Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hanoi jätti sekavaksi

Kun palasin reissultani tekemieni merkintöjen pariin, niin siinä missä monet kirjoittamistani jutuista olivat jo lähes julkaisuvalmiita, oli Hanoin kohdalla vain yksittäisiä sanoja peräjälkeen. Matalia (lasten)muovituoleja, hengityssuojaimia, ehkä maailman halvinta bisseä, kiire, ainakin miljoona mopoa, hyvää kahvia, kyykkäily, sokkeloiset kujat… Hajanaisten muistiinpanojeni perusteella vedetty johtopäätös: en oikein saanut kunnolla otetta Hanoista. Koska kaupunki oli kuitenkin osa reissuani, en halua sivuuttaa sitä täysin, vaan jakaa siitä kanssanne muutakin kuin sekavan sanalistaukseni, tai ainakin yrittää avata noita listalle päätyneitä sanavalintoja.

1-IMG_4932

1-IMG_4912

1-IMG_4905

1-IMG_4951

1-IMG_4877

1-20160325_121315

1-IMG_5028

Hanoi on Vietnamin pääkaupunki ja pohjoisen keskus reilulla seitsemällä miljoonalla asukkaallaan. Suuresta asukasmäärästä huolimatta Hanoi on kuitenkin varsin kompakti kaupunki, jonka ehtii näkemään melko hyvin parissakin päivässä. Lyhyiden välimatkojen ansiosta liikkuminen onnistuu näppärästi jalan, mutta ei Hanoita kyllä kävely-ystävälliseksi voi kutsua. Syynä tähän on liikenne, joka on pohjoismaalaisen silmin hullua, jo pelkkä tien ylittäminen aiheutti ainakin allekirjoittaneelle jatkuvasti ylimääräisiä sydämentykytyksiä. Ylityksiin voisin antaa sellaisen vinkin, että kannattaa vaan vetää syvään henkeä ja kävellä rauhallisesti, mutta ripeästi, tien yli äkkinäisiä liikkeitä välttäen. Mopojen virta tuskin tulee pysähtymään koskaan, mutta he väistävät (ainakin useimmissa tapauksissa). Jos siltikin arveluttaa, niin kannattaa tarkkailla muita jalankulkijoita ja ylittää tie samaan aikaan heidän kanssaan :DD

1-IMG_5008

1-IMG_5075

1-IMG_4906

1-IMG_4947

1-IMG_4946

Valtaosa Hanoin matkaajista majoittuu kaupungin vanhassa korttelissa (old quarter / ancient quarter /36 streets), joka on kaupungin sydän. Varsinaisia nähtävyyksiä ei mahdottomasti ole, mutta lyhyen kävelymatkan sisälle mahtuu monenlaista: museoita, monumentteja, kahviloita, putiikkeja, baareja ja katuruokakojuja. Kaupungin kuuluisin nähtävyys lienee Ho Chi Minhin mausoleumi, mutta itse skippasin pitkälti nähtävyydet, mielestäni alueella oli antoisinta vaan kuljeskella ympäriinsä ja ihmetellä paikallista elämänmenoa.

1-IMG_4955

1-IMG_4969

1-IMG_4891

1-IMG_4894

1-IMG_4935

1-IMG_4886

1-IMG_4976

1-IMG_4977

1-IMG_4978

Oma suosikkipaikkani Hanoissa oli vanhan korttelin eteläpäässä sijaitseva järvi puistoineen (Hoan Kiem Lake). Alue on paikallisten suosima hengailupaikka, jonne tullaan kuntoilemaan, lukemaan ja pelaamaan erilaisia pelejä korttipeleistä footbagiin. Tutustuin järvellä muutamiin yliopisto-opiskelijoihin, jotka halusivat harjoitella englantiaan mun kanssa. Sen verran sujuvasti juttua tuli, että en usko suinkaan olleeni ensimmäinen ulkomaalainen, jonka kanssa tyypit testasivat kielitaitoaan. Heidän kanssaan oli kuitenkin mukava jutella ja saatiin aikaan mielenkiintoisia keskusteluja.  Tykkäsin myös paikallisesta ruoasta, joka oli paitsi hyvää, myös edullista. Kannattaa tarkkailla paikallisia ja mennä rohkeasti sokkeloisemmillekin kujille, parhaan annokseni nimittäin söin matalan pöydän ääressä ja pienellä muovituolilla istuen, missäpä muuallakaan kuin suoraan kadulla. Sokkeloisilta kujilta löytyy myös älyttömän halpaa bisseä, joka tunnetaan nimellä bia hoi. Halvimmillaan tuopillinen kevensi kukkaroa 3000 dongia (eli alle 20 senttiä)!!!

1-IMG_4980

1-IMG_4982

1-IMG_5014

1-IMG_4986

1-20160325_171732

1-IMG_5010

Vietin Hanoissa muistaakseni neljä päivää, mutta en ehtinyt ainakaan tässä ajassa vielä ihastumaan kaupunkiin (kaverini kesti reilun kuukauden kunnes luovutti, toisaalta tiedän myös tyyppejä, jotka rakastaa Hanoita niin paljon, että ovat jopa muuttaneet sinne pysyvästi). Vaikka kaupunki oli mielenkiintoinen ja minulla on sieltä paljon hauskoja muistoja, niin koin sen tietyllä tapaa liian ahdistavana ja stressaavana ympäristönä. Mua väsytti, että viimeinen ääni, jonka iltaisin kuulin, oli mopojen jatkuva pärinä ja vaativat tööttäykset, ja seuraavana aamuna heräsin täsmälleen samoihin ääniin. Syy, miksi viihdyin Hanoissa niinkin kauan oli varmaan se, että tutustuin siellä mahtaviin tyyppeihin ja satuin majoittumaan Flipsideen, joka oli tosi mukava hostelli. Siisti paikka, hyvä sijainti, ystävällinen henkilökunta ja kiva kattobaari, ei voi valittaa!

1-IMG_4995

1-IMG_5004

1-20160329_175815

1-20160325_181606

Hanoin jälkeen jatkoin matkaani Halong Baylle, joka olikin huomattavasti helpommin haltuunotettava kohde ✈

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Helie 13.8.2016 at 21:11

  Hyvä matkatarina taas,on uskomattoman erilaista elämä näköjään siellä.Kiehtovaa katseltavaa,vaikka ei tuonne asumaan houkuttaisi.

  • Reply katareissaa 15.8.2016 at 09:13

   Kiitos! Ei asumaan ehkä, mutta mielenkiintoista ja erilaista elämänmenoa ?

 • Reply Anna / 270 degrees 14.8.2016 at 10:15

  Hanoi on kyllä melkoinen! Itsellä vähän samat tunnelmat ja muistot kaupungista vuosien takaa kuin sulla nyt: sekavat. Itse asiassa tämän postauksen kuvissakin kiteytyy mun mielestäni jotenkin hyvin se, mistä paikassa on kyse ja millaista siellä on 🙂 Itsellä juuri tällä hetkellä pohdinnassa, josko sitä nyt useamman vuoden jälkeen suuntaisi takaisin Vietnamiin vaiko ei…

  • Reply katareissaa 15.8.2016 at 09:12

   Kiitti kommentista! Hanoi ei kyllä tosiaankaan oo kaikista helpoin matkakohde. Miksipä ei uudestaankin ?Itse haluun ehdottomasti toistekin Vietnamiin, oon kuullut, että pohjoinen ja etelä on ihan eri maailmoja ?

  Leave a Reply