Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aucklandin parhaat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avasin läppärini kirjoittaakseni Aucklandista, viimeisestä stopistani Uuden-Seelannin reissulla. Sitten tajusin, että ei hemmetti, eihän miulla ole sieltä otettuna lainkaan kuvia?!? Tai siis lukuunottamatta näitä muutamia psykedeelisiä otoksia auton ikkunasta, mitkä on räpsitty jumittaessamme kello neljän ruuhkassa. Mutta muutakaan ei tähän hätään nyt ole, joten saavat kelvata kuvitukseksi. No onpahan ainakin, sanotaanko, hmm, piristävän erilaista kuvamateriaalia :DD Rimanalitus tai ei, niin nyt voikin sitten fotojen sijaan vaik kiinnittää huomion näihin meikän aina yhtä laadukkaisiin höpinöihin (hell no).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uusi-Seelanti on mieletön matkakohde, mutta mielestäni kaupungit eivät ole täällä mitenkään niin erikoisia. Toki ne tuovat reissuun vaihtelua ja ovat kivoja poiketa tutustumassa, mutta en mie tänne kaupunkilomalle lähtisi. Auckland on maan väkirikkain kaupunki ja täällä asuu peräti 1/3 koko maan väestöstä. Täytyy sanoa, että koin kaupunkiympäristössä tietynlaista ahdistusta karavaanarielämän jälkeen. Seurailin tyylikkäinä ympäriinsä kiiruhtavia kaupunkilaisia enkä voinut mitään sille, että meininki tuntui jotenkin hektiseltä, pinnalliselta ja ylipäänsä sellaiselta turhantärkeältä. Ois tehny vaan mieli ottaa auto alle, huristella takas Matamataan lammaspeltojen kupeeseen ja rakentaa sinne oma lukaali, johon ottaa arkkitehtuurisia vaikutteita itse Bilbo Reppulin kotitalosta ;))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Säätilakaan ei ollut sitä, mitä tilasin. Kuten kadulla jonkun kuulin osuvasti toteavan, ”winter is here hey”. Couldn’t agree more just saying! Koko kaupungissa viettämäni ajan satoi, tuuli ja taivas pysyi itsepintaisesti tasaisen harmaana. Jos visiittini ois ollut säiden kannalta suosiollisempi, skrivaisin tätä mitä luultavimmin ihan eri fiiliksillä. Oon ehkä joskus maininnut, että oon toisinaan naurettavan sääriippuvainen ihminen, ja kulloinkin vallitseva ilmanpaine on käytännössä suoraan verrannollinen vallitsevaan mielentilaani. Ehkä vähän tyhmää antaa säätilan vaikuttaa näin paljon, mut minkäs teet. Sen sijaan, että oisin tutustunut aktiivisesti kaupunkiin, hengailinkin lähinnä hostellissa sadetta pakoilemassa ja ootin, että pääsisinpä jo jatkamaan matkaa Fidzille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sateen, kiireisten ihmisten ja liikenneruuhkien lisäksi mieleeni jäi Aucklandin upea skyline korkeine rakennuksineen, eteläisen pallonpuoliskon korkeinta rakennusta, Sky Toweria, unohtamatta. Varsinkin pimeällä kaupungin valojen hohde on jotain tosi kaunista. Ehkä mietitte, että missä ovat ne otsikossa julistamani Aucklandin parhaat? No säästin tällä kertaa parhaat viimeisiksi, enkä puhu nyt pelkästään kaupungin öisestä siluetista. Parhaat jutut nimittäin bongasimme jumittaessamme siellä massiivisen liikenneruuhkan ytimessä: My Dogz -auton rekkari ja erään auton takaikkunaan lätkäisty tarra, joka julisti ”I don’t give a flying f*ck who is in your family”. En tiie, et aukeneeks nää läpät kellekään, mutta hykertelen täällä parhaillaan yksikseni, varmasti kaikkien muidenkin edestä :DD

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply