Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tällainen on reppureissaajien Fidzi

Valtaosa Fidzille saapuvista matkailijoista suuntaa Yasawas-saariryhmään kuuluville saarille ja päädyin itsekin reissuni loppupuolella sinne seikkailemaan. Saaret sijaitsevat melko lyhyen venematkan päässä pääsaarelta ja majoitusvaihtoehtoja on tarjolla joka makuun ja budjettiin. Luksusresorteja, jotka kelpaavat kuninkaallisillekin. Lapsiystävällisiä hotelleja perheellisille. Romanttisia sviittejä häämatkalaisille. Ja on täällä myös vaatimattomampaa majoitusta reppureissareille ja seikkailuhenkisille.

1-IMG_2415 1-IMG_2421 1-IMG_2418 1-IMG_2406

1-DSCN8220Itse olen pienen budjetin reissaaja ja tykkään rennosta meiningistä. En kaipaa turhia ylellisyyksiä eikä mua haittaa esimerkiksi jakaa huone muiden kanssa. Yksin matkustavana on vaan hauskaa, että on menoa ja meininkiä ja muihin helppo tutustua. Yasawas-saarista reppureissareiden suosiossa ovat muunmuassa Mana ja Beachbomber saaret (kuvat näiltä kahdelta saarelta). Kerron nyt hieman visiitistäni Mana-saarelle, niin saatte hieman fiilistä siitä, millaista lomailu backpackereiden suosimassa saarikohteessa oikein on.

1-IMG_2391 1-IMG_2399 1-IMG_2390 1-IMG_23511-DSCN81781-DSCN81811-DSCN8263 1-IMG_22871-DSCN8008Fidzillä musiikki on läsnä kaikkialla ja heti saapuessamme meille laulettiinkin tervetulo-laulu, josta miulle jäi mieleen pikkupätkä. Se meni jotenkin näin: ”girls are lazy, boys are naughty, this is Mana island”. Haha, tuli heti iloinen mieli tästä veisusta :DD Hostellini oli tosin vähän murju (sähköt toimivat pari tuntia päivässä, ovia ei saanut lukkoon, vessasta ei koskaan voi olla varma vetääkö se jne.), mutta loistava tunnelma paikkasi hyvin nää pienet puutteet.1-DSCN81971-DSCN8331 1-DSCN8096 1-DSCN8328 1-DSCN8105 1-DSCN8089 1-DSCN8085 1-DSCN8339 1-DSCN8314Päivät saarella täyttyivät pitkälti auringonpalvonnasta, uimisesta ja riippumatossa köllöttelystä. Mana on melko pieni mesta ja käveltiinkin yksi päivä kokonaan saari ympäri. Saarelta löytyy pari siistiä snorklauspaikkaa ja käytiin luonnollisestikin tsekkaamassa ne. Miulla on ilmeisesti joku fobia, että miun nenään menee vettä, ainakin noista kuvista päätellen. Vaikka miulla on toi maski, ni pidän silti nenästä kiinni varmuuden vuoksi. Urpo mikä urpo :DD En tiedä, oonko tarpeeks usein hehkuttanut tota vedenväriä? Se on vaan ihan mieletön ja tuntuu, että meen välillä suorastaan hypnoosiin, ku katselen turkoosina hohtavaa vettä. Tosin on muutaman kerran ollut myös hetkiä, jolloin on pyyhkiytyneet sydämen kuvat silmistä salaman nopeesti. Nimittäin silloin, kun oon nähnyt rantaan ajautuneita roskia. Eikö ihmiset tajua, mitkä vaikutukset roskaamisella on koko ekosysteemiin vai eikö ne vaan välitä? Tää paikka on niin kaunis, että kenelle voi tulla ees mieleen heittää roska? En tiedä, kenen toimesta roskat ovat luontoon päätyneet, mutta pistää vihaksi. Käytiinkin kaverini kanssa keräämässä mereen joutuneita roskia sinne, minne ne kuuluvat eli roskikseen.

1-IMG_2371 1-IMG_2366 1-IMG_2314 1-RSCN83611-DSCN8138 1-DSCN8140Rakastan auringonlaskuja ja niiden ihasteleminen kuului päiväohjelmaan siinä missä aamiainen ja auringonottokin. Auringon painumista mailleen tuli katseltua niin rannalta, korkean mäen huipulta kuin laiturin nokastakin. Ilan hämärtyessä porukka sitten kokoontui hostellille illalliselle ja erilaisiin iltarientoihin, joita riitti viikon jokaiselle illalle. Juotiin paikallista kava-juomaa ringissä rannalla ja musisoitiin. Vietettiin kansainvälistä iltaa, jossa kaikki lauloivat oman maansa kansallislaulun (jep siellä kaikui Maamme-laulu Fidzin yössä). Opeteltiin bula-tanssi ja tehtiin tanssirinki, jossa tyyli oli freestyle. Innostuttiin pelaamaan porukalla juomapelejä eikä lopetettu, vaikka baarista loppuivat juomat. Järjestettiin bileet, joissa piti pukeutua vastakkaisen sukupuolen vaatteisiin ja pidettiin muotinäytös. Iltojen hauskuudesta kertoo se, että läheisestä hotellista tuli toisinaan iltaisin porukkaa viettämään aikaa meidän hostellillemme :DD

1-DSCN8011 1-DSCN8015 1-DSCN8023 1-DSCN8029 1-DSCN8027 1-DSCN8024

Koska saari on pieni ja yhteyksiä ulkomaailmaan ei ole, ei jengi vaan notku älyluureillaan jossain virtuaalitodellisuudessa, vaan muihin on helppo tutustua. Vietettiin paljon aikaa yhdessä ja pidettiin hauskaa, joistain tapaamistani ihmisistä ehti tulla nopeasti kavereita. Olisinkin halunnut jäädä Manalle pidemmäksi aikaa ja kun lähdön hetki koitti, oloni oli todella haikea ja surullinen. Veneen irrotessa laiturista kuuluivat korvissani vielä jäähyväislaulun sanat: ”good times we had, good times we shared, and all I can say is I’m going to miss you”. En osaisi paremmin sanoa xx

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply