Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Anna Tukholman yllättää – katso uudet vinkit tuttuun kohteeseen

Noora Muurimäki artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Tukholma on yksi Pohjoismaiden vierailluimmista matkakohteista, ja se houkuttelee vuosittain luokseen myös tuhansia suomalaisia. Lue matkabloggaajien ajatukset naapurimaan pääkaupungista ja poimi vinkit seuraavalle matkalle!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 03.12.2016
facebook   whatsapp

Trendikäs Tukholma on aina hyvä idea

Trendikkään kohteen maineen saaneessa Tukholmassa yhdistyy monta puolta: kaupungissa on laaja kulttuuritarjonta erilaisine museoineen ja näyttelyineen, erittäin monipuoliset ostosmahdollisuudet sekä laadukas ravintolatarjonta, joka hurmaa vaativammankin ruokaharrastajan.

Tukholman viehätys ei ole myöskään sidoksissa vain yhteen vuodenaikaan, vaan kaupunki toimii matkakohteena niin kesällä kuin talvellakin. Kesäaikaan kaupungin vehreys ja meren läheisyys tarjoavat matkailijalle nähtävää ja koettavaa, kun taas talviaikaan esimerkiksi joulumarkkinat houkuttelevat matkailijoita kaupunkiin.

Sijaintinsa vuoksi Tukholma on oiva kohde viikonloppumatkoille tai lyhyille irtiotoille, ja sinne on Suomesta helppo matkustaa joko laivalla tai lentäen. Kaupunki on kompaktin kokonsa puolesta helppo ottaa haltuun lyhyessäkin ajassa, joko jalan tai kattavaa julkisen liikenteen verkostoa hyödyntäen.

Poimi alta matkabloggaajien vinkit Tukholmaan sekä ajatukset kaupungista!

Monta syytä ihastua Tukholmaan

Tukholma on kaupunki, johon on helppo ihastua. Kaupungissa on suurkaupungin tunnelmaa, mutta sen suhteellisen pieni koko tekee siitä helposti lähestyttävän. Kaunis arkkitehtuuri ja suloiset kadut viehättävät ja tekevät Tukholmasta tunnelmallisen matkakohteen.

Kerran poistuin kotoa -blogia kirjoittava Noora Muurimäki on vieraillut Tukholmassa lukuisia kertoja, ja tunnustaa olevansa suuri Tukholman ystävä. Muurimäkeä Tukholmassa viehättävät juurikin kaupungin omaleimainen tunnelma, sen kaunis arkkitehtuuri sekä meren läheisyys. Hän on listannut blogiinsa runsaasti syitä pitää Tukholmasta, ja antaa samalla hyviä vinkkejä Tukholmaan matkaavalle. Tiesitkö esimerkiksi mistä löytyvät Tukholman parhaat näköalapaikat tai kaupungin kapein kuja?

>> Lue lisää Tukholmasta Kerran poistuin kotoa -blogista!

Koe vähemmän tunnettu Skeppsholmen

Gamla Stadin ja Djurgårdenin väliin jäävä Skeppsholmenin saari on noin sadan asukkaan kaupunginosa, joka tarjoaa vaihtelua perinteisille Tukholman-kohteille. Aiemmin Ruotsin laivaston käytössä ollut saari on tunnettu nykyään kulttuurikohteena, ja sieltä löytyvät muun muassa Moderna Museet, Skeppsholmenin suojeltu kirkko sekä Itä-Aasiaan keskittyvä Östasiatiskamuseet.

Mia / Elämää ja matkojaTukholma, Ruotsi
Skeppsholmenin tunnelma vetosi Elämää ja matkoja -blogin Miaan.

Skeppsholmen hurmasi Elämää ja matkoja -blogia kirjoittavan Mian. Bloggaajaan vaikutuksen tekivät etenkin saaren kauniit merimaisemat ja omaleimainen tunnelma keskellä vilkasta Tukholmaa. Hän suositteleekin matkailijaa varaamaan kohteeseen tutustumiseen ainakin pari tuntia aikaa, museovierailuja varten jopa tuplasti enemmän. Lasten kanssa matkustaessa Mia kehoittaa tekemään vierailun modernin taiteen museoon, jossa lasten on mahdollista päästä itse kokeilemaan taiteen tekoa.

>> Lue lisää Skeppsholmenista Elämää ja matkoja -blogista!

Tutustu Tukholman Unesco-nähtävyyksiin

Unescon maailmanperintökohteista kiinnostuneelle Tukholman alue on mainio matkakohde, sillä siellä sijaitsee peräti kolme Unescon maailmanperintökohdetta: Birkan kaupunki, Drottningholmin linna sekä Skogkyrkogårdenin hautausmaa.

Sari JaaksiTukholma, Ruotsi
Unesco-kohteita ei kannata jättää väliin Tukholmassa.

Pohjoistuuli Puhaltaa -blogia kirjoittava Sari Jaaksi vietti syksyisen miniloman Tukholmassa ja vieraili matkallaan Skogskyrkogårdenin hautausmaalla. Vuodesta 1994 maailmanperintökohteena ollut hautausmaa ei saanut Jaaksia vaikuttuneeksi arkkitehtuurillaan, mutta hautausmaalla sijaitseva meditaatiolehto ja sen rauhallisuus olivat bloggaajan mieleen. Jaaksin mukaan hautausmaa on mainio paikka Tukholman-kävijälle, joka etsii perinteisen vanhankaupungin sijaan jotain uutta ja erilaista. Skogskyrkogården on hänen mukaansa myös helposti saavutettavissa julkista liikennettä käyttäen, joten nopeakin vierailu on mahdollinen.

>> Lue lisää Tukholmasta Pohjoistuuli puhaltaa -blogista!

Trendikäs Tukholma tarjoaa tekemistä viikonloppulomaa pidemmäksikin aikaa

Tukholma on usein kohde, jonne matkustetaan pitkän viikonlopun tai muun lyhyen irtioton merkeissä. Reason for season -blogia kirjoittava Mirka Kallio vietti Tukholmassa viikon pääasiassa matkabloggaajakonferenssin vuoksi ja ehti tutkia kaupunkia lyhyttä reissua perusteellisemmin.

Mirka KallioTukholma, Ruotsi
Yksi viikonloppu ei riitä tekemään Tukholmaa tutuksi, vaan kaupungissa kannattaa viettää useampi päivä.

Tukholmaa jopa ärsyttävän trendikkääksi kaupungiksi kutsuva Kallio tykästyi etenkin Kungsholmenin kaupunginosaan, sen katuihin, suloisiin kahviloihin ja mehubaareihin. Hän suosittelee matkailijaa viipymään kaupungissa päivän reissua pidemmän ajan – näin aikaa riittää eri kaupunginosien tarkempaan tutkimiseen eikä matkailijan tule jämähdettyä vain ennestään tutuille kulmille.

>> Lue lisää Reason for season -blogista!

Lähde ruokamatkalle Tukholmaan

Tukholma on tunnettu ruokakulttuuristaan, ja sana uusista kokeilemisen arvoisista ravintoloista kiirii suomalaisten matkailijoiden keskuudessa. Trendikkäät tukholmalaisravintolat ovat nopeita liikkeissään ja ovat etunenässä mukana uusimmissa ruokatrendeissä. Kaupungin kauppahalleissa putiikkejaan pitävien pienyrittäjien valikoima hemmottelee ruoan ystävää, ja herkkuja löytyy pienpuodeista myös kotiin viemisiksi.

Mika VäistöTukholma, Ruotsi
Kaupungin ruokakulttuurista kannattaa ottaa kaikki irti matkan aikana.

Lähtöportti-blogin Mika Väistö on monen muun tavoin ihastunut Tukholman ruokatarjontaan. Väistön sydämen ovat vieneet eritoten tunnelmalliset, perinteistä ruotsalaista ruokaa valmistavat ravintolat, ja hän tarjoaa blogissaan kolme vinkkiä paikallista ruokaa kaipaavalle. Hän on myös pannut merkille kaupungin laajan kahvilatarjonnan ja listannut blogiinsa vinkit ruoanystävän kauppahallisuosikkeihin, tuliaisostoksiin sopivia herkkupuoteja unohtamatta.

>> Lisää ruokajuttuja Tukholmasta Lähtöportti-blogissa!

Tukholma palvelee myös erikoisruokavaliota noudattavia matkailijoita

Tukholman erinomainen ravintolatarjonta huomioi myös erikoisruokavaliota noudattavat matkailijat, mikä ei ole aina itsestään selvää maailmalla matkustaessa.

Arja HeinonenTukholma, Ruotsi
Edes erikoisruokavaliot eivät aiheuta päänvaivaa Tukholman ravintoloissa.

Haavematkoja-blogia kirjoittava Arja Heinonen on kasvisruokavaliota noudattava keliaakikko. Hän on päässyt tutustumaan kaupungissa asuvan ystävänsä johdolla Tukholman useisiin ruokavalioonsa sopiviin ravintoloihin, ja on kokemustensa pohjalta listannut blogiinsa hyödyllisiä ravintolavinkkejä. Heinosen listalta löytyy mielenkiintoisia etnisiä kasvisruokapaikkoja, sekä Tukholman tämän hetken suosituimpiin kuuluva hampurilaisravintola Flippin Burgers.

>> Poimi vinkit Tukholman vegeruokapaikkoihin Haavematkoja-blogista!

Joskus voi käydä niinkin, että Tukholma ei säväytä

Tukholma on pidetty ja kehuja saanut matkakohde, mutta joskus kehuttukin kaupunki voi osoittautua hienoiseksi pettymykseksi.

Jerry SavolainenTukholma, Ruotsi
Edes Tukholma ei onnistu säväyttämään kaikkia matkailijoita, vaikka kaupungissa on runsaasti hyviä puolia.

Pako Arjesta -blogin Jerry Savolainen teki viikonloppumatkan Tukholmaan ja myönsi, että kaupungista oli hankala saada otetta. Savolaisen mukaan Tukholma oli myös liikaa bloggaajan kotikaupungin Helsingin kaltainen, eikä kulttuuritarjonta myöskään onnistunut hurmaamaan bloggaajaa: esimerkisi museot osoittautuivat hienoisiksi pettymyksiksi. Vaikka Tukholma ei Savolaisen lempikaupunkien listalle päässytkään, sisältyi matkaan hienojakin hetkiä, kuten muun muassa ihanat fiilistelyhetket vaimon kanssa. Kaupungin arkkitehtuuri sai myös bloggaajalta kehuja.

>> Lue lisää Pako Arjesta -blogista!

Koonnut: Leena-Mari Laukkanen
Kuvat: Noora Muurimäki, Mia / Elämää ja matkoja -blogi, Sari Jaaksi, Mirka Kallio, Mika Väistö, Arja Heinonen ja Jerry Savolainen

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.