Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hostellivinkki: Timeless Hostel Yuanyang, Kiina

En ole aiemmin blogissa tainnut majapaikkoja suositella (kuin ehkä sivulauseessa ohimennen maininnut), mutta ajattelin vinkata hostellista, jossa yövyin reissullani Yuanyangissa. Sen verran huippu paikka oli nimittäin kyseessä, että voin todellakin suositella!

Yuanyang Yunnan Kiina (1)

Yuanyang Yunnan Kiina (3)

Yuanyang Yunnan Kiina (5)

Yuanyang Yunnan Kiina (6)

Hostelli, jossa yövyin, oli nimeltään Timeless, ja se sijaitsee pienessä kylässä nimeltä PugaoLaozhai. Yuanyangin keskustasta Xinjiestä on sinne hieman vajaan tunnin matka paikallisbussilla. Matka on pitkä, mutta todellakin vaivan arvoinen! Hostelli sijaitsee rauhallisessa paikassa, vuoren rinteessä aivan upeiden riisiterassien kupeessa. Esimerkiksi auringonnousua pääsee katsomaan kävellen vajaassa parissa minuutissa. Tämän jälkeen voikin suunnata aamiaiselle, jonka voi nauttia vaikka hostellin kattoterassilla seuraillen kylän heräämistä uuteen päivään. Reppuselkäiset lapset suuntaavaat kouluun ja kyläläiset lähtevät viljelyksilleen, ankat ja lehmät paimennetaan tietysti mukaan!

Yuanyang Yunnan Kiina (4)

Yuanyang Yunnan Kiina

Yuanyang Yunnan Kiina (9)

Hostellia pyörittää kiinalainen Richard, joka puhui erinomaisesti englantia (ei todellakaan itsestäänselvää Kiinassa!) ja hänellä oli mahtavia ideoita siitä, mitä mestoilla kannattaa tehdä. Hän esimerkiksi piirsi minulle alueen kartan ja suunnitteli reitin, jonka kiertämällä ehtisin nähdä kahden päivän aikana mahdollisimman paljon kiinnostavia paikkoja. Ilman Richardin vinkkejä en esimerkiksi olisi ehkä lainkaan onnistunut löytämään upeaa, riisipeltojen läpi kulkevaa vaellusreittiä tai päätynyt ihmettelemään paikallisten elämää viikottaisille markkinoille. Hän oli erinomainen opas ja osasi kertoa paljon alueen historiasta ja hani -heimoon kuuluvien paikallisten elämäntavasta.

Yuanyang Yunnan Kiina (10)

Yuanyang Yunnan Kiina (7)

Yuanyang Yunnan Kiina (2)

Minulla on hostellista ainoastaan positiivista sanottavaa: rauhallinen sijainti, siistit huoneet, rento ilmapiiri, edullinen hintataso ja tietysti ystävällinen ja työlleen omistautunut henkilökunta. Omia nettisivuja en hostellille ainakaan englanniksi onnistunut löytämään, mutta Timeless löytyy esimerkiksi Hostelworldista tämän linkin takaa.

I have absolutely no doubts to recommend a place called Timeless Hostel Yuanyang. If you ever have an opportunity to visit Yuanyang this is the place to stay!  Thank you for everything and all the best!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 17.9.2016 at 22:04

  Ihanan näköistä! Varsinkin Kiinaan nää vinkit on hyviä, kun siellä toi hostellitoiminta tuntuu välillä olecan vähän lapsenkengissä länsimaihin verrattuna. Oliko muita länkkäreitä tuolla?

  • Reply Katareissaa 18.9.2016 at 09:28

   Kiitos Meri! Valtaosa jengistä kiinalaisia, mutta hostellissa tapasin muutamia länkkäreitä. Ite sain vinkin tästä paikasta saksalaiselta poitsulta 🙂

   • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 18.9.2016 at 11:07

    Ja tää oli vielä Yunnanissa! <3 Voi vitsi, sinne haluan joskus vielä takaisin.

    • Reply katareissaa 19.9.2016 at 19:06

     Ainiin säkin ehdit Kiinan reissullas Yunnaniin, ehdottomasti kyl Kiinan parhaimmistoa!<3 Toivottavasti viel pääset!

  Leave a Reply