Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mercat del Encants – Aarreaitta ja kaatopaikka saman katon alla

Jos kirppareilla kiertely kiinnostaa vähääkään, niin Barcelonan Mercat del Encants on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Kyseessä on kaupungin ylivoimaisesti tunnetuin ja suurin kirpputori, joka on muuten myös yksi Euroopan vanhimmista. Kirppis kokoaa viikoittain yhteen yli 500 myyjää ja tuhatmäärin kirppishaukkoja, jotka suuntaavat paikalle edullisten löytöjen toivossa.

x2

1-IMG_3765

Mercat del Encants on mielenkiintoinen paikka, se on kuin aarreaitta ja kaatopaikka samassa paketissa. Todellisia aarteita edustavat esimerkiksi antiikkiesineet ja vintagehuonekalut, mitkä vaihtavat omistajiaan kolmesti viikossa järjestettävissä huutokaupoissa, joissa harvinaisimpien arvoesineiden hinnat saattavat nousta huomattaviin summiin. Hämärämpää osastoa voi puolestaan löytää suuntaamalla katseensa kirppishallin lattioille viskeltyihin tavararöykkiöihin ja pahvilaatikoihin, tarjolla on niin aikuisviihdettä, halpaa kiinalaista tuontikrääsää kuin käytettyä kosmetiikkaakin. Ääripäiden väliin mahtuu tavaraa laidata laitaan: vaatteita, kirjoja, auton osia, sisustusesineitä, kodinkoneita, keramiikkaa ja käsitöitä. Yksi kirppiksen parhaita puolia onkin yllätyksellisyys – ikinä ei tiedä, mitä tulee vastaan seuraavaksi!

1-IMG_3775

1-IMG_3860

1-IMG_3770

Valikoiman monipuolisuus takaa sen, että kirppikseltä löytyy jokaiselle jotakin. Toisaalta tässä on myös haittapuolensa: itseään kiinnostavia tuotteita voi olla hankala löytää ja hetkittäin tavarapaljous suorastaan sokaisee. Mercat del Encants on muuttunut vuosien saatossa paljon, sillä vielä muutama vuosi sitten tapahtuma järjestettiin ulkotiloissa ja fiilis oli jotenkin vähemmän kaupallinen. Nyt tapahtuma taas pidetään monikerroksisessa hallissa ja tapahtuma muistuttaa lähes enemmän markkinoita kuin kirpputoria.

1-IMG_3774

1-IMG_3773

1-IMG_3771

Toisaalta syy siihen, että meno tuntui makuuni liian rauhattomalta, saattoi olla se, että visiittini osui lauantaiaamupäivään. Ihmisiä oli paikalla niin paljon, ettei kirppiksellä pystynyt katselemaan tuotteita rauhassa eikä kuvienkaan räpsiminen ollut helppoa, kun jengi törmäili suhun tai olit jatkuvasti muiden tiellä (sori siitä).   Jos siis haluaa vain kierrellä rauhassa ja ihmetellä myynnissä olevia tavaroita, kannattaa valita ajankohta huolellisemmin. Aamupäivät, ja erityisesti viikonloput, ovat luonnollisesti kaikista kiireisimpiä hetkiä, joten jos haluaa olla allekirjoittanutta viisaampi niin on hyvä idea ajoittaa kirppiksellä käynti pahimpien ruuhkapiikkien ulkopuolelle. Jos tarkoitus taas on tehdä ostoksia, niin silloin kannattaa kyllä suunnata mestoille heti ovien avattua. Nopeimmat vievät parhaat päältä ja myöhemmin iltapäivästä osa myyjistä saattaa lähteä kotiin, vaikka kirppis virallisesti onkin auki iltaan saakka.

1-IMG_3777

1-IMG_3776

1-IMG_3761

Mercat del Encants

Sijainti: Av. Meridiana 69. Gloriesin aukio sijaitsee keskeisellä paikalla, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Metrolla perille vie punainen linja (L1) ja pysäkki Glories. Paikalle pääsee myös sporalla tai bussilla.

Aukioloajat: MA, KE, PE, LA 9:00 – 20:00. Aukioloajat kannattaa varmistaa esimerkiksi täältä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply