Suomen suurin matkablogiyhteisö

Onni on oma vene

…tai no kyllä lainattukin passaa ihan yhtä hyvin. Miulla kävi ihan mahtava munkki taas kerran, sillä host-perheeni kutsui minut mukaansa viikonloppureissulle Coles Bayhin, Freycinet Peninsulaan. Yhdellä heidän naapureistaan on siellä tilava loma-asunto ja vene, jolla tehty päiväretki Wine Glass Bayhin oli jo kokonaisuudessaan huikean viikonlopun kiistaton kohokohta. Sori ehkä vähän liikaa ylisanoja, mutta miulla on täällä Ausseissa oloni aikana syttyny ihan uudenlainen kiinnostus veneilyä kohtaan ja haluun kyllä päästä tänä kesänä vesille myös Suomessa :DD1-IMG_1580 1-IMG_1578 1-IMG_1631 1-IMG_1630 1-IMG_1628

1-IMG_1625Meitä oli menossa mukana isompi porukka, joten suunnitelmana oli se, että osa jengistä kävelis ja osa tulis veneellä, ja poispäin mennessä vaihdettaisiin. Olin ite eka veneporukassa ja saavuttiin perille luonnollisestikin jo ennen vaellusporukkaa. Ankkuroitiin botski ja eka vaan hengailtiin veneessä. Tai oikeestaan toiset kävi kyl uimassa ja snorklaamassa, mutta mie en halunnu mennä veteen, koska 17 asteinen vesi tuskin ois ollu hyvä miun flunssasta toipumiselle. Ihan siis hyötyyki tästä pienestä sairastamisesta, koska saan järkisyyn olla pelkuri eikä miun tarvii selittää, että miks en haluu mennä veteen, vaikka oon Suomesta. Nää on siis tietoisia siitä, että Suomessa harrastetaan avantouintia ja pyöritään lumihangessa, joten ne kuvittelee, että meikän pitäs olla ihan kotonaan tuolla hyytävässä merivedessä. Todellisuudessa olin ihan onnessani siinä veneessä istuessani ja tuijotin vaan hypnotisoituneena tota veden väriä, miten voi olla jotain noin kaunista?1-IMG_1620 1-IMG_15991-IMG_1596 1-IMG_1595 1-IMG_1592

1-IMG_16021-IMG_1583 1-IMG_15821-IMG_1623Lopulta patikkaporukkakin saapui perille ja mekin siirryttiin veneestä biitsin puolelle. Leikin siinä lasten kaa piilosta ja sellasta aaltojen komentamis -leikkiä, jossa siis aina vaan käskettiin vuorotellen aaltoja pysähtymään ja sit yritettiin juosta takas rannalle ilman, että jalat ehtii kastua. Aallot oli hyvin tottelemattomia, joten määrättiin rangaistukseksi ne kotiarestiin eikä tarjottu herkkuja meidän eväskorista. Joo en tiie, et oliks tää nyt mikään niin kehittävä leikki, mutta ainakin lapset oli ihan innoissaan (joo ja ehkä itekin vähän innostuin haha).1-IMG_1608 1-IMG_1610 1-IMG_1614 1-IMG_1613 1-IMG_1609 1-IMG_1590

Kun lopulta koitti kotiinlähdön aika ja aloin mielessäni kauhistella rennon päivän jälkeistä patikointiurakkaa, tyypit päättikin, että mennäänkin kaikki takas veneellä. Kun miulta kysyttiin, että ei kai mua vaan haittaa, etten nyt pääsekään kävelemään, yritin vaan olla loikkimatta riemusta. Siis kuka nyt haluu kävellä, jos vaihtoehtona on ajaa veneelllä, haloo? :DD

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply