Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miltä tuntuu vanha asuinkaupunki lähes 4 vuotta myöhemmin?

En olisi arvannut, kuinka jännittävää voikaan olla palata vanhaan asuinkaupunkiin useamman vuoden tauon jälkeen. Moni varmaankin nyt ajattelee, että jos kaupunki kerran on entuudestaan vanha tuttu, niin mitä jännittämistä siinä muka on? Niin luulin itsekin, kunnes viime marraskuussa koitti vihdoin aika palata takaisin Barcelonaan – kaupunkiin, joka oli neljä vuotta sitten minun kotini.

Olin paluusta innoissani, sillä  olin vuosien varrella ikävöinyt Barcelonaa useasti ja sille oli muodostunut sydämeeni aivan erityinen paikka. Mutta innostukseen sekoittui hieman yllättäen myös jännitystä. Onhan neljä (4!?!) vuotta pitkä aika, jonka varrella ehtii muuttua monikin asia. Aloin ennen lähtöä pohdiskella ihan käytännön asioita: osaankohan enää käyttää metroa (ennen kun tiesin jopa mihin kannattaa istua, että on valmiiksi lähellä oikeeta uloskäyntiä) tai pystynkö enää edes tyyliin hoitamaan ravintolatilausta espanjaksi?  Eniten kuitenkin huolestutti, että mitä jos kaupunki on muuttunut liikaa eikä enää tunnukaan omalta. Jos minusta tuntuukin, että jotain puuttuu, kun vaihtokaverit ovat muuttaneet pois eikä omaa asuntoa enää ole.  Tai jos sitä huomaakin itse muuttuneensa niin paljon eivätkä vaalimani muistot vastaa lainkaan todellisuutta. Apua, entä jos en enää pidäkään Barcelonasta ja joudun etsimään uuden suosikkikaupungin?

1-IMG_3818

1-20151109_173931

1-IMG_3847

1-20151109_171926

1-20151109_151658

Jännityksestä huolimatta päätin palata ottamaan asiasta selvää. Ja onneksi päätin, sillä Barcelona tuntui yhä kotoisalta ja minusta tuntui hyvältä olla siellä. Kävin pyörimässä entisillä kotikulmillani ja ihailemassa vanhaa kotitaloa, joka seisoi yhä paikallaan (tosin mihin talot muka katoaisivat?) Käväisin myös entisessä lähikaupassa ihan vaan nostagian vuoksi, mutta yliopistolta maltoin sentään pysyä poissa. Toki neljässä vuodessa Barcelona on muuttunut tietyin tavoin, mutta sen charmi on säilynyt ja kaupungin kauneus saa minut yhä hämilleen. Parasta on, kun kaduilla kävellessä saattaa aivan yhtäkkiä palata mieleen joku jo unhoksiin painunut muisto. Oonko joskus tosiaan asunut täällä?

1-20151113_172218

1-20151113_171352

1-20151113_161429

1-IMG_3833

1-IMG_3828

Tutussa kohteessa on ehdottomasti se hyvä puoli, että kaikki ns. pakolliset jutut on jo koettu, ja voi hyvällä omallatunnolla ottaa rennommin (tosin Sagrada Familia oli pakko käydä katsastamassa, mutta en pistänyt merkille huomattavaa edistystä tässä ikuisuusprojektissa viime kertaan verrattuna). Pääasiassa keskityin reissullani asioihin, joista tiedän pitäväni, mutta jätin myös reilusti aikaa vaan olemiseen ja fiilistelyyn.  On mahtavaa vaan kierrellä ympäri kaupunkia ilman tarkkaa suunnitelmaa tai tiukkaa aikataulua. Vaikka tunnenkin Barcelonaa melko hyvin, niin löydän joka kerta myös jotain uutta. Kaupunki on yksityiskohtia täynnä ja se lumoaa minut kerta toisensa jälkeen.  Hetkittäin joudun muistuttelemaan itselleni, et jos asuisin täällä, se olisi erilaista. En voisi vaan haahuilla ympäriinsä aamusta iltaan tai hengailla rannalla tuntikausia. Vaikka nyt kaikki onkin vaan ihanaa ja täynnä , niin arki on arkea missä tahansa.

1-20151113_152400

1-IMG_3813

1-IMG_3822

1-20151110_164351

1-IMG_3760

Olen onnellinen, että palasin Barcelonaan ja tämä matka täytti kaikki odotukseni. Pääsin pakoon Suomen pimeintä vuodenaikaa. Aikaa vain itsellleni. Hetken vain olla ja ajatella. Hyvät puitteet harjoitella ruosteeseen päässyttä espanjan kieltäni. Mahdollisuuden seikkailla ja nähdä uusia paikkoja. Tilaisuuden pitää hauskaa, fiilistellä ja kerätä uusia muistoja.  Reissuni sai minut myös rakastamaan Barcelonaa yhä enemmän ja tiedän, että tuun palaamaan sinne vielä varmasti useita kertoja. Toivottavasti seuraavaa kertaa ei tarvitse odottaa kokonaista neljää vuotta!

1-20151129_135325

1-IMG_3805

1-IMG_37871-20151113_180520

Olisi kiva tietää, onko kellään vastaavia kokemuksia? Onko sulla kenties sellaista paikkaa, johon palaat uudestaan ainakin silloin tällöin, vai etsitkö mieluummin joka reissulle jotain uutta?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Masa 16.2.2016 at 01:37

  Barcelonaan palaan takuulla joskus uudestaan, itse vietin siellä vuonna 2013 vain pari päivää, josta vain yksi päivä ihan keskustassa.

  Eli jäi melko pintaraapaisuksi tuo, on ollut ajatuksena joskus lentää Barcelonaan, ja olla siellä ainakin viikko…

  • Reply katareissaa 16.2.2016 at 19:53

   Lienee ehkä ilmiselvää, mutta suosittelen ehdottomasti! Sinne saa suoria lentojakin niin edullisesti eikä matkakaan oo pitkä 🙂

  Leave a Reply