Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bordeaux – Vähän viiniä ja aika paljon muutakin

Yksi matkustamisen parhaista puolista on ehdottomasti tilaisuus tavata uusia ihmisiä ympäri maailmaa ja mahdollisesti saada uusia ystäviä. Tutustuin Ausseissa reissaillessani mm. ihanaan ranskalaispariskuntaan, joiden kanssa oltiin jonkin aikaa samassa työpaikassa ja tuli vietettyä enemmänkin aikaa yhdessä. Tyypit muuttivat syksyllä takaisin Ranskaan, sillä hekään eivät onnistuneet saamaan viisumia toiselle vuodelle. Tuli sitten puheeksi, että oon menossa Barcelonaan ja Pohjois-Espanjaan, ja ystäväni ehdottivat, että voisin tulla samalla reissulla tervehtimään heitä Bordeauxiin. Kutsun saatuani ei tarvinnut kauaa miettiä, että lähteäkö vai ei. En nimittäin keksi parempaa tapaa päästä tutustumaan uuteen paikkaan kuin paikallisten kavereiden kanssa.

1-IMG_3418 1-20151122_171549 1-20151122_1717421-IMG_3521Bordeaux on tunnelmallinen ja tyylikäs kaupunki Lounais-Ranskassa. Se muistuttaa tietyllä tapaa Pariisia, mutta ilmapiiri tuntui heti kotoisammalta ja lämpöisemmältä (tämä tosin saattoi hyvin johtua ihanista hosteistanikin).  Kaupunki on perustettu jo ennen ajanlaskumme alkua ja paikka suorastaan henkii historiaa. Bordeaux muodostaa ainutlaatuisen arkkitehtuurisen kokonaisuuden ja kaupungin asemakaava onkin päässyt kokonaisuudessaan Unescon maailmanperintöluetteloon. Mielestäni varsin ansaitusti, sillä rakennukset olivat paikoin niin upeita, että niskani menivät jumiin kaikesta siitä jatkuvasta ylöspäin tuijottelusta.

1-IMG_3427 1-IMG_3432 1-IMG_3435 1-IMG_3398 1-IMG_3406

Kaupungin keskeisimmät nähtävyydet sijaitsevat lyhyen matkan päässä toisistaan ja paikkoihin on helppoa tutustua kävellen. Kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat mm. Grand Theatre, Cathedrale Saint-Andre, Pont de Pierre,  Monument aux Girodins ja kasvitieteelliset puutarhat. Oma suosikkini oli Place de la Bourse -aukio, jossa voi selkeänä päivänä ihastella kuninkaallisen palatsin kuvajaisen heijastusta vesipeilin kautta. Tykkäsin kovasti myös jokea seurailevasta rantabulevardista. Paikka on kesäaikaan varmasti ihana kohde mennä vaikka rullaluistelemaan tai sitten vaan nauttimaan lasi viiniä terassille.

1-20151124_140723 1-IMG_3410 1-IMG_3413 1-IMG_3464 1-IMG_3436

Nähtävyydet käy läpi melko nopeasti, mutta Bordeauxin viehätyksestä voi nauttia myös vaan kuljeskellen ympäriinsä kaupungin kaduilla. Vanhankaupungin aukiot ovat täynnä ravintoloita ja kansainväliset keittiöt ovat niissä vahvasti edustettuina. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti maistaa myös paikallista ruokaa, ja tietysti viinejä, jotka ovat alueella erinomaisia. Shoppailumahdollisuudet vaikuttivat myös varsin potentiaalisilta, kaupungissa on nimittäin Euroopan pisin ostoskatu, Rue Sainte Catherine. Ystäväni kertoivat, että yleensä he viettävät aina vieraidensa kanssa ainakin yhden päivän, joka pyhitetään täysin shoppailulle. Minulta jäi ostospäivä tällä kertaa väliin, sillä matkustin pelkillä käsimatkatavaroilla, mutta ehkä se ei ole ainoastaan negatiivinen asia :DD

1-IMG_34431-IMG_3441 1-20151124_1630431-20151124_1624441-IMG_3470Marraskuu ei ole ajankohtana mikään ihanteellinen matkustuskuukausi ja kuten kuvistakin näkee, niin sää oli valtaosan ajasta melko harmaa. Säästä huolimatta visiittini oli kokonaisuudessaan oikein onnistunut eivätkä nämä kuvat tee ollenkaan oikeutta Bordeauxille.  Reissun parasta antia olivat ehdottomasti hyvä ruoka, ensiluokkaiset viinit ja loistava seura. Plussaa myös kaupungin hyvästä sijainnista, ehdittiin nimittäin tekemään useampia päiväretkiä lähialuille. Kohteina olivat mm. Atlantin rannikon pienet ranskalaiskylät, Citadelin keskiaikainen linnoitus, viinitilat, Antilles de Jonzac -kylpylä ja Euroopan korkein hiekkadyyni Dune du Pilat, josta kirjoitin postauksen jo aiemmin (juttu löytyy täältä). Mutta seuraavan kerran, kun suuntaan Ranskaan, niin ajoitan reissun ehdottomasti kesäaikaan. Sitä ennen toivoisin kuitenkin saavani ihanat ja vieraanvaraiset ystäväni vastavierailulle Suomeen. 1-20151124_162526 1-20151124_162656 1-20151122_165509

Suosittelen Bordeauxia matkakohteeksi varsinkin jos pitää kaupunkilomista, upeasta arkkitehtuurista ja hyvästä viinistä.  Nyt on muuten viini tullut mainittua sen verran useasti, että voisi melkein vaihtaa tän postauksen otsikosta sanat ”vähän” ja ”aika paljon” toisin päin…

Lippuarvonta Matkamessuille on vielä hetken aikaa käynnissä. Käy ihmeessä osallistumassa kirjoittamalla kommentti tähän postaukseen, jos ilmaiset liput kiinnostaa. Palailen asian tiimoilta myöhemmin tänään! 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply