Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

7 Bostonin parasta nähtävyyttä – Käy katsomassa ainakin nämä

Lufthansa artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Bostonissa riittää tekemistä ja nähtävyyksiä. Ota listallesi ainakin nämä tärkeimmät nähtävyydet.
Teksti: piiarantio
Päivitetty: 15.12.2017
facebook   whatsapp

Advertisement

ILMOITUS: LUFTHANSA

Monipuoliselle kaupunkilomalle Bostoniin

Yhdysvaltojen itärannikolla sijaitseva Boston on kiehtova kaupunkikohde, josta löytyy runsaasti tekemistä pidemmällekin lomalle. Kaupungissa voi viettää loman kierrellen historiallisia nähtävyyksiä ja museoita, katsellen huippu-urheilua, rentoutuen tunnelmallisissa puistoissa tai herkutellen paikallisissa ravintoloissa.

Suomalaismatkailijan on helppo matkustaa Bostoniin esimerkiksi Lufthansan lennoilla. Saksalainen lentoyhtiö lentää päivittäin suoraan Bostoniin sekä Frankfurtista että Münchenistä. Matkustusmukavuutta voi lisätä varaamalla paikat Economy Comfort -luokkaan, jossa on esimerkiksi enemmän jalkatilaa ja lippuun kuuluu kaksi ruumaan laitettavaa matkatavaraa. Jos taas lomaan kaipaa hieman luksusta, voi lentomatkan taittaa myös mukavassa ja tyylikkäässä bisnesluokassa.

Lue lisää Bostonin kiinnostavimmista nähtävyyksistä!

1. Freedom Trail – kävele suoraan historiaan

Jokaisen Bostonin-matkaajan kannattaa käydä kävelemässä tämä historiallinen kävelyretki. Nelisen kilometriä pitkä Freedom Trail on punaisella maalilla merkitty reitti, joka kulkee Bostonin – tai itse asiassa koko Yhdysvaltojen – historian läpi. Matkan varrella tutustutaan Amerikan Yhdysvaltojen alkutarinaan. Amerikan vallankumous sai nimittäin alkunsa juuri Bostonissa, kun 13 Pohjois-Amerikan osavaltiota päätti irtautua Britanniasta.

Reitti kulkee 16 historiallisesti merkittävän rakennuksen ja paikan ohi. Matkan varrella pääset tutustumaan museoihin, hautausmaihin ja kokoontumispaikkoihin, joissa tehtiin historiaa.

Voit osallistua opastetulle Freedom Trail -kävelykierrokselle, jota vetävät 1800-luvun tyyliin pukeutuneet oppaat. Kierros kestää 90 minuuttia ja on maksullinen. Tai voit tehdä kävelykierroksen omatoimisesti.

Aloita retkesi täältä: Boston Common Visitor Information Center, 139 Tremont Street.

2. Boston Common

Vaikka Boston on suurkaupunki, se tunnetaan myös vehreistä puistoistaan ja viheralueistaan. Boston Common on Yhdysvaltojen vanhin puisto. Se perustettu jo 1634, ja se on täynnä historiaa.

Täällä on edelleen sananvapaus ja avoin kokoontumisoikeus. Tänne George Washington, John Adams ja General Lafayte tulivat juhlimaan Yhdysvaltojen itsenäisyyttä. Sisällissodan aikana täällä värvättiin sotilaita ja kokoonnuttiin orjuuden vastaisiin tapaamisiin. Boston Commonissa järjestettiin myös Vietnamin-sodan vastaisia mielenosoituksia ja ihmisoikeusmielenosoituksia, joista tunnetuimmassa esiintyi Martin Luther King.

Osoite: 138 Tremont Street.

3. Fenway Park

Urheilu on keskeinen osa amerikkalaista kulttuuria, ja Bostonissa urheilufanien mekka on Red Sox -baseballseuran legendaarinen kotikenttä. Fenway Park on Yhdysvaltojen ehkä rakastetuin baseballkenttä, ja Red Soxit ovat pitäneet siellä majaansa jo vuodesta 1912, joten baseball-historia on täällä käsin kosketeltavissa.

Fennway Park sijaitsee nimensä mukaisesti Fennwayn kaupunginosassa. Opastettuja kierroksia järjestetään päivittäin. Tutustu Red Sox -legendoihin ja poseeraa joukkueen vihreän maskotin kanssa kuvassa.

Osoite: 4 Yawkey Way

4. Risteily joutsenveneellä

Hauskat joutsenpolkuveneet risteilevät keskellä Public Garden -puistoa sijaitsevalla lammella. Koko perheelle sopiva, hauska aktiviiteetti maksaa pari, kolme dollaria eivätkä jonotusajatkaan ole pitkät.

Joutsenveneilemään pääsee kesäkaudella, mutta Public Gardenissa kannattaa pistäytyä myös talvikaudella. Se on viktoriaaninen puistoalue Boston Common -puiston vieressä.

Osoite: Public Garden
4 Charles Street

5. The Institute of Contemporary Art

Aivan vesirajaan rakennettu modernin taiteen museo Bostonin satamassa on jo arkkitehtonisesti näkemisen arvoinen, vaikka et olisikaan kiinnostunut modernista taiteesta.

Kansainvälisesti tunnettu arkkitehtoninen taideteos on noussut 2000-luvun Bostonin ikoniksi. Sisällä kävijä pääsee kokemaan dynaamisia modernin taiteen näyttelyitä ja performansseja huikeissa merenrantamaisemissa.

Osoite: 25 Harbor Shore Drive

6. Museum of fine Arts

Täällä on yksi mailman merkittävimpiä taidekokoelmia. Sen taidekokoelma kattaa yhteensä 500 000 taideteosta. Ainakin Aasian- ja Egyptin taidekokoelmiin kannattaa käydä tutustumassa, sillä ne kuuluvat maailman tärkeimpiin.

Lisäksi museossa on esillä tietysti vaihtuvat näyttelyt.

Osoite: Avenue of the Arts, 465 Huntington Avenue.

7. Harvard

Vähän Bostonin ulkopuolella Cambridgessa sijaitsee Yhdysvaltojen vanhin ja maailman tunnetuin huippuyliopisto. Harvardin kampusalueeseen voi tutustua opastetuilla kierroksilla tai alueella voi kierrellä vapaasti.

Yliopistolla on runsaasti museoita ja näyttelyitä. Äläkä unohda ostaa Harvard-tekstillä painettua college-paitaa tai muita Harvard-aiheisia matkamuistoja.

Osoite: Smith Campus Center
30 Dunster Street
Cambridge, MA 02138

Lähde ja kuva: Lufthansa

ILMOITUS: LUFTHANSA

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.