Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lumoava Koh Nang Yuan

Minulle riittää toisinaan matkakuumeen aikaansaamiseksi se, että näen jostakin paikasta kauniin valokuvan. Yksi tälläisista paikoista on Koh Taon kyljessä sijaitseva pikkuriikkinen Koh Nang Yuan. Ainutlaatuisen tästä paikasta tekee se, että Koh Nang Yuan muodostuu oikeastaan kolmesta saaresta, jotka hiekkasärkät yhdistävät toisiinsa. Hiekkasärkkien leveys vaihtelee riippuen muunmuassa vuoroveden korkeudesta: toisinaan särkät ovat kuin ohuita valkoisia nauhoja, toisinaan ne taas erottuvat leveämpinä kaistaleina turkoosinkirkasta vettä vasten.

1-IMG_4201

1-IMG_4258

1-IMG_4261

1-IMG_4712

1-IMG_4714

1-IMG_4252

Tekemistä saarella ei sen pienestä koosta johtuen ihan loputtomasti ole ja resorttejakin on vain yksi. Kyseinen majapaikka näytti olevan lähinnä aasialaisten turistien suosiossa ja biitsillä hengaillessani en voinut olla hieman hymyilemättä pelastusliiveissä hengaileville kiinalaisturisteille. En tuomitse, mutta itse en ehkä ihan ekana lähtis uimataidottomana matkakohteeseen, jossa oikeestaan kaikki aktiviteetit on sidoksissa veteen :DD Snorklaamisen ja biitsin lisäksi kannattaa ehdottomasti kiivetä saaren korkeimpaan kohtaan ihastelemaan postikorttimaisia näköaloja. Jos joskus tekisin top-listan pysäyttävimmistä näköalapaikoista, niin tää mesta ois niin siellä! Ihan snadisti vaan harmittaa, etten tässä vaiheessa vielä ollut keksinyt, että puhelimellani saa otettua panoramakuvia…

1-IMG_4269

1-IMG_4274

1-IMG_4211

1-IMG_4228

1-IMG_4213

1-IMG_4220

1-IMG_4237

Miten Koh Nang Yuanille sitten pääsee, ellei halua osallistua järjestetylle retkelle? Kätevin tapa on taittaa matka pitkähäntäveneellä, Koh Taolta kestää saarelle noin kymmenen minuuttia. Turistien kuskaaminen saarten välillä on iso bisnes, joten kyytien tarjoajia kyllä riittää. Hintapyyntö edestakaisesta matkasta voi olla mitä tahansa 200-600 bahtin välillä, useamman henkilön kesken jaettuna hinta luonnollisestikin tippuu. Kysele hintoja ja tingi! Koh Nang Yuan on suosittu päiväretkikohde, joten saarelle kannattaa mennä joko melko aikaisin aamulla tai sitten viipyä myöhempään, jolloin päiväretkeläiset ehtivät lähteä. Saari on muuten yksityisessä omistuksessa ja kaikilta sinne tulevilta kerätään maihinnoustessa pääsymaksu (100 THB). Saarelle ei saa viedä mitään muovia ja kieltoa rikkova saattaa kiinni jäädessään joutua maksamaan sakkoa. Myös tölkit ja uimaräpylät ovat kiellettyjä.

1-IMG_4224

1-IMG_4217

1-IMG_4187

1-IMG_4192

1-IMG_4182

1-20160313_095002

No tuntuuko näiden kuvien jälkeen ees yhtään matkakuumetta? 😉

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Helie 12.6.2016 at 22:05

    Uskomattoman kaunista rantaviivaa ja saaristoa.Huipputyyppi korkeuksissa,mikä näköala .

  • Leave a Reply