paetaan esimerkiksi Madeiralle tai Azoreille.

Portugalin matkailutoimiston Pohjoismaiden johtaja Oto Oliveira tietää, mikä vetoaa pohjoismaalaisiin matkailijoihin – Tukholmassa vietettyjen vuosien aikana eri maiden matkamessuilla on käyty monet juttutuokiot.

Miestä ilahduttavat erityisesti portugalilaisten matkailijoilta saamat kehut, sillä itsensä tunteminen tervetulleeksi tärkeä osa matkailua.

– Portugalista puuttuvat kaikkien tuntemat, Eiffel-tornin kaltaiset monumentit. Ystävälliset paikalliset nousevat aina keskusteluissa esiin yhtenä Portugalin parhaista valttikorteista, ja olen siitä erityisen ylpeä, sanoo Oliveira.

Vanhat suosikit pysyvät suosiossa

Suomalaisilla on Portugalissa vankkumattomat suosikkikohteet. Pohjolasta matkustetaan Madeiralle, Algarveen ja Lissaboniin. Myös Azorien saaret houkuttelevat kävijöitä.

Oliveiran mukaan jopa 40 prosenttia Madeiran-kävijöistä on matkailijoita, jotka palaavat saarelle uudelleen kerta toisensa jälkeen. All inclusive -tyyppistä majoitusta on erittäin vähän, sillä Madeiralla matkailijoita houkutellaan kokeilemaan saaren ravintolatarjontaa.

– Madeira on klassikkokohde, joka sopii erityisesti luonnosta ja vaelluksesta nauttiville matkailijoille.

Inka KhanjiMadeira, Portugali
Madeira on klassikkokohde, jonne monet matkailijat palaavat kerta toisensa jälkeen. Siihen on selvä syy, sillä vehreän saaren monipuolisuus tarjoaa tekemistä monelle lomalle.

Suomalaisille tuntemattomammista Portugalin-kohteista Oliveira suosittelee esimerkiksi Douran laaksoa lähellä Porton kaupunkia. Miehen mukaan autoilu on Portugalissa helppoa ja junayhteydet erinomaiset.

– Yksi omista suosikeistani on alue Lissabonin ja Algarven välillä. Siellä on helppo yhdistää kaupunki- ja rantaloma, nauttia gastronomiasta ja yöpyä pienissä viihtyisissä hotelleissa, sanoo Oliveira.

Ruoka ja viini kunniaan

Kuten muuallakin maailmalla, myös Portugalissa matkailijat ovat entistä kiinnostuneempia ruoasta ja viinistä. Pitkät illalliset, kulinaarimatkat ja kierrokset viinitiloilla ovat lomailijoiden mieleen.

Viinituotannolla on Portugalissa vahvat perinteet. Tavallisten viinien lisäksi matkailijat tuntevatkin paikallisen portviinin. Monien kotoa löytyy myös tuliaisena tuotu pullo Madeira-viiniä.

– Suomessa ei ole portugalilaisia ravintoloita, joten perinteinen portugalilaiskeittiö on monelle vielä vieras. Syömme paljon kalaa, ja yleensä Japaniin yhdistetyllä tempuralla on itse asiassa portugalilaiset juuret, kertoo Oliveira.

ShutterstockAzorit, Portugali
Azorit ovat toistaiseksi melko tuntematon kohde suurelle osalle suomalaismatkailjoita.

Portugalissa järjestetään myös mielenkiintoisia tapahtumia. Tiesitkö, että Madeiralla nähdään uutena vuotena massiivinen ilotulitus? Suosittu jalkapallomaa vetää sporttituristeja, ja hevosharrastajat voivat kokeilla ratsastuslomaa portugalilaisella Lusitano-hevosilla.

Pääkaupunki Lissabonissa voi aistia sekä aasialaisia että afrikkalaisia vaikutteita. Kaupunki sopii myös lapsiperheille, sillä vanhat keltaiset raitiovaunut sekä kaupungin upeat maisemat tarjoavat viihdettä koko perheelle.

>> Lue lisää vinkkejä Portugaliin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.