Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkantekoa Bangkokista Koh Taolle

Muutama päivä Bangkokissa oli minulle tällä erää tarpeeksi ja lähdin etsimään vastapainoa kaupungin hektisyydelle Siaminlahden saarilta. Melko pikaisen tutkimuksen perusteella tulin siihen tulokseen, että edullisin tapa matkustaa Koh Taolle Bangkokista, on ottaa ensiksi juna Chumponiin ja sieltä yölautta saarelle. En tiedä, että onko näiden matkanteko tarinoiden lukeminen mitenkään erityisen kiinnostavaa, mutta tykkään tosi paljon näiden kirjoittamisesta, joten menköön 🙂

Matka lähti käyntiin Hualamphongista, Bangkokin päärautatieasemalta. Lipun ostin suoraan aseman lippuluukulta noin tunti ennen junan lähtöä (jos tiukka aikataulu, kannattaa lippu hankkia jo aiemmin). Aikataulut ja hinnat olin tarkistanut etukäteen Thaimaan rautateiden nettisivuilta. Päädyin ostamaan istumapaikan kakkosluokasta, sillä kolmosluokan vaunuja ei tässä junassa ollut ja sänkypaikka tuntui päiväsaikaan hieman turhalta investoinnilta.

1-IMG_4029

1-20160311_122501

Junat ovat melko hitaita ja usein myöhässä, mutta ne ovat mukavia ja tunnelmallisia. Raiteilla kulkevat niin paikalliset kuin matkailijatkin. Tutustun heti junamatkan aluksi amerikkalaiseen mieheen, joka on kiertänyt maailmaa jo yli kymmenen vuoden ajan. Tyyppi oli matkalla meditoimaan johonkin luostariin, joka sijaitsee pienessä kylässä Thaimaan maaseudulla. Jutellaan henkeviä, kyselen kaikenlaisia tyhmiä kysymyksiä meditoinnista ja hän yrittää patistaa minua takaisin opiskelemaan (vain siitä syystä, että se on Suomessa ilmaista, ei väliä, vaikken tietäisikään mitä haluaisin vielä opiskella).

Vaunussa on tupakoinnin kieltävä kyltti, mutta jengi käy vetämässä röökiä vaunuväliköissä siitä välittämättä. Vaikken itse polta, käyn siitä huolimatta välikössä vilvoittelemassa (vaunussa on kattotuulettimet, muttei ilmastointia) ja fiilistelemässä maisemia. Ilmavirta pöyhyttää hiuksiani kuin turbiinissa ja alan ilmeisesti huitoa jotenkin typerästi, sillä vaunun siivooja tuo minulle jostain ponnarin, jotta saan laitettua hiukseni kiinni (kuin ihana tyyppi oikeesti!) Pian minun täytyy kuitenkin mennä takaisin istumaan, koska poliisit tekevät tarkastusta junassa ja heitä kiinnostaa, mitä minulla rinkassani on. Ei tosin niin paljoa, että he alkaisivat availla sitä eivätkä he edes jaksa kuunnella loppuun, kun alan listata mukaan pakkaamiani tavaroita :DD

1-20160311_151754

1-20160311_170959

Matkan Chumponiin pitäisi kestää noin kahdeksan tuntia (riippuu hieman junatyypistä), mutta kun matkustusaika on ylittynyt jo tunnilla, emme edelleenkään ole perillä. Yritän kysellä vieressäni istuvalta tytöltä, onko hänellä mitään tietoa, kuinka kauan matka mahdollisesti vielä kestää, mutta hän ei puhu laisinkaan englantia ja vain hymyilee hämmentyneenä. Onneksi junan konduktööri lupaa tulla erikseen kertomaan minulle, kun ollaan perillä eikä minun tarvitse ahdistella tyttöä enempää kysymyksilläni.

En ole enää ihan selvillä, paljonko aikaa on kulunut, mutta kun lopulta saavutaan Chumponiin, pääsen jännittämään, ehdinkö vielä yölautan kyytiin. Satamaan on asemalta noin vartin matka ja aikaa lautan lähtöön on juuri ja juuri sen verran. Lyöttäydyn parin muun backpackerin seuraan ja otetaan yhdessä lavataksi satamaan. Maksetaan reippaasti ylihintaa, mutta sattuneesta syystä tinkimiseen ei ole aikaa. Taksi kiitää pitkin öisiä katuja ja puristan lavan reunustaa rystyset hikisinä toivoen, että pysytään tiellä. Pelkoa voimakkaampana tuntuu kuitenkin innostus, tekisi suorastaan mieli huutaa, kun on vaan niin mahtava fiilis! Kun saavutaan satamaan, lautta on jo lähtövalmiina, mutta ehditään kyytiin viimeisinä. Oon varautunut nukkumaan lattialla, mutta yllätyn iloisesti, kun astun isoon huoneeseen, joka onkin täynnä sänkyjä. Kipuan yläpetiini ja koneiden tasainen hurina tuudittaa minut uneen alta aika yksikön. Nukun koko kuuden tunnin matkan ajan ja aamulla herään määränpäästäni, Koh Taolta.

1-20160311_174140

1-20160311_175803

Paljonko tää matka kaikkiaan sitten tuli maksamaan? Juna Bangkokista Chumponiin kakkosluokassa 300 THB, osuuteni taksista Chumponin asemalta satamaan 100 THB (hintaa noin puolet liikaa, ainakin) ja yölautta makuupaikalla Koh Taolle 400 THB. Yhteensä siis 800 THB eli nykyisellä kurssilla noin 20 euroa. Aikaavieväähän tää oli, mutta itselläni ei ollut kiire ja tykkäsin vaan siitä, että hommassa oli vähän seikkailuntuntua. Toki jos aikaa on rajatummin käytössä eikä reissubudjetti oo kiinni muutamista kymmenistä euroista, niin esimerkiksi monet matkatoimistot tarjoavat bussi/lautta -yhdistelmälippuja. Ja yksi vaihtoehto on tietty ottaa Bangkokista lennot suoraan Koh Samuille ja jatkaa sieltä sitten eteenpäin muille saarille. Mutta jos miulta kysytään, niin parhaat seikkailut ja tunnelmat löytyvät ehdottomasti raiteilta!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Janika / My Cup Of English Tea 11.6.2016 at 00:00

  Thaimaan junat ovat kyllä vähintääkin mielenkiintoisia kokemuksia! 😀 Vaikka ne tuntui aina olevan myöhässä ja kolinaa ja kalinaa kuuluu joka kolkasta, jotenkin siellä osaa tuudittautua siihen, että kaikki kyllä menee hyvin ja joku kertoo kun pitää jäädä pois kyydistä. Se on sitä seikkailua!

  • Reply katareissaa 11.6.2016 at 10:49

   Jep, junat ovat kyllä ihan mahtavia! Aion ehdottomasti kulkea niillä jatkossakin, jos tilaisuus tulee 🙂

 • Reply mummi-56 11.6.2016 at 00:18

  Kyllä kiinnostaa matkantekopostaukset. Bussit, junat, rajanylitykset. Pitkät matkat tunnelmineen.
  Vähän hajanaisesti ole blogiasi seurannut, mutta yritän kuroa vanhempiakin tekstejä kasaan.
  Kirjoitat mukavasti, kaunista suomenkieltä (hah, arvaa kuka maikka), jota on helppo lukea, ja jossa on helppo elää mukana.

  • Reply katareissaa 11.6.2016 at 10:46

   Kiitos, olipa ihana kommentti! Itselleni blogeja lukiessa helppolukuisuus on yksi tärkeimmistä seikoista ja yritän täällä omassanikin pitää kielen sujuvana parhaani mukaan, vaikka kyllähän tekstiin virheitäkin jää ja välillä kirjoittaminen ei suju niin hyvin kuin haluaisin. Todella kiva kuulla, että tämäntyyppiset postaukset kiinnostavat, näitä varmasti tulee vielä paljon lisää. Kiitos vielä kommentista ja toivottavasti viihdyt blogini parissa jatkossakin 🙂

 • Reply Helie 12.6.2016 at 21:57

  Kiitos tarinoista,ihan kuin lukisin hyvää seikkailuromaania .Kyllä saat aikaan matkakuumetta,on niin hyvät kuvat,että .

  • Reply katareissaa 15.6.2016 at 23:05

   Kiitos! Ihana kuulla, että miun kirjoitukset saa aikaan tuollaisia fiiliksiä ?

 • Reply Teija 16.9.2018 at 11:16

  Hei. Oliko chumphonissa hyvät rannat? Tuo 6 lauttamatka ei yhtään innosta. Tytär haluaa Hua Hin reissulla snorklaamaan. Tosin mikään pikavene ei kiinnosta yhtään enempää, kokemus pikaveneestä viime reissulla Rayonissa ei ollut hyvä.
  Yt.Teija

 • Leave a Reply