Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mitä tehdä Koh Taolla jos ei halua sukeltaa?

Koh Tao, se pienin Siaminlahden kuuluisasta saarikolmikosta. Jos saaresta pitäisi sanoa ensimmäinen mieleentuleva sana, olisi se varmaankin sukellus. Vaikka sukellus onkin kiistatta se suosituin aktiviteetti, voi Koh Taolle mielestäni ihan hyvin matkustaa, vaikkei aikeissa olisikaan suorittaa sukelluslupaa. Mutta mitä sitten tehdä Koh Taolla ellei sukeltaminen kiinnosta? Saari on toki pieni eikä tekemistä ole loputtomasti, mutta minulle ei ainakaan tuottanut vaikeuksia keksiä vaihtoehtoisia aktiviteetteja, joten päätin heittää pitkästä aikaa listaa kehiin! Tässä siis kymmenen ehdotusta, mitä Koh Taolla voisi sukelluksen sijaan/lisäksi tehdä.

 1.Rentoudu (=älä tee mitään)1-IMG_4163

Ei aina tarvitse tehdä mitään erikoista! Koh Tao on ihan täydellinen mesta vaan ottaa iisiä, maata rannalla tai vaikka löhöillä riippumatossa.

2.Snorklaa1-IMG_4274

Vaikkei sukeltaminen niin nappaisi, voi pinnanalaiseen elämään ottaa tuntumaa snorklaten. Itse osallistuin veneretkelle, jonka aikana tutustuttiin saarta ympöröiviin suosittuihin snorklauspaikkoihin. Voit lukea postauksen retkestä täältä.

3.Patikoi viidakossa1-20160313_164820-001

Vaikka Koh Taolla rakennetaan yhä ahkerasti, löytyy saarelta myös täysin koskematonta luontoa. Patikkaretki viidakkoon ja lost-vibat taattu!

4.Tee päiväreissu Koh Nang Yuanille1-IMG_4217

Kuvankaunis Koh Nang Yuan lienee yksi Thaimaan kuvatuimpia paikkoja. Tämä pikkiriikkinen saari on vain 10 minuutin venematkan päässä Taolta ja ehdottomasti vierailun arvoinen! Kirjoitin paikasta aiemmin postauksen, jonka voi lukea täältä.

5.Syö hyvin1-20160313_174452

Eikö syöminen ole aina ihan parasta? Koh Taolla ei ole ravintoloista puutetta ja tarjolla on niin thaimaalaisia makuja kuin länkkärisapuskaakin. Hinnat toki kalliimmat kuin turistikohteiden ulkopuolella, mutta siitä huolimatta varsin edulliset.

6.Tutustu itärannikon rauhallisiin rantoihin…1-20160313_184302

Koh Taolta löytyy monia kuvankauniita rantoja. Jos kaipaa rauhallisempaa meininkiä, hiljaisempi itärannikko on tsekkaamisen arvoinen. Kuin autiolla saarella olisi!

7….ja vilkkaan Sairee  Beachin rantabileisiin ja baaritarjontaan1-IMG_4159

Sairee Beach on Koh Taon vilkkain ranta, jolla riittää menoa ja meininkiä viikon jokaisena päivänä. Täydellinen vastakohta itärannikon eristäytyneemmille biitseille!

8.Käy ihmettelemässä hylättyä bungalowikylää1-IMG_4315

Jos hylätyt paikat kiehtovat ja haluat tehdä jotain täysin erilaista, kannattaa vierailla hylätyssä Laem Thian -bungalowikylässä. Voit lukea lisää paikasta täältä.

9.Ota selfieitä1-20160315_084519-001

Haha. Jos on oikein tylsää, niin eikö silloin yleensä oteta selfieitä? Tässä kuvassa näyte meikän rähjäisen raikkaasta reissulookista 😀

10.Ihaile auringonlaskuja1-20160313_184457

Onko mitään parempaa kuin auringonlaskut? Koh Taolla ne oli ainakin joka ilta ihan mielettömiä!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply