Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bangkok – Kaupunki, josta ei voi puhua mainitsematta katuruokaa

Tämä ei ole ensimmäinen vierailuni Bangkokissa, mutta en edelleenkään oikein tiedä, tykkäänkö kaupungista vai en. Se on monien Aasialaisten kaupunkien tapaan makuuni turhan suuri, ruuhkainen ja kaoottinen, mutta toisaalta myös niin mielenkiintoinen, yllätyksellinen ja täynnä elämää. Olin täällä viimeksi syksyllä 2014 Annin kanssa ja silloin kirjoitin blogiini: ”parhaiten mieleeni jäivät varmaankin paahtava kuumuus, hetkittäin kaoottinen liikenne ja ystävälliset ihmiset.” Kaupunkiin paluu toi mieleen monia muistoja, mutta pääosin fiilikseni ovat samanlaiset kuin viime kerrallakin: kuumuus on yhä jäätävä (haha, tajuatteko ”hauskan” vitsini), liikenne yksi valtava sekasotku eivätkä ihmisetkään epäystävällisiksi ole muuttuneet. En kuitenkaan tajua, missä mielenhäiriössä oon aikoinani Bangkok -postauksen kirjoittanut, koska oon sivuuttanut kaupungin ehdottoman ykkösjutun pelkällä lyhyellä maininnalla sivulauseessa. Ehkä mun aivot on vaan olleet kuumuuden sumentamat?

1-IMG_4067

Parasta Bangkokissa ovat ehdottomasti pyörillä kulkevat ruokakojut, joita on katujen kulmissa pitkin kaupunkia. Rakastan thairuokaa ja se on yksi suosikkikeittiöistäni, joten Bangkok on minulle ruoan puolesta ihan unelmakaupunki täynnä herkullisia, ja ennenkaikkea edullisia makuelämyksiä (kauppakeskuksissa hinnat saattavat olla tyyliin seitsemänkertaisia). Osa katukeittiöistä tarjoaa ainoastaan take-away -sapuskaa, mutta toisinaan kojujen ympäriltä löytyy (usein punaisia) muovituoleja pöytineen, ja ateria on mahdollista nauttia kadulla kaiken kaaoksen keskellä. Ihan mahtava tapa päästä aistimaan kaupungin tunnelmaa! Lämpimien annosten lisäksi tarjolla on jos jonkinmoista snäkkiä, hedelmiä ja smoothieita.

1-IMG_4056

Koska en osaa thaita muutamaa fraasia enempää, ruoan tilaaminen saattaa toisinaan aiheuttaa pieniä kommelluksia. Kerran luulin tilanneeni vegeannoksen, mutta se osoittautukin äärimmäisen piikikkääksi kalaksi (urpo mikä urpo, enkö tosiaankaan tunnista vihannesta kalasta?!?) Onneksi olin ottanut safkan mukaan, ettei tarvinnut olla paikallisten tuijoteltavana, kun yritin selviytyä tilaamastani annoksesta. Sen lisäksi, että kala oli täynnä ruotoja, oli se myös maustettu äärimmäisen tuliseksi. Siinä sitten syödessäni yskin ruotoja samalla kun nenä valui ja silmät vuosi kaikesta siitä chilin määrästä :’D Mutta tätä yhtä kokemusta lukuunottamatta safka on ollut ihan 6/5 eikä missään nimessä kannata turhaan pelätä ruoan tilaamista, usein paikalliset osaavat ainakin vähän englantia ja ihan vaan havainnoimalla useimmiten pystyy tunnistamaan, millaisia herkkuja kojussa valmistuu.

1-20160308_205609

Bangkokiin (ja Thaimaahan ylipäänsä) voisin hyvinkin palata uusiksi ihan vaan ruoan takia ja kyllä täältä varmasti löytyisi vielä vaikka kuinka paljon uusia paikkoja nähtäviksi. Ehkä mie sittenkin tykkään tästä kaupungista, kun paluukin kiinnostaa. Tällä kertaa pääasia, eli Kiinan viisumin hommaaminen, on kuitenkin hoidettu, joten seuraavaksi matka jatkuu kohti palmuja, aaltoja ja valkoista hiekkaa… Toivottavasti pysytte mun matkassa mukana x

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply miraorvokki 9.6.2016 at 21:53

    Mua ahdistaa suuret kaupungit, mutta samalla rakastan niitä. Bangkok on yksi mun suuri rakkaus 🙂 Ja tosiaan – niin kuin otsikkosi sanoo.. BKKsta ei voi puhu ilman katukeittiöitä tai katuruokaa! 😀

    • Reply katareissaa 10.6.2016 at 16:26

      Miulla on isojen kaupunkien suhteen sama juttu 🙂 Erityisesti jos oon pidemmän aikaa hengaillut tyyliin jossain erämaassa, on kyllä mahtavaa päästä kaupunkiin! Joo, eikä pitäisikään puhua 😉

    Leave a Reply