Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkahaaveiden tämän hetken TOP10

Ulkona paukkuu pakkanen, Matkamessut lähestyvät ja koko vuosikin on vasta ihan alussa. Voiko hei olla täydellisempää hetkeä unohtaa hetkeksi realismi ja vain heittäytyä täysillä haaveiden maailmaan?

Oon koonnut tähän postaukseen kymmenen matkakohdetta, joista haaveilen eniten just nyt. Lista ei todellakaan oo mikään realistisessa mielessä toteutettu suunnitelma vuoden 2016 matkoista, vaan näiden unelmien toteuttamiseen menee varmasti pidemmän aikaa, mutta ainahan sitä voi haaveilla. Ja toisaalta, ne hulluimmiltakin tuntuvat haavet voivat käydä toteen, ehkä tämänkin listan unelmakohteista vielä joihinkin tänä vuonna pääsen matkustamaan.

Voin muuten kertoa, ettei ollut mikään helppo homma valita vain kymmenen unelmakohdetta. Otinkin listan suhteen hieman vapauksia ja joihinkin kohtiin oon tavallaan yhdistänyt useamman kohteen, mutta silti listalta jäi yhä monia paikkoja pois. Niin mielettömästi upeita kohteita ja vain rajallisesti aikaa (esimerkiksi Etelä-Amerikan kiertelyyn voisin hyvin kuvitella käyttäväni kokonaisen vuoden). Ja uusia kohteita tulee jatkuvasti, varsinkin Instagram ja blogit ovat tässä suhteessa suorastaan bensaa liekkeihin. Matkaunelmien listani tuntuukin kasvavan nopeampaa tahtia kuin saan sieltä kohteita tiputeltua veke. Eikä matkakuumeeseen aina ees suinkaan auta se, että pääsee käymään jossain kohteessa. Esimerkiksi Uusi-Seelanti oli pitkään yksi unelmakohteistani ja viime vuonna vihdoin pääsin sinne. No tulos on se, että aikaa visiitistä on kulunut alle vuosi ja haaveilen jo nyt uusintareissusta…Eikä ees oo ainoo kohde, jonka kanssa on käynyt näin! Vaarallista hommaa tää matkustelu 😀

Mutta nyt höpinät sikseen ja asiaan! Kymmenen kärjen oon valinnut puhtaasti tän hetkisen fiiliksen perusteella. Huomenna lista saattaisi näyttää jo (ainakin osittain) ihan erilaiselta. Huom. Kohteet eivät ole missään järjestyksessä. Huom. Kuvat lainattuja, kuvan alkuperäiseen lähteeseen pääset halutessasi klikkaamalla kuvaa.

1.Kalifornia / USA:n länsirannikko

Kiinnostustani Yhdysvaltoihin voisi kuvailla kausiluonteiseksi: joskus ei erityisemmin nappaa, toisinaan taas haluan palavasti päästä jenkkilään. Tällä hetkellä on menossa toi jälkimmäinen kausi, ja sitä on oikeastaan jatkunut jo viime keväästä lähtien. Oon kai vasta vähän aikaa sitten ymmärtänyt, että Jenkit on paljon muutakin kuin pikaruokaa, änäri, Disneyland, Victoria’s Secret ja Hollywood. Sanokaa vaan, olikin jo aika valaistua tän asian suhteen! Tällä hetkellä onkin suunnitelmissa roadtrip Amerikan länsirannikolle, kohteina ainakin LA, San Francisco, Grand Canyon ja muutamia kansallispuistoja. Myös Yellowstone pitäisi jotenkin mahduttaa mukaan. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin ensi syksynä mennään!landmark-bridge-cliff-california-large Monument_Valley_from_Visitor_Center4924605605_139e7e71c9_b

2.Norja

Norja on mielestäni onnistunut matkailumarkkinoinnissaan hyödyntämään  sosiaalisen median kanavia todella tehokkaasti. Ainakin minut maa on kietonut pauloihinsa ihan täydellisesti! Ennen toiveissani oli vaatimattomasti vaan käydä nopeasti kolmen valtakunnan rajalla ja ehkä Jäämeren rannikolla kokeilemassa varpaalla, onko vesi uimakelpoista. Nyt ollaan tilanteessa, jossa haaveilen pidemmästä roadtripistä läpi maan. Ois ihan unelmaa huristella kesäaikaan läpi Norjan, ihastella vuonoja, huokailla vuoristomaisemille ja fiilistellä yötöntä yötä. Erityisesti Lofootit ja Trolltunga kiinnostavat. Ainoastaan maan hintataso kauhistuttaa, mutta ollaanhan sitä ennenkin selviydytty useampi viikko nuudeleiden voimalla :D. 800px-Trolltunga_2 800px-Preikestolen_Pulpit_Rock_Lysefjord_Norway 800px-Reine_Lofoten_2009

3.Islanti

Pysytään Pohjoismaissa, luontokohteissa ja roadtripeissä. Norjan tapaan oon kiinnostunut Islannista vastikään, mihin on myös ollut kanssabloggaajilla ja somella iso vaikutus. Haaveilen, en enempää enkä vähempää, kuin koko maan käsittävästä reissusta, haha. Erityisesti Islannin luonto ja maisemat ihastuttavat. Vesiputouksia, vuoria, kansallispuistoja, kuumia lähteitä… Koska mennään?

1-9997818635_d415938f3b_o 15270697893_77bf1bb0e2_o 4087809962_a4b39b8ce7

4.Länsi-Australia

Australia on minulle tuttu paikka jo entuudestaan, mutta en vielä ole ehtinyt lainkaan käymään maan länsiosissa. Tähän asiaan pitää saada muutos jossain vaiheessa! Haaveilen useamman kuukauden mittaisesta reissusta, jolla ei tarvitsisi kiirehtiä ja voisi vaan kierrellä rantoja ja kansallispuistoja tyyliin campervanilla. Kohteita olisivat ainakin: Perth, Rottnest Island, Margaret River, Pink Lake, Esperance, Cape Range National Park, Cape Le Grand National Park, Ningabo National Park ja Broome. Ois siistiä jatkaa reissua rannikkoa pitkin aina Darwiniin asti, ja jos aika (ja budjetti) sallisi, niin oishan se ihan siistiä käydä takamailla tsekkaamassa se kuuluisa punainen kivi ja kuninkaiden kanjoni.5277498539_235cd7af8a_b6587887155_3b90ec6234_brottnest-island-51436_960_720

5.Trans-Siperia

Legendaarinen Trans-Siperian junamatka kiehtoo minua ihan mielettömästi. Venäjä on niin valtava maa enkä oo itänaapurissamme vieraillut Pietaria pidemmällä. Oon opiskellut aikoinani venäjää useamman vuoden, joten oisi jännä nähdä, pystyisinkö vielä selviämään venäjäksi (ja tietysti samalla minua kiinnostaisi nähdä maata laajemmin ja ymmärtää kulttuuria paremmin). Odottaisin tältä matkalta lähinnä täysin erilaista matkakokemusta ja reissu ois varmasti todella maailmankuvaa avartava kokemus. Moskovan ja pikkukylien välinen kontrasti on varmaan aikamoinen, myös Baikalin alue kiinnostaa erityisesti. Vladivostokin sijaan päättäisin matkan Pekingiin, jonne matkaisin Mongolian kautta. Venäjän epävakaa tilanne (ja viisumisäätö) laimentaa hieman matkustusintoa, mutta toisaalta koskapa Venäjän tilanne muka oisi täysin vakaa? Matkan tulisi kuitenkin sijoittua kylmimmän talven ulkopuolelle, koska Siperia talvella, ei kiitos. Tästä en tingi!

125083668_20cc78b716_o

Djek London Lake, Kolyma, Russia

Mongolia-Shaman-Horse-Trek-01

6.Malediivit & Sri Lanka

Oon taas vähän ahne, kun niputan kaksi kohdetta yhteen, mutta kuten totesin, kymmenen kohdan lista on tarpeeks haastava keissi muutenkin. Ja sitä paitsi nää kaksi maata ois oikeesti kätevä yhdistää samaan reissuun, esim. kuukauden matka, josta viikko Malediivien saariparatiisissa rentoilemassa ja loppuaika reppureissaamassa Sri Lankassa. Vois olla aika toimiva kombo vai mitä?

800px-Adaaran_Club_Rannalhi 8517612245_81cb13120b_o4382569524_46d6a9cdbf_o

7.Tyynenmeren saaret

Fidzi sai minut rakastumaan Oseaniaan ja vakuuttuneeksi siitä, että Tyynenmeren saaria oisi päästävä koluamaan enemmänkin. Ihania rantoja, todella ystävällisiä ihmisiä, erilainen (muttei liian erilainen) kulttuuri, iloinen ja rento tunnelma…  En osaa sanoa, että mikä maa minua nyt eniten kiinnostaisi: ehkä Tonga, Samoa, Vanuatu tai joku Ranskan Polynesian saari. Myös Hawaii kiinnostaisi, vaikka oonkin kuullut siitä räikeästi keskenään ristiriidassa olevia mielipiteitä. Oseaniaan päästäkseen pitäisi melkein tehdä maailmanympärimatka, sen verran kallis reissu muuten. Ei ehkä kovin ajankohtainen toive, mutta eihän sitä koskaan tiedä!

796px-BoraBora_SEtienne 8450195210_c14b253855_b800px-South_Point_Big_Island

8.Balkanin niemimaa

Palataan lähemmäs, sillä Euroopassakin on vielä niin paljon nähtävää ja koettavaa! Esimerkiksi Balkanin niemimaa kiinnostaisi, kohteina voisivat olla ainakin Kroatia, Montenegro ja Albania. Tyyliin kuukauden reissu kesäaikaan joko roadtriphengessä tai sitten reilaten/bussilla/liftaten, vois olla erittäin jees!dubrovnik-512798_960_720 Gjipe_beach,_Albania 4971312052_4b896ba198_o

9.Italia

Tarkemmin kun ajattelee, niin tuntuu hullulta, etten oo käynyt vielä Italiassa? Miksi?!? Eikö syyksi Italian matkaan riitä jo pelkästään se, että pizza on mun lempiruoka ja rakastan jäätelöä? Sen lisäksi, että herkuttelisin niin maan perusteellisesti, ois kiinnostavaa vaan kierrellä ympäriinsä. Kohteina ainakin Venetsia, Amalfin rannikko, Gardajärvi, Rooma…

3443563010_1dcc9f99a8_o tuscany-984014_960_720 31029496_be8ee0477d_o

10.Etelä-Amerikka

Säästin viimeiseksi Etelä-Amerikan (jep, ahnehdin tähän kohtaan törkeästi kokonaisen maanosan), joka on ollut matkahaaveideni kärkisijoilla ties kuinka kauan. Unelmareissu kestäisi useamman kuukauden ja siihen sisältyisi useita maita, kuten Brasilia, Argentiina, Chile, Ecuador, Peru… (voisin listata tähän suoraan kaikki maat, hehe). Etelä-Amerikka on toistaiseksi jäänyt vaan suureksi toteutumattomaksi haaveeksi, koska unelmareissuuni pitäisi malttaa säästää paljon rahaa ja ehkä vähän suunnitellakin, missä kaikkialla sitä kävisi. Nuorempana taisin haaveilla, että tekisin tän matkan joskus yhdessä poikaystävän kanssa, mutta tossa on kyllä se riski, että matka jää ikuisesti vaan suureksi haaveeksi ellen sitten joskus päädy yhteen jonkun toisen reissuaddiktin kanssa ;D

IMG_4794 9689326243_5b3f6e0d6c_o 800px-Parinacota_volcanoHuh huh, siinä se nyt oli, meikän matkaunelmien tän hetken kärkikymppi! Täytyy todeta, että listasta tuli aikalailla minun näköiseni: seikkailufiilistä, roadtrippejä, luonnonihmeitä, ja upeita hiekkarantoja unohtamatta. Kohteita niin maailman ääristä kuin hieman lähempääkin.

Tälle vuodelle minulla ei ole vielä kiveenhakattuja matkasuunnitelmia, mutta onhan tässä vielä aikaa. Hyvä idea kohottaa reissuinspiraatiota entisestään, on osallistua 22 – 24.1 järjestettäville Matkamessuille. Voi olla, että siellä omatkin matkasuunnitelmat tarkentuvat tai ehkä messuilta saa vielä kasoittain uusia ideoita. Ties vaikka tämäkin lista menisi vielä ihan uuteen uskoon!

Mut hei, miltä miun lista vaikuttaa, ja onko omien matkaunelmiesi joukossa kenties samoja kohteita? Ja jos jollakulla sattuu olemaan vaikka omassa blogissa reissuvinkkejä johonkin näistä listan kohteista, niin linkkaa ihmeessä kommenttiboksiin. Ois ihanaa päästä lueskelemaan reissutarinoita ja nostattamaan matkakuumetta entisestään! 🙂

Previous Post Next Post

19 Comments

 • Reply Veera 10.1.2016 at 16:44

  Mun omasta kokemuksesta länsi Australiassa on ihan eri meininki kun itärannikolla, ainakin ”turistin” näkökulmasta. Länsirannikko vie 100-0 tyhjillä, superkauniilla rannoillaan ja ei vielä niin ulkomaalaisiin kyllästyneiden paikallisten ansiosta. On kyllä itärannikosta vielä hirveesti näkemättä, mut Perthistä tuli jo koti 🙂

  • Reply katareissaa 10.1.2016 at 17:07

   Kiitos kommentista Veera! Ite vakuutuin jo Australian itärannikosta, mutta kaikki länteen päätyneet tuntuvat olevan samoilla linjoilla sun kanssa, eli että länsi vie ihan täysillä. Harmi, etten ite omalla reissulla ehtinyt sinne asti, mutta ehdottomasti päästävä jossain vaiheessa! Olikohan se muuten just sun blogi, jossa oli joskus juttua Rottnest Islandista, meni meinaan suoraan bucket-listille :)) Mukavaa kuulla, että oot kotiutunut Perthiin niin hyvin 🙂

 • Reply Tapsa 10.1.2016 at 17:13

  No, kun kerran kysyt, niin mun blogista löytyy Italiaa,Balkania,Norjaa ja Usan länsirannikkoa ja nimenomaan roadtrippinä. Niitä voin suositella muillekkin. Erituisesti Norja on turhan aliarvostettu.

  • Reply katareissaa 10.1.2016 at 21:17

   Kiitos kun jätit kommenttia! Sun blogi onkin miulle ihan uusi tuttavuus, pitääkin käydä tutustumassa ja ahmimassa kaikki mahdolliset matkavinkit noille seuduille 🙂

 • Reply mimi 10.1.2016 at 18:38

  Ihan mahtava listaus. Voin suositella Norjaa varsinkin autoille, vaikka bensa onkin kallista siellä. Itse olen ajanut norjan läpi osiosta kirkkoniemelle. Maisemat oli mahtavat ja se pojoisen yötä yö.

  • Reply veke 10.1.2016 at 21:23

   Minuakin kiinnostaisin Norjan roadtrip. Luontomatkailun näkökulmasta ehdoton. Reissukaipuussa tuppaan ainakin itse unohtamaan ne, jotka ovat ”liian lähellä”. Samaa voisi pohtia suhteessa Baltian kierrokseen.

   • Reply katareissaa 10.1.2016 at 21:47

    Baltian kierrosta en oo aiemmin tullut ajattelleeksikaan, sielläkin oisi varmasti aikas paljon muutakin kuin se perinteinen Tallinna! Hyvä pointti, ne ”liian lähellä” olevat kohteet tuntuvat tosiaan usein jäävän eksoottisten kaukokohteiden varjoon. Toisaalta itselleni on ollut tarpeeseen tehdä myös matkoja kauemmas, en välttämättä muuten osaisi yhtä hyvin arvostaa kaikkea sitä, mitä Euroopalla on matkailijalle tarjota (kotimaata unohtamatta!) Esimerkiksi Norjasta olen kiinnostunut vasta jokin aikaa sitten, vaikka tossa naapurissahan se on aina ollut. Toivottavasti päästään molemmat vielä toteuttamaan toi Norjan roadtrip! 🙂

  • Reply katareissaa 10.1.2016 at 21:29

   Iso kiitos kommentista! Roadtrip Oslosta Kirkkoniemelle kuulostaa ihan mahtavalle, siihen välille mahtuu jo vaikka mitä. Sulla on varmasti ollut unohtumaton reissu, toivottavasti itsekin ehdin Norjaan lähitulevaisuudessa 🙂

 • Reply mimi 10.1.2016 at 18:40

  Tuli kirjoitusvirheitä☺ siis oslosta kirkkoniemelle.?

 • Reply Susanna 10.1.2016 at 23:33

  Ihania kohteita! minuakin kiinnostaa kovasti trooppiset saaret, Australia ja Italiasta on vielä Amalfi ja Venetsia näkemättä

  • Reply katareissaa 11.1.2016 at 16:53

   Cool,meillä onkin näköjään useampia samoja kiinnostuksen kohteita! Noista vaihtoehdoista veis tällä hetkellä kyllä voiton joku trooppinen saari 🙂

 • Reply Maarit Johanna 11.1.2016 at 08:53

  Voi vitsit! Mulla on muuten kans USA:n kanssa sellainen kausiluontoinen haaveilu päällä niinkuin sullakin. Tällä hetkellä just haluttaisi varata lennot heti. 😀 Mun blogissa on muuten juttua ainakin Perthistä ja siitä lähirannikoista ja tietenkin paaaljon Islantifiilistelyä 🙂

  • Reply katareissaa 11.1.2016 at 17:01

   Jee kohtalotovereita 😀 Islannista oonkin sun blogista useampaan otteeseen lueskellut, et ainakin osittain miun kiinnostuksesta kyseiseen maahan pitäis kai syyttää/kiittää sua 😉 Perth-jutut sen sijaan on menny ihan ohi, pitääkin käydä kurkkaamassa!

 • Reply Jasmin 11.1.2016 at 20:50

  Mä en uskaltais edes alkaa miettimään top10:ä koska multa löytyis myös koko etelä-amerikka sieltä 😀 Mulla ois haavena lähteä sinne vähintään vuodeksi kiertämään joskus opiskelujen jälkeen. Koska siis luonnollisesti pystyn säästämään tonneittain rahaa opiskelujen aikana! Saa nähdä miten käy! Trans-Siberia yhdistettynä pitkään Aasian reissuun on myös mun listalla ja Islanti kiinnostaa kanssa kovasti!

  • Reply katareissaa 12.1.2016 at 10:41

   Haha joo riskialtista puuhaa tämmöiset listaukset! Meillä onkin näköjään useampia samoja matkahaaveita 🙂 Opiskelut ja säästäminen ei oo kaikista helpoin yhdistelmä, mutta ite onnistuin keräämään kasaan huomattavan summan rahaa, vaikka samaan aikaan opiskelinkin. Mutta tilanteita on tietty erilaisia, mutta eiköhän toi Etelä-Amerikkakin vielä jollain tavalla järjesty! Sulla on muuten tosi kivalta vaikuttava blogi, pitääkin käydä joskus tutkimassa ihan ajan kanssa 🙂

 • Reply Sandi Österlund 14.1.2016 at 15:30

  Kalifornia, ihanaa olisi päästä messuille

  • Reply katareissaa 14.1.2016 at 19:25

   Kiitos kommentistasi! Messuliput eivät ainakaan toistaiseksi oo vielä tulleet, joten en ole uskaltanut järjestää täällä blogissa lippuarvontaa,ennenkuin olen saanut liput (ja tsekata onko aikaa postittaa voittajalle vai saako ne vasta messuilta). Mutta ilmoitan piakkoin blogissa, jos arvonta tulee 🙂

 • Reply Maarit de Paulis 25.1.2016 at 17:45

  Tässä yks vaihtoehto edulliseen matkailuun
  http://www.workaway.info

  • Reply katareissaa 26.1.2016 at 10:38

   Kiitos vinkistä! Olen tästä sivustosta joskus kuullutkin, mutten vielä testannut. HelpX sen sijaan ollut ahkerasti käytössä 🙂

  Leave a Reply