Suomen suurin matkablogiyhteisö

Great Ocean Road 2/3

Toinen päivä Mahtavalla Meritiellä lähti käyntiin eilistä huomattavasti synkemmällä säällä, porottava aurinko oli muisto vain ja taivas tasaisen harmaa. Voihan huonollakin kelillä olla kivaa, mutta toki auringon paisteessa kaikki on vaan miljoona kertaa siistimpää.1-IMG_0393 1-IMG_0394 1-IMG_0405 1-IMG_0409

Apollo Bay on sympaattinen pikkukylä ja parhaiten sitä pääsee ihailemaan korkean mäen huipulla sijaitsevalta Marriners Lookout -näköalapaikalta. Harmaasta säästä huolimatta eteen avautuvat maisemat olivat varsin upeat. Nousu ylös mäen huipulle oli lyhyt, mutta jyrkkä. Aamuisen kiipeilyhetkemme jälkeen hörpättiin aamukahvit kylän keskustassa ja otettiin suunnaksi Marriners Falls -vesiputoukset. Ne osoittautuivat valitettavasti suljetuiksi, mutta matka putouksille oli kiva. Ajeltiin landella pikkuteitä pitkin ja spottailtiin lehmiä (hey cow!), lammaslaumoja ja alpakoita.1-IMG_0451 1-IMG_0445 1-IMG_0421 1-IMG_0427 1-IMG_0415 1-IMG_0433 1-IMG_0441

1-IMG_0464Ennen matkan jatkamista seuraavaan kohteeseen fiksattiin hieman auton radiota. Huvittavaa,  että tässä hipsteriautossa kuului ainoastaan joku kristillistä musiikkia soittava radiokanava. Onneksi meiltä löytyi USB-tikulta hieman roadtripille sopivampaa musaa, yks päivä pätkivää ja jatkuvasti taajuuksilta tippuvaa aussiradiota nimittäin riitti.  Omien musiikkien soidessa kiidettiin seuraavaan stoppiin, joka oli Maits Rest Rainforest Walk. Se on kuulemma ehdoton ”must do”. Kävely oli tosi helppo ja sademetsässä jättimäisten puiden ja outojen kasvien keskellä sitä tunsi olevansa kuin jossain satujen maailmassa. En oisi varmaan ees niin mahdottomasti hämmästäny, jos jostain puun onkalosta oisi hypännyt esiin menninkäinen tai peikko.1-IMG_0486 1-IMG_0481 1-IMG_0471

1-IMG_0413Sademetsäkierroksen jälkeen oltiin hieman kahden vaiheilla, et mitä tehtäis, mut lopulta päädyttiin ajelemaan Cape Otway-majakalle, joka on muistaakseni Australian vanhin. Ei kuitenkaan tiedetty, et koko majakkasetti olikin maksullinen. Koska nähtiin eilen jo yks majakka ja sää oli edelleen kehno, ni päädyttiin sit skippaamaan Cape Otway. Majakalle ajo ei onneks kuitenkaan ollu ihan turha koukkaus, sillä sinne johtavan tien varrella spottailtiin taas koaloja ja nehän on aina ihan paras juttu!1-IMG_0500 1-IMG_0487 1-IMG_0510

1-IMG_0503Päädyttiin jättämään hetkeksi Great Ocean Road ja siirtymään sisämaahan, sillä myös lähialueilta löytyy runsaasti käymisen arvoisia mestoja. Ensiksi käytiin tsekkaamassa sademetsän siimeksessä sijaitseva Melba Gully, jonka piknikalueella kokkailtiin lounasta ja nautiskeltiin päiväsuffet. Ruoan jälkeen ajeltiin Lavers Hill –kylän  läpi vielä kauemmaksi sisämaahan. Kävimme patikoimassa sademetsässä ja nähtiin Tripplet Falls ja Little Aire Falls -vesiputoukset, joista kummatkin virtasivat upeasti.1-IMG_0532 1-IMG_0531 1-IMG_0517 1-IMG_0516 1-IMG_0411

Yöksi oltiin tsekattu etukäteen ilmainen leirintäalue Beech Forestista. Muuten kyseinen paikka ois ollut ihan ok, mutta siellä ei ollut lainkaan vesipistettä ja meillä ”kaikkea-muuta-kuin organisoiduilla-ihmisillä” ei ollu enää tippaakaan vettä messissä. Vettä ois pitäny lähtee hakee jostain kilometrien päässä olevilta vesiputouksilta ja sit keittää siitä juomakelpoista. Tässä vaiheessa ei hirveesti enää napostellu lähtee kyseiselle vedenhaku reissulle, sillä oltiin päivän aikana jo patikoitu ihan kiitettävästi ja haluttiin vaan leiri pystyyn ja nukkuu. Ilman vettä ei kuitenkaan voitu jäädä Beech Forestiin, joten päädyttiin etsimään uus paikka, johon saatiin toi meidän auto parkkiin. Kyseessä ei ollut mikään virallinen leirintäalue, mutta sitäkin siistimpi paikka! Pysytelkää kuulolla, ni saatte tietää, että minne päädyttiinkään yöksi leiriytymään ;))1-IMG_0534 1-IMG_0536 1-IMG_0539

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply