Kun matkustusmukavuus vei voiton edullisimmasta hinnasta

Heti alkuun reissu-uutiset, ostin vihdoin menolipun Bangkokiin ja lähtö oisi ensi viikolla. Jännää! Ennen kuin avaan reissusuunnitelmia hieman tarkemmin, niin ajattelin kirjoittaa hieman lipun ostoprosessista. Tapahtui nimittäin jotain kohdallani harvinaista, ja mukavuudenhalu vei voiton budjettivaihtoehdosta! Olen yleensä erittäin hintatietoinen ja valmis näkemään vaivaa parhaan diilin eteen. Menopaluun Thaimaahan voi tutkimuksieni mukaan saada suht helpostikin alle 500 eurolla, mikäli löytää hyvän tarjouksen ja on ajoissa liikkeellä.

Vajaa kuukausi ennen reissua ei ole kaikista otollisin aika metsästää halpoja lentoja, jos mielessä on jokin tietty kohde ja tietty aikataulu. Löysin kuitenkin vielä lippuja varsin ok hintaan, edullisimmat menolennot Bangkokiin olisivat rokottaneet tiliä vain noin 240 euroa. Kyseinen tarjous oli Norwegianin, jolla oon lentänyt melko usein Euroopan sisäisiä lentoja ja ollut yhtiöön varsin tyytyväinen. Mannerten välinen pitkä lento ilman mitään mukavuuksia ja pitkä odotusaika konetta vaihtaessa kuitenkin hieman epäilyttivät. Norskin lisäksi harkitsinkin taittavani matkan sinivalkoisin siivin, sillä Bangkokiin oli tarjolla myös Finskin suoria lentoja, mutta niiden hinta oli jo budjettiini nähden varaushetkellä turhan korkea enkä sentään täysin holtittomaksi heittäytynyt.

1-DSC_1274

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaihtoehtojen puntarointi päättyi siihen, etten buukannut kumpaakaan näistä lennoista, vaan Turkish Airlinesin 360 euroa maksaneet lennot Istanbulin kautta Bangkokiin. Tähän hintaan saattaisi melkein irrota menopaluukin, jos osuisi hyvä tarjous kohdalle, mutta itse olin myöhään liikkeellä ja haussa pelkkä menolento.  Oon lentänyt turkkilaisella viimeksi pari vuotta sitten Etelä-Afrikkaan ja takaisin, ja se on tähän mennessä ehdottomasti suosikkiyhtiöni. Palvelu oli ainakin tuolloin miellyttävää, koneet nykyaikaisia, safkat hyvät (lentokoneruoaksi), viihdetarjonta lennolla kattava ja yksityiskohtana mainittakoon, että vessassa oli peräti tuoreita leikkokukkia.

Päädyin siis maksamaan pelkästä mukavuudenhalusta yli 100 euroa ylimääräistä budjettivaihtoehtoon nähden. Yritän olla ajattelematta, mitä kaikkea tuolla rahalla saisikaan Kaakkois-Aasiassa! Mutta toisaalta koen saavani paljon lisäarvoa tuolla reilulla satasella: lento lähtee ja saapuu kohteeseen miellyttävään aikaan (ei tarvitse herätä aamuvarhaisella), lipun hintaan sisältyy jo valmiiksi 30 kiloa lähtöselvitettyjä matkatavaroita käsisten lisäksi (ei tarvitse panikoida, näyttääkö vaaka liikaa) ja lisäksi siihen kuuluu kaikki mukavuudet lennolla (ei siis tarvitse maksaa erikseen vedestä, viinilasillisesta tai vaikka peitosta). Lentoon toki sisältyy yksi välilasku, mutta odotusaika Istanbulissa on lyhyehkö. Toivon todella, että Turkish Airlines on vielä yhtä hyvä kuin muistelin eikä tarvitse katua tätä sijoitusta. Ainakin tällä hetkellä valinta tuntuu oikealta, ihan huippua päästä aloittamaan reissu pehmeästi, tingitään sitten jostain matkan varrella ja palataan takaisin laskemaan senttejä!

1-DSC_2256

Ihan mielenkiinnosta ajattelin kysyä, että miten olisit itse toiminut tässä tilanteessa: maksanut hieman enemmän mukavuudesta vai säästänyt nämäkin roposet tien päälle? Onko joku muuten lentänyt pitkiä matkoja halpalentoyhtiöillä? 

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Noora 1.3.2016 at 15:31

  Kyllä mäkin kaukolennolla maksan mielelläni vähän enemmän lentomukavuudesta kuin menen absoluuttisesti halvimman hinnan perässä. Nytkin olen lähdössä ensi viikolla New Yorkiin, jonne valikoin satasen edullisempien välilaskullisien lentojen sijaan suorat Finnairin lennot. Ei ainakaan tarvii panikoida, että myöhästyy jatkolennolta 🙂 Turkishilla lensin pari kertaa viime vuonna, ensin Istanbulin kautta Singaporeen ja sitten ihan vain Istanbuliin. Ei mitään valittamista lentoyhtiöstä. Hyvää palvelua, maistuvaa ruokaa ja kaikki toimii. Mun lento Istanbul-Singapore oli todella tyhjä ja sainkin nukkua omalla penkkirivillä pötköttäen, sain vielä kahmia kaikki sen rivin peitot ja tyynyt omaan käyttööni ja nukuin todella makeasti 😀

  • Reply katareissaa 2.3.2016 at 20:32

   Oi New York, ei muuta ku hauskaa matkaa sulle! Kieltämättä suorassa lennossa on paljon hyviä puolia, pidemmällä välilaskullahan saattaa jo palaa satanen tyyliin kentällä, jos jotain syö tai innostuu vaikka shoppaamaan 😀 Kiva kuulla, että Turkish on toiminut! Toi oma penkkirivi kuulostaa kyllä niin mahtavalta, osuispa miunkin lennolle…;)

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 1.3.2016 at 17:48

  Mä oisin varmaan kärvistellyt tolla Norwegianilla, mutta ei huono toi Turkishin diilikään! 🙂

  • Reply katareissaa 2.3.2016 at 20:37

   Ei munkaan mielestä mikään huono diili 🙂 Mutta oon kyllä edelleen hämmentynyt, että tuli panostettua, normaalisti kun oon tottunut kärvistelemään ihan kunnolla marginaalisten(kin) säästöjen toivossa :DD

 • Reply tennisverkko 4.3.2016 at 08:31

  Kyllä mäkin usein valkkaan sen vähän hintavamman, kun tavallaan se ”väliraha” saattaisi mennä sillä edullisemmalla lennolla juurikin johonkin muuhun, niin kuin ruokiin tai kuljetuksiin.
  Esim. Lontooseen mennessä valkkaan aina vähän hintavammat lennot Heathrowlle, kun edullisemmat lennot vaikka Gatwickiin -> Heathrowlta keskustaan pääsee metrolla parilla punnalla, Gatwickilta juna maksaa hyvässä lykyssä 20 puntaa ja bussi (ei ilmainen sekään) kestää reilu pari tuntia, niin missä se parikympin säästö sitten enää näkyykään 😀

  • Reply katareissaa 5.3.2016 at 17:14

   Hyvä pointti! Joskus sitä tuijottaa hintaa niin sokeasti, että unohtaa kokonaan juurikin noi ruoat ja kuljetukset. Joskus Lontoossa käydessäni miun pitikin ottaa bussi kentälle (oiskohan ollu just Gatwick) ja siinä se säästö sitten varmaan menikin 😀

  Leave a Reply