Suomen suurin matkablogiyhteisö

The place where I feel the happiest

Muistan yhä, kun näin ensimmäistä kertaa Barcelonan rannan. Se tapahtui reilu kolme vuotta (apua kohta lähes neljä?!?) sitten vaihtarina ollessani ja biitsi oli silloin mielestäni siisteintä ikinä. Hienoa hiekkaa, palmuja ja Välimeri. Saatoin ehkä jopa vähän kiljua innosta tajutessani, että tää kaikki on vain kävelymatkan päässä kotoa.

b1-20151128_133652 b1-20151129_135314Nyt vuosia myöhemmin, todellisia paratiisirantoja nähneenä, ei biitsi enää aiheuta minulle samanlaisia kylmiä väreitä, mutta se on silti edelleen yksi suosikkipaikoistani Barcelonassa. Ranta ei ehkä ole se juttu, mikä tekee Barcelonasta erityisen, mutta ei kaupunkia silti voi kuvitella ilman sitä. Se vaan täydentää tän upean kaupungin ja on itselleni paikka, jossa en vaan voi olla tuntematta oloani onnelliseksi.

b1-20151109_145047 b1-20151109_151716Kirjoitan rannasta yksikkömuodossa, mutta todellisuudessa Barcelonassa on useita hiekkarantoja. Ne alkavat aivan kaupungin keskustasta ja levittäytyvät useamman kilometrin mittaiselle alueelle. Suosituin biitsi on ylivoimaisesti Barceloneta. Suosio selittynee pitkälti keskeisellä sijainnilla ja kattavilla palveluilla, ravintolat ja rantabaarit ovat keskittyneet pääosin tänne. Vaikka Barceloneta on rannoista ehdottomasti viihdyttävin, on se omaan makuuni hieman turhan ruuhkainen. Jos kaipaa rauhallisempaa meininkiä ilman jatkuvia cerveza/massage/coconut/mojito -kaupustelijoita, kannattaakin suunnata jonnekin hieman syrjemmälle. Yleistäen voi todeta, että mitä kauemmaksi keskustasta menee, sitä rauhallisemmiksi meininki muuttuu. b1-20151109_143853 b1-20151111_135727

Omaa suosikkirantaansa voi lähteä etsimään esimerkiksi vuokraamalla polkupyörän tai rullaluistimet ja suuntaamalla rantabuleverdille. Tai jos tykkää lenkkeillä, niin lenkkitossut jalkaan ja menoksi. Rantabulevardi on nimittäin ehdottomasti yksi Barcelonan parhaista lenkkeilyreiteistä!

b1-IMG_3857 Syksy on ollut täällä(kin) poikkeuksellisen lämmin ja oon päässyt nauttimaan rantaelämästä enemmän kuin uskalsin odottaa. Iltaisin on tietysti jo viileää ja takki tulee tarpeeseen, mutta päivän korkeimmat lämpöasteet pyörineet vielä parinkympin paremmalla puolella. Ei siis oo kovin hankala arvata, minne tää suomityttö on parhaaseen auringonottoaikaan useimmiten suunnannut…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ansku BCN 7.12.2015 at 14:35

    Minullakin sydän pamppaa yhden ylimääräisen lyönnin aina, kun eksyn tuonne rannalle, kaikkien näiden vuosien jälkeenkin! Rannalla ei tule käytyä edes viikoittain, ja aina kun sinne menen, muistutan itselleni, että pitäisi käydä useammin, etenkin näin talvella, kun siellä on rauhallisempaa. Kesällä en tähän ihan kaupungin edustalle kaipaa, mutta talvella tykkään <3.

  • Leave a Reply