Suomen suurin matkablogiyhteisö

Suuntana Rotorua – Päivä kuin elokuva?

Aloitin tämän postauksen kirjoittamisen lauseella: Matka kansallispuistosta Rotoruaan ei mennyt ihan niinku elokuvissa. Sitten jämähdin pohtimaan tuota ”kuin elokuvissa” -sanontaa. Mihin se oikein perustuu? Vai käytänkö sitä vaan ihan väärässä asiayhteydessä? Siis kelatkaa vaikka. Titanic törmää jäävuoreen. Kadoksiin joutunut Nemo täytyy etsiä ja tuoda takaisin kotiin. Äitinsä kanssa varttunut tyttö haluaa löytää biologisen isänsä ja yhtäkkiä hänellä onkin kolme isäehdokasta. Valtasormus on heitettävä Tuomiovuoreen tai koko maailma tuhoutuu… Eikös kaikissa leffoissa nimenomaan oo joku ongelma, jonka ympärille koko juoni usein punoutuu?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidänkään matkan tekomme ei sujunut kovinkaan ”smoothisti”. Kruisailtiin kohti Rotoruaa stereot pauhaten ja maisemia fiilistellen, ku yhtäkkiä kuului ihan jäätävä rysäys. Hetken aikaa vaa mietittiin, et mitäköhän hittoa just tapahtu, ennenku tajuttiin, että kattoikkuna/tuuletusräppänä/ mikä lie lähti irti. Miten tää on ees mahdollista? Ajeltiin tietä muutaman kerran ees taas ja onneks löydettiin irti sinkoutunut osa. Koska ootettiin Rotoruaan pääsyä kovasti, ni välikohtauksesta huolimatta jatkettiin matkaa oikeestaan saman tien. Jossain vaiheessa alkoi kuitenkin sataa kuin sieltä kuuluisasta, ja rikkinäisestä kattoikkunasta valui vettä suoraan takapenkeillä istuvien päälle. Ei ollu mikään hauska juttu, mutta tilanteessa oli jotain mielettömän koomista. En nyt uskalla lisätä mitään kuvaa tähän, mutta kuvitelkaa tyypit istumaan sinne takapenkeille pyyhkeet päässä naama nurinpäin :’DD

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilanne aiheutti meidän keskusteemme hieman kireää ilmapiiriä ja sovun säilyttämiseksi kurvattiin huoltoasemalle kattoikkunan fiksaushommiin. Sillä välin ku muut MacGyveroi tuuletusluukkua paikalleen, meikä kävi ostamassa hieman TimTameja ja bondailin huoltsikan kivan sedän kaa. Kaveri osoittautui aikamoiseksi Suomi-tietäjäksi, tosin tietämys tuntui keskittyneen kalastuksen ympärille ja miun tiedot/sanasto aiheesta olivat melko rajalliset (en ees tiedä, et mikä on onki englanniksi) :DD

spa2 spa5 spa4Lopulta päästiin jatkamaan matkaa, mutta päivän aikataulu kuitenkin petti ihan huolella ja kun lopulta saavuttiin Rotoruaan, alkoi jo hämärtää. Jouduttiin siis tyytymään vaan muutamaan kohteeseen tässä kiehtovassa kaupungissa. Suunnattiin ensimmäiseksi keskustan tuntumassa sijaitsevaan geotermiseen puistoon. Alueelle oli vapaa pääsy ja kävimme ihmettelemässä mädältä kananmunalta haisevia rikkialtaita. Tai no oikeastaan koko kaupunki haisee rikiltä, että ei sinne puistoon asti edes tarvitsis mennä niitä haistellakseen. En voinut olla miettimättä, et onkohan nää täällä asuvat ihmiset niin siedättyneet tohon löyhkään, etteivät enää ees huomaa sitä? spa6 spa1 spa3Päivän vastoinkäymisten jälkeen oltiin rentoutuksen tarpeessa ja onko tarkoitukseen sopivampaa paikkaa ku kylpylä? Haluttiin hemmotella itseämme oikein kunnolla, joten suunnattiin Polynesian Spa:han, joka on valittu maailman kymmenen parhaan kylpylän joukkoon. Ei muuta kun Double Dipper Deluxe passit ranteeseen ja kuumiin altaisiin lillumaan. Voin kertoo, että nautittiin ja vastoinkäymisistä huolimatta tää päivä sai onnellisen lopun.

spa7 spa9

spa8 Ehkäpä se ”kuin elokuvissa” -sanonta perustuukin siihen, että ongelmista huolimatta loppu on yleensä onnellinen. Ja siinä mielessähän tää päivä meni just niinku elokuvissa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply