Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hola from Barcelona!

Saavuin tänne Barcelonaan sunnuntaina ja onhan tässä nyt muutama päivä päässyt vierähtämään, se siitä reaaliaikaisesta postaustahdista. Puolustukseksi sanottakoon, että hostellin netti on umpisurkea ja parhaillaan kirjoitan tätä ulkorappusilla, koska tässä vaikuttaa olevan paras netti. Lisäksi asioita vaikeuttaa se, että oon täällä ottanut lähes kaikki valokuvat puhelimella, enkä nyt osaa siirtää niitä koneelle/blogiin ilman usb-piuhaa. Tekniikan ihmelapsi taas vauhdissa! Tästä kirjoituksesta valitettavasti uupuu kuvat kokonaan, toivottavasti saan tuleviin juttuihin lisättyä. Osaako joku kertoa, miten onnistuisi ilman erillistä johtoa?

Mutta nyt tunnelmia ekalta päivältä! Lentoni Barcelonaan lähti sunnuntaina aamuvarhain, joten päädyin menemään kentälle jo edeltävänä iltana. Helsinki-Vantaan lentokenttä on varsin hyvä nukkumista ajatellen, mutta olin jotenkin niin jännityksissäni, että hädin tuskin maltoin silmiäni ummistaa. Kun lopulta pääsin koneeseen, niin nukahdinkin sitten saman tien ja heräsin vasta siihen, kun kapteeni kuulutti, että kohta laskeudutaan. Koitin siinä unenpöpperössä kuikuilla ulos ikkunasta, että pääsisin ihailemaan mestoja yläilmoista käsin, mutta valitettavasti paksu pilviverho peitti kaiken alleen.

Kentältä siirryin keskustaan junalla, koska se on edullisempi kuin Skybus saati taksi. Ostin lippuautomaatista saman tien lipun, jossa on kymmenen matkaa, koska se tulee edullisemmaksi kuin yksittäiset matkat. Lippu maksoi 9,90 ja käy kaikkiin julkisiin kulkuvälineisiin. Matkani kentältä keskustaan maksoi siis alle euron, oliko joukkoliikenne täällä tosiaan näin halpaa? Etukäteen mua vähän jännitti, että osaankohan enää ees käyttää metroa, mutta ihan hyvin se yhä sujui ja löysin hostellille eksymättä. Jes!

Ensifiilikset oli väsyneet (mitkä yöunet?) ja jotenkin häkeltyneet. En vaan meinannut käsittää, että oon oikeesti täällä. Sumu oli tiessään, ulkona ihanan lämmintä ja aurinko häikäisi silmiä. Vaikka väsyttikin, oisin vaan heti halunnut lähtee kävelemään päämäärättömästi ympäriinsä. Päädyin kuitenkin hengailemaan hostellini lähellä sijaitsevaan Parc de Ciutadella -puistoon.

Parc de Ciutadella on varsinkin sunnuntaisin yks Barcelonan mukavimpia mestoja, kun ihmiset kokoontuvat sinne nauttimaan vapaapäivästä. Olikin ihanaa vaan istuskella puistossa ja seurailla, mitä ympärillä tapahtuu. Päivän mittaan nurmialueet täyttyvät piknikeistä ja jostain kuuluu rumpujen rytmikäs pauke. Koirat juoksevat vapaina, mutta seuraavat tottelevaisesti omistajiaan. Pienet lapset jahtaavat jättimäisiä saippuakuplia ja vanhat pariskunnat köpöttelevät käsi kädessä. Puiston pieni järvi täyttyy soutuveneistä, joissa turistit heiluvat hetkittäin vaarallisen näköisesti selfiekeppiensä kanssa. Jostain kaikuu syntymäpäivälaulu ja päivänsankarin kasvoille nousee leveä hymy, kun hänelle kiikutetaan puistossa kiertelevältä kauppiaalta ostettu heliumpallo. Erityisesti huomioni kiinnittyy taitavasti laudoillaan temppuileviin skeittareihin ja kivasti pukeutuneisiin ihmisiin. Jossain vaiheessa alan laskea näkemiäni Addun Superstareja, mutta totean tehtävän loputtomaksi.

Jengi on pukeutunut tosi vaihtelevasti, osalla on päällä kevytuntsikat ja osa taas hengaa shortseissa. Lämpöä on sellaset parikyt astetta, et melkein noi shortsit käy järkeen paremmin, ainakin näin suomalaisen näkökulmasta. Ihmiset ovat iloisia ja tulevat juttelemaan helposti. Muutaman Barcelonassa vietetyn tunnin jälkeen, oonkin saanut jo kaks puhelinnumeroa :’DD En voi ku ihmetellä espanjalaisten heittäytymistä, tuskin kukaan suomalainen mies ikinä sanoisi tyyliin, sun takia mun sisällä roihuaa tuli. Haha :DD

Minulla vierähti puistossa useampi tunti ja vietinkin oikeastaan koko sunnuntain ulkona mahtavasta säästä nautiskellen. Seurauksena se, että illalla peiliin katsoessani, sieltä tuijottikin takas tyttö, jonka nenä oli palanut kirkkaan punaiseksi. Marraskuun aurinko siis pääsi yllättämään meikän ihan täydellisesti! Aurinkorasva ja snäbäri ois ilmeisesti ollu ihan hyvä idea pakata messiin… Mutta tästä huolimatta tuntuu just tosi hyvältä olla takas täällä<3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Marjatee 12.11.2015 at 23:59

  Vai niin siinä kävi että unohdit aurinkosuojat. Eipä tullut mieleen antaa kasvorasvaa mulla olis ollu antaa, täällä kun ei nyt ole tarvetta semmoisille. Odotan innolla taas kuulumisiasi!

  • Reply katareissaa 13.11.2015 at 13:58

   En varsinaisesti unohtanut, en vaan uskonut tarvitsevani enää tähän aikaan vuodesta, ni jätin pois :DD

 • Reply Helie 13.11.2015 at 22:17

  Kiva kuulla kuulumisia ,hyvä ettei sataisi,kyllä 20 lämmintä on ihan jees. Nauti nyt lomasta,kun on tuttu kaupunki,kyllä matkailu avartaa joka tapauksessa.

 • Leave a Reply