Suomen suurin matkablogiyhteisö

Blogihaaste – 10 matkakuvaa

Teki mieli postata tänään jotain kevyttä, koska eilinen postaus matkaunelmistani venyi melko massiiviseksi paketiksi. Onneksi satuin huomaamaan Journey Diary -matkablogista blogihaasteen, johon päätin tarttua (voit linkin kautta halutessasi katsoa tarkemmat ohjeet haasteeseen).

Kyseisen haasteen ideana on etsiä kymmenen matkakuvaa, jotka sopivat esitettyihin teemoihin. Haasteen toteuttaminen osoittautuikin hitsin hauskaksi puuhaksi, kun pääsi samalla kaivelemaan kuva-arkistojen kätköistä vanhoja reissukuvia.

Tää kymmenen matkakuvan -haaste on ollut blogeissa ilmeisen suosittu, mutta jostain syystä koko juttu on aiemmin mennyt minulta ihan totaalisen ohi? No mutta täältä tullaan tuttuun tapaan vähän jälkijunassa 😀 Tajusin muuten juuri, että tää on jo kolmas lista blogissani peräkkäin. Yritän seuraavan kerran tuottaa jotain erilaista sisältöä vaihtelun vuoksi. Mutta nyt ne kymmenen matkakuvaa!

1)Kuva täydellisestä hetkestä1-2.1

Tää eka kohta aiheutti eniten päänvaivaa, sillä reissut tuntuu usein olevan täydellisiä hetkiä täynnä! Päädyin lopulta tähän Dubain reissulla hotlan uima-altaalla napattuun fotoon. Otettiin pari vuotta sitten serkkuni kanssa äkkilähtö aurinkoon pakoon Suomen syksyä. Ihan mielettömän hauska reissu ja nauroin ääneen monta kertaa, kun selailin läpi näitä kuvia.

2)Perinteinen turistikuva1-2.2

Poseeraus Pariisissa Eiffel-tornin juurella, turistimpaa aihetta saa hakea. Kuva on otettu vuonna 2012, oon näköjään ollu silloin vielä aikamoinen babyface 😀

3)Kuva mahdollisimman kaukaa1-IMG_1829

Googlettelun perusteella Uusi-Seelanti vaikuttaisi olevan maantieteellisesti kaukaisin paikka, missä olen käynyt. Ei Suomesta paljoa kauemmaksi taida päästäkään? Kuva on Eteläsaarelta, Lake Pukakilta. Harmi, että se on niin kaukana!

4)Suurkaupungin sykettä1-2.4

Piccadilly Circus Lontoossa sopi mielestäni hyvin tähän kohtaan.

5)Zzz – matkustaminen väsyttäädd1

Jos väsyttää, niin paras paikka on todistetusti riippumatto!

6)Auringonlasku1-2.6

Rakastan auringonlaskuja ja arkistoissa olikin niistä kuva jos toinenkin. Päädyin lopulta tähän Etelä-Afrikan reissulla napattuun otokseen. Jos muuten haluaa mennä Cape Townissa ihailemaan auringonlaskua, niin Signal Hill on siihen mainio vaihtoehto.

7)Herkuttelu olennaisena osana reissuja1-2.7

Kuvassa on ehkä yks herkullisimmista jälkiruuista, joita oon ikinä syöny. Kyseisen annoksen nautiskelin Skotlannin reissulla ja kahvila oli muistaakseni nimeltään Three Steps to Heaven. Ei vois olla osuvampi nimi! Muutenkin tuolla reissulla tuli maisteltua  paljon kaikenlaista haggis-sipseistä uppopaistettuun Mars-patukkaan.

8)Hehkutettu nähtävyys, joka olikin pettymys1-316811_303030829726852_1601344379_n

Köpiksen Pieni merenneito -patsas ei varsinaisesti ollut pettymys, mutta lähinnä hämmästyin sitä, kuinka pienikokoinen patsas todellisuudessa oli. Kööpenhamina on kyllä ihana kaupunki!

9)Teen mitä vain hyvän otoksen eteen1-2.9

Onnistuneen kuvan varmistamiseksi joutuu välillä tekemään kunnolla töitä, todisteena yllä oleva foto. Räpsin kuvan eteen kymmeniä ruutuja, säädin asetuksia, kokeilin erilaisia kuvakulmia ja yritin ymmärtää kaverini vision… Sitten piti vielä odotella auringonpilkahdusta, että saatiin kuvaan oikeanlainen valo. Valokuvaaminen on kaikkea muuta kuin helppoa!

10)Kuva roadtripiltä1-IMG_0630

Tää kuva on tainnut jo näkyä blogissa aiemminkin, mutta menköön. Meidän menopeli ja upea auringonnousu, ehkä yks kauneimpia roadtrip-fotoja ever :))

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply